Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Horizon Forbidden West

5 Snabba: Horizon Forbidden West

Om knappt en månad är uppföljaren till Guerrilla Games förra succéspel här och Marie har tagit ett djupdyk ner i Horizon Forbidden West för att svara på era frågor.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Jag missade helt det första spelet, Horizon Zero Dawn, vad handlade det om?
Tänk dig en avlägsen framtid där det inte längre är vi som är toppen av näringskedjan, som styr världen med en järnhand av teknologi. I en postapokalyptisk värld där människorna förlorat allt vad teknik heter och sättet vi idag lever på är nu istället en bortglömd civilisation som ligger helt i ruiner. Naturen har tagit tillbaka världen en liten bit i taget och i stället är det maskiner, mekaniska varelser som trampar runt i dinosaurieformat som nu härskar på jorden. Allt medans människorna lever som primitiva jägarstammar på det som naturen kan ge dom, precis som vi gjorde vid tidens begynnelse. Du får spela som Aloy, en ung utstött jägare av Nora-stammen, i jakten på svaren om hennes ursprung och följa hennes försök att hitta sin helt egna plats i världen. Men även en jakt på att bekämpa och hitta orsaken till den korruption som tar fram det värsta ur de strövande robotarna. Tänk dig allt detta doppad i en underbart vacker grafik, en helt öppen värld som är sprängfylld av ställen att upptäcka och där har du spelet Horizon Zero Dawn.

Horizon Forbidden West
Är viktigt att inte glömma att packa ner sina biffigaste vapen när man ger sig ut på en resa för att rädda mänskligheten

Men vad handlar uppföljaren om då, Horizon Forbidden West?
Om jag tolkar vår hjältinnas brist på rynkor när jag grävt ner mig i allt material om spelet Horizon Forbidden West som finns att komma över så tar äventyret vid ett tag efter vi sist sa farväl till Aloy, nämligen sex månader senare. Världen är på väg att gå under av kraftiga stormar som sveper över landet och maskinerna håller på att ta kål på det som återstår av mänskligheten som redan är en spillra av vad de en gång var. En mystisk organism som går under namnet "The red Blight" sprider sig som en farsot och självklart är det upp till vår favorithjälte Aloy att spänna på sig sin båge och bege sig västerut för att ta reda på orsaken till jordens stundande undergång. På vår resa kommer vi få uppleva allt från ett överväxt San Francisco i ruiner till den storslagna nationalparken Yosemites vackra landskap. Precis som föregångaren kommer du denna gång serveras en öppen värld men nu kommer vi även få chansen att utforska den både från luften och från under ytan. Detta då Aloy kommer få lite nya leksaker under detta äventyr i form av en dykarmask och en "Shieldwing" som är en slags glidflygare som kan komma till stor nytta när du vill överraska fienden från ovan eller bara vill vara lat och slippa gå hela vägen ner för ett redan bestiget berg. Dykarmasken kommer ta dig ner under ytan för att utforska en helt ny värld, sjukna städer som nu ligger i ruiner och försvunna skatter. Men om du tror att du kommer simma säkert från blodtörstiga maskiner bara för du lever under insikten att mekanik inte tål vatten, ja då får du allt tänka om. För i dessa vatten simmar det allt annat än gädda och det sista de vill är att nafsa dig på tårna, mer bita av ett ben eller två. Du kommer få bekanta dig med flera nya stammar men även se många bekanta ansikten på din väg igenom västra USA. Nått att se fram emot är också att alla sidouppdrag kommer inbringa mer frukt i form av nya vapen och dräkter till Aloy. Det ska löna sig att utforska, och för en mänsklig dammsugare som jag säger jag bara BRING IT ON!

Horizon Forbidden West
Vi kan se fram emot att upptäcka en helt ny värld under ytan med Aloy
Detta är en annons:

Kan vi förvänta oss samma fiender som i dess föregångare?
Både ja och nej, för visst kommer vi känna igen många av fienderna från det tidigare spelet men vi kommer även bli presenterade för ett helt gäng nya blodtörstiga mekaniska odjur som kommer göra vårat liv till ett litet helvete. Vad sägs om den bepansrade Rollerback eller den syraspottande Slitherfang? Den förstnämnda låter som han hängt för mycket med Gwen Stefani och den andra som om han skulle behöva lite Pepcid för sura uppstötningar. Hur som helst ser de ut att kunna ge oss en svår match med livet som insats. Du kommer även ha flera nya fiender som du kan tämja och använda som sidekick och metallhäst för att färdas på under längre sträckor så du kan spara på sulorna på dina mockasiner. Du kommer denna gång också ha fler vapen till hands och mer utökade närstridsförmågor för att få dessa bestar på fall.

Horizon Forbidden West
Upptäck nya monstruösa fiender som antagligen kommer få dig att käka grus mer än en gång

Kommer jag som inte lyckats komma över en Playstation 5 kunna spela och njuta av Horizon Forbidden West?
Javisst kommer du kunna det om du är en stolt ägare till en Playstation 4 eftersom spelet är exklusivt till Sonys konsoler. Och har du tur så kanske den även släpps till PC som föregångaren gjorde någon gång i framtiden, men det är inget de gått ut med än. Sony har även lovat att om du köpt spelet till Playstation 4 och senare införskaffar dig en Playstation 5 så kommer du kunna uppgradera ditt spel till den nya konsolen gratis vilket låter som en utmärkt deal i mina öron.

Horizon Forbidden West
Om detta var en bild från en resebyrå hade jag bokat en biljett redan imorgon
Detta är en annons:

När är det då dags att kliva in i rollen som Aloy och verkligen få uppleva den förbjudna västern en gång för alla?
Den 18 Februari är det officiellt release på spelet om det inte händer något oväntat på vägen. Som ni vet blev det framflyttat förra året i bakgrunden av Covid-19 pandemin. Så om en månad knyter vi våra mockasiner, slipar våra vapen och spänner våran båge! Nu är det dags att äntligen få kicka lite maskinröv igen!

Relaterade texter

1
Horizon Forbidden West: Burning ShoresScore

Horizon Forbidden West: Burning Shores

RECENSION. Skrivet av Olof Westerberg

För att först och främst klargöra: Burning Shores tar vid efter att eftertexterna till förra årets kanonspel Horizon: Forbidden West rullat förbi. Du måste alltså ha...

Horizon: Forbidden WestScore

Horizon: Forbidden West

RECENSION. Skrivet av Henric Pettersson

Henric har hoppat in i tidsmaskinen och satt betyg på fortsättningen av Aloys äventyr i en vacker postapokalyptisk värld...Loading next content