Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Starfield

5 Snabba: Starfield

Vi har tagit en närmare titt på Starfield för att ge en bättre bild av vad som väntar i Bethesdas största projekt någonsin...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vad heter föregångaren?
Starfield har faktiskt ingen föregångare. Det här är Bethesdas första nya spelserie på över 25 år. De har velat göra ett rymdäventyr under väldigt lång tid och ett tag såg det faktiskt ut att bli ett Stark Trek-spel. Namnet spikades år 2013 och utvecklingen drog igång på allvar år 2015 så det är kulmen på snart tio års arbete du kommer få uppleva när det släpps sent i år.

Kul, då blir det till att utforska solsystemet alltså?
Nej, det ska vi nog inte hoppas på. Mänskligheten har här lärt sig att resa runt mellan stjärnorna och det blir planeter betydligt längre bort vi kommer få besöka och utforska här. Bethesda har släppt en del konceptbilder som skvallrar om en imponerande miljövariation med allt från vulkan- till vattenplaneter, enorma städer och frodiga djungler. Till detta kommer säkerligen även rymdbaser och rymdskepp. Målsättningen har varit att försöka vara mer realistiska och Bethesda kallar stilen för NASA-punk, alltså en förankring i verkligheten och hur det hade kunnat se ut, med egna tolkningar av universums oändlighet.

Starfield

Men vad handlar spelet om då?
Storyn i Starfield vet vi väldigt lite om i dagsläget och utöver den trailer vi fick se i somras, har vi egentligen inte mycket att gå på. Bland det vi känner till, är dock att storyn utspelas i solsystem kallade The Settled Systems, och att året är 2327. Tyvärr är vi människor fortfarande lika förtjusta i att kriga och fraktionerna Freestar Collective samt United Colonies är såta vänner. Dessutom ryktas det finnas något slags religiös kult med liksom rymdpirater, legoknektar, prisjägare och mycket annat löst rymdfolk. Exakt vad vår roll blir i denna levande scifi-värld, vet vi faktiskt inte ännu, men vi ser fram emot att få utforska den själva. Det är trots allt en Bethesta-titel, med allt vad det innebär ifråga om valfrihet.

Detta är en annons:

OK, det är alltså dags att uppleva Elder Scrolls i rymden?
Liknelsen är inte alls dum och faktum är att Bethesda själva gjort den kopplingen samt även refererat till det som en "Han Solo-simulator". Spelvärlden är absolut gigantisk och befolkad av otaliga individer. Bethesda säger att vi kan se fram emot över dubbelt så mycket dialog här som i The Elder Scrolls V: Skyrim levererat av 300 röstskådespelare (faktum är att spelet innehåller ungefär lika mycket dialog som Skyrim och Cyberpunk 2077 tillsammans). Som om inte det vore nog ska planeterna enligt rykten vara större än hela Skyrim-världen, så det lär finnas mycket att utforska. Och det inkluderar även sådant som månar, asteroider och annat där vi som spelare kommer hitta märkliga miljöer, futuristiska städer, gamla rymdskeppsvrak, konstiga varelser och mycket mer. Några av de bekräftade platserna är United Colonies huvudstad New Atlantis, nöjesstaden Neon samt Freestar Collective-huvudstaden Akila. Medan vi gottar oss i dessa världar får vi avnjuta musik från kompositören Inon Zur som bland annat har Fallout 3, Fallout: New Vegas, Dragon Age, Outriders och personliga favoriten Naruto: Rise of a Ninja på meritlistan. Som för att göra allt ännu bättre har Bethesda utlovat ett extra episkt intro denna gång, något som vi ju vet att de brukar vara fenomenala på.

Starfield

Kul, det kommer till PC, Playstation och Xbox som vanligt?
Detta har ju varit den heta potatisen i två år nu. För två år sedan meddelade ju Microsoft att de skulle köpa upp Bethesda och förra året gick affären igenom. Där och då adresserades det faktum att Bethesda från och med nu i huvudsak skulle arbeta med spel exklusivt till PC och Xbox, dit Starfield hör, och det är heller inte fråga om någon tidsexklusivitet. Producenten Todd Howard har i intervjuer sagt att detta upplägg "kommer att ge en bättre produkt". Att spela det för den som saknar Xbox är dock inte särskilt komplicerat eftersom det bör vara en titel som fungerar väldigt väl via Xbox Cloud Gaming, så har du bara tillgång till en webbläsare via dator, tablet eller smartphone så bör du kunna lira utan problem. Den 11 november är det premiärdags och då vår vi äntligen se vad de arbetat på under alla dessa år.

Starfield
Detta är en annons:
Starfield
Starfield
Starfield
Starfield
Starfield

Relaterade texter

StarfieldScore

Starfield

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Så har det äntligen blivit dags att få utforska rymden i Bethesdas första helt nya spelserie på över 25 år. Vi kollar in om rymdäventyret håller vad det lovar...Loading next content