Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Little Nightmares 3

5 Snabba: Little Nightmares 3

Efter två finfina skräckspel utvecklade av Tarsier Studios tar nu Supermassive Games över skutan inför den tredje delen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ny utvecklare allså?
Japp, men frukta ej. Supermassive Games gjorde Series X/S samt Playstation 5-konverteringen av föregångaren och har gott om erfarenhet gällande skräck. De har ju utvecklat bland annat Until Dawn och en drös med skräckspel i The Dark Pictures-serien, så de ska nog kunna förvalta arvet bra. Dessutom är ju denna spelserie en sådan som med sina två första titlar satt ett ramverk gällande sin design och den verkar man inte rubba särskilt mycket på enligt det som utannonseringen visade upp. Det ser ut att gå i samma fotspår på de flesta vis.

Får vi återse Six eller Mono?
Nej, det är två nya filurer nu. Low och Alone, spelet kan nämligen antingen köras i Co-op eller att en AI styr den andra karaktären. De två måste samarbeta och har olika färdigheter som hjälper dem: Low har pilbåge och Alone en skiftnyckel. Även om det fanns inslag av samarbete mellan karaktärer i tvåan så verkar detta att bli ett spel där samarbete ligger helt i fokus, speciellt då eftersom man kan spela tillsammans med en vän och kanske det är precis vad serien behöver i detta tredje spelet. Även om föregångarna har varit kusliga för en ensam spelare så känns detta välkommet. Och som sagt - vill man spela det helt själv går ju det också.

Little Nightmares 3
Det är samarbete som gäller om man ska överleva för de nya karaktärerna Low och Alone

Just den olustiga stämningen har ju varit ett stort fokus i de första två spelen. Jag antar vi finner sådant även i detta?
Jamen det hoppas vi ju på. Trailern som utannonserade spelet visade ju upp flera saker som känns bekanta med spelserien. Men den där jättebebisen kändes ju läskig på samma vis som karaktärer från tidigare spel. Vem minns inte kockarna, vaktmästaren eller den vidriga läraren från del två? Det är ju i sådana möten dessa spel glänser lite extra mellan dess pussel och annat. Och som sagt - vi får ju en skymt av en sådan karaktär redan nu i trailern, dessutom har Supermassive lovat att "each of the locations has its own characteristics and a special and unique touch."

Detta är en annons:
Little Nightmares 3
Ett ökenlandskap är en av många platser vi ska få besöka

Så, vad är detta för platser då? Var utspelar det sig?
Low och Alone verkar vara fångade i "The Spiral" som ska bjuda på en rad varierande platser. Här finns bland annat ett ökenlandskap och så fick vi ju i trailern då bland annat se redan nämnde jättebebis som verkar husets bland ruiner. Seriens klaustrofobiska korridorer och annat verkar det också finnas gott om. Spelets producent Coralie Feniello har sagt att: "For us, the important thing is to find what are people's internal childhood fears." Så vi kan nog räkna med att man försöker pressa in så mycket olika saker som möjligt, och om jag får göra en vild gissning här: Vi ser ett återkommande tema av speglar i trailern, vid något tillfälle sugs till och med våra karaktärer in i en. Kanske är detta ett vis att resa mellan olika miljöer, och att man på det viset kan variera miljöerna på ett mer extremt vis än om allt vore sammankopplat?

Ja, så kan det ju givetvis vara! Spännande! Den sista givna fråga är såklart: när och till vilka konsoler får vi uppleva lite mysig skräck?
Spelet ska släppas till PC, Nintendo Switch, Playstation 4 och 5, Xbox One och Series S/X. Så alla får ta del av det oavsett konsol. Angående release så är det ett sådant där tråkigt svar: någon gång under 2024. Så vi får vänta, helt enkelt.

Vi har även en intervju med teamet bakom spelet som man kan se här.

Detta är en annons:

Relaterade texter

0
5 Snabba: Little Nightmares 3

5 Snabba: Little Nightmares 3

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Conny Andersson

Efter två finfina skräckspel utvecklade av Tarsier Studios tar nu Supermassive Games över skutan inför den tredje delen...Loading next content