Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Star Wars Outlaws

5 Snabba: Star Wars Outlaws

Svenska stoltheterna Massive Entertainment skämde sent förra året bort oss med höjdaren Avatar: Frontiers of Pandora, och i år är det dags att tolka Star Wars...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Tyckte inte att Dice gjorde något bra jobb med Star Wars sist, så varför skulle det bli bättre nu?
Vi var många som inte var särskilt imponerade av Dice insatser med Star Wars Battlefront II, men faktum är att varken Dice eller EA ens varit i närheten av Star Wars Outlaws. Det här spelet utvecklas också av svenskar, nämligen Malmö-baserade Massive Entertainment, som tidigare skämt bort oss med The Division 2 och nu senast Avatar: Frontiers of Pandora. De kan med andra ett och annat om både grafik och action, så att de senaste storproduktionerna med Star Wars varit ljumma ska du inte bry dig så mycket om.

Star Wars Outlaws
Star Wars vore inte Star Wars utan rymdskepp. Självklart får du både flyga och strida i rymden.

En kvinnlig Han Solo, nu har det väl ändå gått för långt?
Det är lätt att förstå varför du tro det och protagonisten Kay Vess har flera gånger refererats till som just en kvinnlig Han Solo. Och likheten är väl inte helt tokig, då även hon lever lite på kant led lagar och regler, och tycks egensinnigt föredra att gå sin egen väg. Men där Han Solo råkade illa ut efter att ha dumpat dyrbar last tillhörande Jabba the Hut, så får vi hoppas att Vess har mer tur med sig när vi i detta äventyr ska begå en av de största stötarna i Star Wars-historien (möjligen med undantag för Rogue One). Spelmässigt kan vi se fram emot en massa action, men även en hel del stealth eftersom stötar trots allt bäst begås i hemlighet och inte genom att springa och skjuta modell Rambo. Därför finns ett kontrollschema anpassat efter just detta, där vi även kommer få fraternisera med folk och ha gott om valbara alternativ med olika konsekvenser av våra val.

Star Wars Outlaws
Det är en stor värld som väntar dig, men helt öppen är den ej.
Detta är en annons:

Fast jag skiter i den nya Star Wars-trilogin, ärligt talat, så varför bry sig?
Goda nyheter kompis. Star Wars Outlaws utspelas faktiskt i luckan mellan The Empire Strikes Back och Return of the Jedi, så det är alltså precis när imperiet är som störst och rebellerna illa tilltufsade. Det betyder att i den mån vi har med dem att göra, så kommer det vara de fiender vi lärt oss älska. Men mestadels rör i oss i galaxens utkanter där imperiet är mer frånvarande och det istället är storskurkar som slåss om maken för att kunna berika sig själva. Vi slipper med andra ord precis allt som har med den nya trilogin att göra och kan istället gotta oss åt originaltrilogins era, vilket väl fortfarande får sägas vara när Star Wars var som absolut bäst.

Men hur pass fritt är det att resa runt i rymden och utforska planeter?
Det kommer finnas flera planeter att resa mellan och besöka för att utforska. Det är inte tal om något Starfield-liknande, men väl ett urval välkända platser som Akiva, Kijimi och såklart Tatooine (vad vore Star Wars utan sin rymdöken?) samt dessutom några nya planeter, där Tosharas måne är en av dem. En säregen plats utvecklarna menar är inspirerad av Tanzanias savanner. Dessutom finns många ikoniska ställen som baren i Mos Eisley och Jabbas palats (du kan även jobba för Jabba som ju lever vid denna tidpunkt), där du nu kommer kunna gå runt och bekanta dig med omgivningarna på ett sätt som vi aldrig haft möjlighet att göra tidigare. Vi kan även resa runt med svävare, så det är ganska stora områden som finns att utforska, som det verkar, men totalt fritt är det inte eftersom det helt enkelt inte är den typen av spel, utan du får hålla dig där du ska.

Star Wars Outlaws
Star Wars Outlaws släpps senare i år på ej spikat datrum till PC, Playstation och Xbox.

Spännande det låter, men jag hoppas jag slipper en sidekick, för det gör jag väl?
Tyvärr, det är ju halvt lag numera på att alla Disney-relaterade karaktärer måste ha en sidekick. I fallet Star Wars Outlaws heter den lilla rymdvarelsen Nix och är till synes en typisk Hollywood-hund. Det betyder att den är alldeles förtjusande söt och kan utföra enklare sysslor på kommando. Det inkluderar att avleda fienders uppmärksamhet, trycka på knappar, lösa pussel, hämta grejer och mycket annat. Medan vi absolut sett sämre sidekicks än Nix så håller vi med dig, Kay Vess hade gärna fått äventyra ensam för en gångs skull.

Detta är en annons:
HQ

Relaterade texter

0
Qi'ra dyker upp i Star Wars Outlaws

Qi'ra dyker upp i Star Wars Outlaws

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Häromdagen fick vi vår första titt på storyn i Star Wars Outlaws, det kommande öppna äventyret där vi får leva ut alla våra prisjägardrömmar i en galax långt, långt,...Loading next content