Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Pokémon Legends Arceus

5 snabba: Pokémon Legends: Arceus

Nu är det snart dags för nästa spel i Pokémon-serien och denna gång verkar det som att vi kommer att få se en helt ny typ av spel med dessa väldigt populära fickmonster...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Känslan har länge varit att Pokémon-spel är alldeles för lika från ett spel till nästa. Det är i princip samma upplägg i varje spel. Kommer det fortsätta så även denna gång?
Av det vi har fått se och veta hittills kommer detta bli något helt annorlunda än vad vi är vana med. Game Freak och Nintendo har verkligen tagit steget ut i det okända när det gäller Pokémon Legends Arceus. Dels kommer vi få se en grafisk stil som inte liknar något från serien. Det känns som att utseendet kommer bli en riktig vattendelare där många kommer tycka om det, men där många andra kommer tycka illa om det. Den största nyheten är ändå att spelet är mer "open world" än vad vi sett tidigare, vilket borde ge en större frihet. Game Freak har dock påpekat att det inte kommer vara fullt öppen värld.

Pokémon Legends Arceus
Spelet bjuder på lite mer frihet där vi kommer kunna fånga Pokémon i realtid istället för att behöva slåss först.

Kommer det vara helt öppen värld alltså? Och hur kan detta utnyttjas med spelmekanik?
Det är ännu osäkert precis hur öppet och stort spelet kommer att vara, men mer öppet än tidigare spel i serien kan vi räkna med. Vi kan också räkna med att friheten ger nya sätt att spela på. Vi kommer fortfarande att kunna slåss och fånga monster på de gamla hederliga sätten (dock mer i realtid), men nu kan vi också smyga i högt gräs och försöka överraska monstren genom att kasta en pokéboll på dem. Vi behöver alltså inte ens slåss för att fånga nya monster. Dessutom kan din karaktär bli attackerad av vilka Pokémon, så du kommer behöva rulla, hoppa och springa för att undvika attackerna. Eller skicka in din egen Pokémon för att strida. Om du åker på rejält med smisk kommer du själv att svimma, precis som vi låtit våra monstervänner gjort i strider i årtionden.

Är detta en fortsättning på något tidigare spel i serien?
Nä, tvärtom. Detta kan snarare ses som en slags prequel. Det utspelas i den "feodala eran" i dåtidens Sinnoh-region (samma som i Pokémon Diamond, Pearl och Platinum samt nya Brilliant Diamond och Shining Pearl). Men eftersom det är mycket tidigare i historien heter regionen Hisui. Vi vet att storstaden Jubilife City nu kommer att vara en liten by kallad Jubilife Village. Mount Coronet kommer också att finnas. Den stora frågan gällande kartan är hur mycket från Sinnoh som kommer att finnas med i Hisui. Är det hela kartan, men i en mer öppen värld att utforska kommer det bli alldeles utmärkt.

Detta är en annons:
Pokémon Legends Arceus
Vi kommer kunna utforska en långt tidigare version av Sinnoh, kallad Hisui. Här är Jubilife Village, som i andra spel är en storstad.

Spelet utspelas i Sinnoh och namnet innehåller Arceus. Det borde väl betyda att denna Pokémon har en stor betydelse i spelet?
Mycket troligt, tillsammans med Dialga och Palkia. Vi vet dock inte exakt vilken funktion dessa kommer att fylla och om de kommer vara en stor del av berättelsen eller om de mer finns där som en typ av sista bossar. Men med tanke på namnet och när i tiden spelet utspelas finns det en chans att väldigt mycket kommer handla om Arceus och att det är där huvudfokus ligger när det gäller berättelsen. Spelet kommer att ha två klaner kallade Diamond och Pearl. Deras kläder liknar starkt Dialga och Palkia, så dessa två kanske är sedda som någon typ av gudar av dessa klaner. Det vi vet om dessa klaner är att ledarna är Adaman och Irida. De har båda en varsin evolution från Eevee med Leafeon samt Glaceon. Detta speglar också regionen som dessa två klaner befinner sig i.

Det brukar ju alltid presenteras några nya monster eller nya versioner av gamla monster. Kommer vi att få se några nya, intressanta Pokémon i det här spelet?
En annan saker berättelsen kommer fokusera på är att fylla upp regionens första Pokédex. Som en sorts utforskare på ett sätt. Det betyder så klart att det kommer finnas mängder av Pokémon att fånga för ylla upp de tomma platserna i listan. Däribland finns tre hittills utannonserade, helt nya monster. Det är Kleavor som är nästa steg i evolutionen av Scyther. Med yxor till händer får Kleavor också "rock" som typ tillsammans med "bug". Sen finns det två Pokémon som vi faktiskt kommer att kunna rida på. Det är Wyrdeer som är en evolution från Stantler, vilket ska vara en stark "normal/psychic"-ren. Sen har vi fisken Basculegion. Detta monster har en något makaber bakgrund då det är ett spöke från Basculin som dött. Basculegion är därför "water/ghost". Vi har också fått se fem regionala versioner av tidigare kända Pokémon. Det är urgulliga Zorua (som blir Zoroark) som blir spelseriens första "normal/ghost", den inte lika fluffiga men fortfarande gulliga Voltorb som nu är gjord av trä, en ny version av "rock/fire"-version av Growlithe, samt en "psychic/flying" Braviary som vi kommer att kunna flyga med.

Pokémon Legends ArceusPokémon Legends ArceusPokémon Legends ArceusPokémon Legends Arceus
Några nya monster kommer det finnas i detta spel.
Detta är en annons:

Som du ser finns det massor att se fram emot i Pokémon Legends Arceus. Det är ett steg i en helt ny riktning för serien och vi hoppas så klart att spelet blir riktigt bra. Den 28:e januari släpps spelet till Nintendo Switch.

Relaterade texter

0
Ny Pokémon-sändning på söndag

Ny Pokémon-sändning på söndag

NYHET. Skrivet av Joakim Sjögren

På söndag, den 27 februari, är det dags för en ny Pokémon-sänding. Datumet i fråga är nämligen den så kallade "Pokémon-dagen" som äger rum varje år, och The Pokémon...

1
5 snabba: Pokémon Legends: Arceus

5 snabba: Pokémon Legends: Arceus

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Johan Vahlström

Nu är det snart dags för nästa spel i Pokémon-serien och denna gång verkar det som att vi kommer att få se en helt ny typ av spel med dessa väldigt populära fickmonster...Loading next content