Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

5 snabba: The Legend of Zelda: Breath of the Wild II

Ett nytt kapitel i Nintendos kanske allra heligaste spelserie är på väg och här är lite av vad vi vet om den efterlängtade uppföljaren hittills...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Då är det förhoppningsvis dags för Zelda: Breath of the Wild 2 i år! Kommer vi få en lika ljuvlig öppen värld att utforska eller blir det ett mer linjärt koncept denna gång?
Vi kan definitivt räkna med att det blir en stor, fin öppen värld att njuta av, vi kommer förstås att få återvända till Hyrule i Breath of the Wild 2 och av allt att döma så ser det ut att bli ännu mer att utforska och upptäcka denna gång. I den senaste trailern som släpptes vid E3 2021 fick vi ju bland annat se en hel del flytande öar precis som de som förekommer i Skyward Sword och dessa ska man kunna nå genom att bland annat glidflyga. Det lär utan tvekan finnas massor att göra och man lär kunna tillbringa massor av tid med att bara utforska världen och göra sidouppdrag. Troligtvis kommer man också kunna ta sig an huvuduppdragen lite i den ordning man själv vill, precis som i första spelet.

Okej! Det låter ju onekligen väldigt trevligt, behöver man ha spelat första spelet innan eller kan man kasta sig rakt in i detta utan att egentligen veta något om Breath of the Wild?
Det rör ju sig om en direkt uppföljare till Breath of the Wild så det är definitivt att rekommendera att man har spelat igenom det innan tvåan släpps. Som allra minst bör man åtminstone ha lite koll på vad som händer och vad som föranleder det som sen kommer hända i uppföljaren, men för att vara maximalt förberedd så tycker vi absolut att man bör spela ettan först. Har man inte hunnit med det ännu så finns det ju gott om tid att ta tag i det nu.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
Vi återvänder än en gång till Hyrule, utöver allt som finns på marknivå så kommer vi den här gången också att få utforska en hel del flytande öar...

Då är jag med på noterna, men vet vi något om vad tvåan kommer att handla om eller är det enbart spekulationer i nuläget?
Man kan ju inte direkt påstå att Nintendo har varit särskilt frikostiga när det gäller information om den hett efterlängtade uppföljaren. Från det att det utannonserades 2019 så har vi bara fått se två trailers varav ingen har överskridit två minuter. Det är inte mycket att gå på alltså men det finns gott om fans runtom i världen med skarp blick som snappat upp en hel del ledtrådar. En av de mest uppenbara torde ju vara att Ganondorf återvänder och mycket tyder åtminstone just nu på att han blir spelets primära antagonist efter att man besegrat hans mindre mänskliga form Calamity Ganon i Breath of the Wild. Det känns då inte helt otroligt att Calamity Ganon bara var toppen på isberget och att det ännu dväljs en väldig massa mörk energi och ondska som Link förstås förväntas ha lösningen på. Det är alltså inte en alltför vild gissning att vi i slutet kommer att få tampas med Ganondorf ännu en gång. Allas vår ondskefulla favoritgegga Malice ser ut att spela en viss roll även denna gång och Link verkar rentav förlora sin ena arm som ett resultat av närkontakt med den otrevliga substansen. Som om detta inte vore nog så får vi se Zelda trilla ner i en avgrund och vad som händer med henne därefter har vi just nu ingen aning om. Link har en hel del att göra framöver, den saken är klar.

Detta är en annons:

Det är ändå lite frustrerande att vi vet så pass lite ännu, har Nintendo gått ut med något officiellt datum än då? Man vill ju helst spela det redan nu!
Nintendo har dessvärre inte spikat något datum för uppföljaren ännu, men har flera gånger betonat att det ska släppas under 2022 och om de senaste ryktena är något att gå efter så verkar det inte finnas någon anledning att tro på att det skulle försenas till 2023. Med det sagt så ska man nog inte heller hoppas på att det kommer under det första halvåret av 2022, om vi återigen ska gå efter vad ryktena och magkänslan säger så lär det snarare röra sig om november eller december. Till dess att Nintendo faktiskt går ut med ett datum så får vi ha lite is i magen och även ta med i beräkningen att det kan komma att skjutas på till 2023 också. Det är möjligt att vi får veta mer på E3 2022, eller kanske väljer Nintendo att köra ett helt eget event istället när det gäller ett så pass stort släpp.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
Ganondorf är tillbaka och han har förmodligen inga planer på att förenkla Links existens...

Det känns som att det är väldigt mycket vi inte vet i dagsläget, kommer det ens att heta Breath of the Wild 2?
Nej, det känns faktiskt extremt osannolikt att det kommer att heta Breath of the Wild 2 när Nintendo väl går ut med den officiella titeln och släppdatumet. Dels så hade det ju varit ett trendbrott då alla tidigare spel i serien haft unika namn, dels så hade det ju känts lite väl fantasilöst. Det här spelet ska ju knyta ihop säcken och avsluta tidslinjen är det tänkt så att det kommer ha ett annat mycket färgstarkare namn i slutändan känns ganska självklart. Nintendo själva har ju inte heller gått ut och kallat det Breath of the Wild 2 någonsin utan det har rätt och slätt bara stått Sequel to The Legend of Zelda: Breath of the Wild när de visat upp de två trailers som hittills släppts.

Relaterade texterLoading next content