Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Return to Monkey Island

5 Snabba: Return to Monkey Island

Monkey Island har varit försvunnen i många år, som en skatt begraven. Nu är det dags att ta till piratfartygen, hämta spadarna och gräva upp guldet i en ny installation av denna anrika serie...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är dags för ett nytt Monkey Island, vad handlar detta om?
Med en ny grafikstil får vi åter besöka 1600-1700-talets Karibien. En tid då sjöröveriet var som mest utbrett. Precis som i föregångarna vankas det ett peka-och klicka äventyr. Guybrush Threepwood är återigen protagonist i detta äventyr. Det vankas skatter, humor och bra musik. Guybrush hittade aldrig hemligheten bakom Monkey Island men denna gång ska han lyckas. Nya och gamla karaktärer syns på horisonten. Du kommer att lösa pussel, ta del av reaktiva dialogträd och mycket annat. Du kommer besöka platser som Melee Island, Terror Island och Brrr Muda under ditt äventyr. Detta spel struntar inte i vad som skedde med Monkey Island 3 och 4. Det tar vid direkt efter tvåan och fortsätter äventyret därifrån. Baserat på intervjuer med Ron Gilbert upplevde han att berättelsen han ville berätta fungerade bäst inom det tidsspannet.

Vem styr rodret bakom utvecklingen av Return to Monkey Island?
Ron Gilbert är tillbaka med veteraner från seriens tidigare delar. Musiken sköts av Peter McConnell, Michael Land och Clint Bajakian. Även om det finns nya ansikten med denna gång, är det även flertalet utvecklare som var med sedan tidigare titlar. LucasFilm och LucasArts finns inte längre men Terrible Toybox, som utvecklar detta försöker förvalta arvet från den tiden. Även om ikoner som Tim Schafer inte är involverad längre finns det folk som var med från början. Det bådar gott för hur produkten skapas och vad den innehåller. Många av de som älskat serien växte upp på 1980-1990-talet och är idag vuxna. Förhoppningsvis beaktas det lite i narrativet.

Return to Monkey Island
Designen är lite annorlunda denna gång.

Varför är konststilen kontroversiell?
Spelet har däremot fått sin beskärda mängd kritik tack vare en helt ny designstil. Alla har som testat serien har en favorit. Dilemmat är att nästan alla inslag har olika konststilar. Det är svårt att inte hävda att detta har en mer unik stil. Det är detta som gjort att folk kritiserat det. Den stora kritiken av det som visats har varit hur annorlunda det ser ut. Även om vi inte vet så mycket om berättelsen finns det en oro bakom valet av konstdesign. Det verkar dock inte som att den kommer att ändras innan lanseringen, utan studion vill använda sig av den.

Detta är en annons:

Vem är Ron Gilbert?
Ron är en datorspelsutvecklare som tillhör det äldre gardet spelutvecklare. Han började redan sin karriär under sena 1970-talet. Det var först under 1980-talet som han skulle bygga sin portfolio med spel. Han ville inte göra något inom fantasy en genre han ogillar. Det ledde till att han kom på att använda sig av pirater vilka delar stora drag med den genren. Monkey Island som är hans mest kända alster kom ut 1990 med en uppföljare ett år därpå. Själva genren har rötter till mitten av 1970-talet, men Monkey Island utvecklade konceptet och blev en megasuccé. Han var också ansvarig för Total Anihilation och att få ombord Chris Tayler som också skulle utveckla Supreme Commander några år senare. Att argumentera för att han haft en viss betydelse och jobbat på uppskattade titlar är en underdrift.

Return to Monkey Island
Hur många skogsmurmeldjur kommer det krävas denna gång för att hugga ved, om skogsmurmeldjuret kunde hugga ved?

För vem skapas The Return to Monkey island?
Spelet är självgående och går att spela utan att ha tagit del av tidigare titlar, men är skapat för fansen av serien. Det sägs ta vid direkt efter Monkey Island 2. Gamla ansikten och platser återvänder precis som nickningar till föregående spel. Du kan spela detta om du inte spelat föregångarna. men du kommer att missa mycket. Ron beskrev detta som ett kärleksbrev till fansen med allt vad spelarna kommit att förvänta sig från serien. Det kan vara värt att damma sina gamla kassetter och skivor innan du tar dig an detta. Return to Monkey Island kommer ut den 19:e september 2022 till Switch, PC och Mac OS.

Return to Monkey Island
Har du kvar din floppydisk?
Detta är en annons:
Return to Monkey Island

Relaterade texter

6
Return to Monkey IslandScore

Return to Monkey Island

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vad var egentligen hemligheten med Monkey Island? Det har nu blivit dags att ta reda på detta en gång för alla...

5
5 Snabba: Return to Monkey Island

5 Snabba: Return to Monkey Island

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Patrik Severin

Monkey Island har varit försvunnen i många år, som en skatt begraven. Nu är det dags att ta till piratfartygen, hämta spadarna och gräva upp guldet i en ny installation av denna anrika serie...Loading next content