Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Outriders

5 Snabba: Outriders

Outriders var ett av de första spelen som utannonserades till nästa generations konsoler. Här kommer fem snabba om People Can Flys kommande actionfest...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Så, vad är Outriders för något?
Kul att du frågar! Outriders är en kommande spelupplevelse som kategoriserats som en rollspelpangare i tredje person utvecklat av den polska studion People Can Fly som ligger bakom bland annat Bulletstorm och Gears of War: Judgement.

Vad handlar spelet om?
Outriders handlar om mänsklighetens försök att kolonisera den utomjordiska planeten Enoch. Saker och ting går dock snett när teamet som skulle utföra uppgiften träffade på en massiv storm av någon mystisk energi. Denna mystiska storm gör så att både boende på Enoch och gänget med kolonister får superkrafter.

Vad vet vi om Outriders, finns det någon gameplay ute?
Det finns det! Cirka 17 minuter för att vara exakt. Baserat på snutten vi fått se från spelet ser det ut att vara någonting likt The Division (rent stridsmässigt), fast på en annan planet. Du kan spela med upp till två vänner i co-op eller så kan du välja att spela alldeles ensam men det bör sägas att spelet är utvecklat med co-op i tanken. Från intervjuer med personerna bakom spelet ska det inte röra sig om något "games as a service"-lir här, och det är i alla fall ett plus i våran bok. Outriders är ju ett rollspel, så diverse rollspelsmekaniker finns naturligtvis här. Dialogval, berättelse, färdighetsträd och så vidare.

<strong>Gällande spelmekanik då, vad kan jag förvänta mig?
I början av spelet får du skapa din helt egna karaktär och i karaktärsskaparen får du välja mellan fyra olika klasser och sen får du naturligtvis välja hårstil, skägg, ärr, piercings - ja, ni fattar. Varje klass har en rad unika färdigheter som spelaren kan utnyttja för att mosa sina fiender. De fyra olika klasserna består av; Trickster, som kan utnyttja tiden till sin fördel. Pyromancer, som (ja, du gissade rätt) kan använda eld för att fjutta på sina fiender i lågor. Devastator som är en tankliknande sak som främst håller sig nära sina fiender. Bra med utrustning och kraftfulla vapen som funkar bäst på nära håll. Specialegenskaperna som Devastator besitter är att kontrollera jordskalv. Eller ja, som Devastator kan du skicka på dina fiender små jordbävningar. Livsfarligt. Den sista klassen är däremot hemlig för tillfället. Det är de första tre vi fått bekantats med än så länge.

Detta är en annons:
Outriders
Kan detta vara pyromanen månne?

Det finns såklart en hel drös med olika vapen såsom hagelbrakare och automatvapen. I sann rollspelsanda går det att modda dessa vapen med olika tillbehör. Outriders funkar precis lika bra att spela som en klassiskt (gömma dig bakom skydd) som att springa runt och fokusera på att ducka fienderna på det sättet istället för att huka dig för att titt som tätt hoppa fram och peppra fienderna. På tal om fiender; i Outriders finns det både mänskliga och mindre mänskliga varelser att stånkas med. Istället för att spelaren ska välja svårighetsgrad har spelets värld ett levelsystem som istället agerar svårighetsgrad. Ju högre level världen blir, desto svårare fiender möter du. Svårare fiender ökar också chanserna för mer unik loot.

Outriders är som sagt ett rollspel. Några rollspelselement som finns är en hög olika hubvärldar, NPC:s att tjata med, och såklart sidouppdrag. Något som finns i många rollspel idag är att val du gör påverkar storyn i slutänden, tyvärr är det inte så i Outriders. Det finns ett dialogsystem, men ingenting du säger kan eller kommer att användas emot dig (jag vet, jag hörde det också - hoho).

Outriders
Med ett rollspel kommer stort ansvar. Bland annat ett ansvar för att skapa visuellt slående miljöer.
Detta är en annons:

Vilka är People Can Fly och när släpps spelet?
Som jag nämnde tidigare ligger de bland annat bakom Bulletstorm och Gears of War: Judgement. Men de har även varit med och pillat på den enorma succén som stavas Fortnite. People Can Fly startade utvecklandet av Outriders år 2015 och Square Enix som skulle publicera spelet pushade studion att vidga sina vyer och expandera sin idé. Så istället för att kriga på och köra med sitt gäng på 40 man utökade dem rätt saftigt och har idag över 200 anställda som jobbar med spelet. Spelet är utvecklat med co-op i tanken och People Can Fly vill visa med Outriders att de kan skriva mer seriösa spel och inte bara oseriösa, mer tramsiga berättelser. Lead Writern Joshua Rubin (som har jobbat med bland annat Assassin's Creed, The Walking Dead och Destiny) drar paralleller till berättelserna i Apocalypse Now och Heart of Darkness, så förvänta er inte ett spel proppat med komik.

Bra fråga! Outriders kommer nämligen till både denna generation och nästa. Det vill säga Xbox Series X och Playstation 5. Exakt datum är lite oklart, men någon gång under det fjärde kvartalet 2020 är det sagt.

Relaterade texter

OutridersScore

Outriders

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Blytung action och utomjordisk mystik blandas i People Can Flys överraskande underhållande Outriders. Jonas Mäki har lirat det sönder och samman...

Massor av nyheter i Outriders: Worldslayer

Massor av nyheter i Outriders: Worldslayer

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Igår fick vi se en ny trailer för den kommande Worldslayer-expansionen som släpps till Outriders den 30 juni, och idag fick vi en mer djupgående presentation av dess...Loading next content