Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Lords of the Fallen

5 Snabba: The Lords of the Fallen

Vad som länge såg ut som en omöjlighet har till slut blivit en sanning. uppföljaren till Lords of the Fallen har visats upp, och vi har kollat in spelet som har varit fast i utvecklings-helvetet lite för länge.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Namnet låter bekant, har inte det här spelet redan släppts?
Du tänker inte helt fel. Lords of the Fallen, originalet, släpptes nämligen redan under hösten 2014 till såväl Playstation 4, Xbox One och PC, och det är således inte helt otroligt att ni känner igen namnet därifrån. Spelet belönades sedan vid release av tämligen bra betyg, och tycker man om att använda sig av verktyg som Metacritic så ligger äventyret idag på runt 70%, vilket får anses vara positivt. Vi på Gamereactor var dessutom mer generösa än gemene man i vår betygsättning för 8 år sedan, och i vår recension belönande vi de fallna herrarnas första saga med en solid 8/10 med tillhörande motivering:

"I slutändan är Lords of the Fallen med sin lättbegripliga approach ämnat för en bredare publik än Souls-spelen, även om det liksom förebilden fortfarande är ordentligt utmanande. Skillnaderna mellan de två leder dock till att Lords of the Fallen med bravur lyckas stå på egna ben, i den genre som From Software hittills varit dominerande i. Om jag bortser från de värdelösa ansiktsanimationerna som sänker betyget en aning, bjuder spelet på strålande grafik, innovativa bossbataljer, utforskarglädje och massor av återspelningsvärde, vilket gör Lords of the Fallen till en titel att räkna med. Dark Souls har fått en rekorderlig rival.

Lords of the Fallen
Vi gillade det första Lord of The Fallen 2014

Vänta, det första spelets släpptes alltså 2014... Har detta varit under utveckling sedan dess?
Well, mer eller mindre skulle man kunna säga. Redan två månader efter det första spelets release kunde spelets producent Tomasz Gop meddelande att man skissade på uppföljaren, och även om projektet såklart inte var under fullskalig produktion vid den här tiden kan vi ändå räkna med runt 6-7 år som spelet har varit under någon typ av utveckling. Problemen har dock kantat titeln sedan dess begynnelse, och vid 2017 var projektet fortfarande fast i koncept-stadiet samtidigt som flera personer hos utvecklaren lämnade eller fick sparken. 2020 annonserade utgivaren CI Games att man startat en ny studio vid namn Hexworks, och dessa har sedan 2019 plockat upp spillrorna av Lords of the Fallen 2 för att skapa en värdig uppföljare.

Detta är en annons:
Lords of the Fallen
Hexworks är den nya studion inom Ci Games som fokuserar på actionrollspel sedan 2019.

Okej, nog med historia - Vad är nytt?
Förutom det något uppdaterade namnet så kommer The Lords of the Fallen erbjuda en rad olika nyheter kontra sin föregångare. Det rör sig nämligen som bekant om ett helt nytt äventyr, och med så många år mellan första och andra spelet är det självfallet att mycket kommer vara nytt. Denna gången använder man sig som exempel av den purfärska grafikmotor Unreal Engine 5, och man har även meddelat att spelet ska vara fem gånger så stort som originalet samtidigt som man har lagt ett större fokus på karaktären och meningsfulla sidouppdrag. Spelets beräknas även vara svårt precis som sin föregångare, och gillar man utmanande spel så är detta givetvis något att hålla ögonen på.

Låter som ännu en souls-klon, varför ska jag bry mig?
Gillar du inte Souls-liknade äventyr är det givetvis svårt att elda upp ett intresse för ännu ett försök i samma genre. En spännande nyhet är dock att The Lords of the Fallen ska ha stöd för Co-op för två spelare, och en sådan sak kan givetvis underlätta för de som känner att svårighetsgraden varit för hög eller om man har en fallenhet att lira tillsammans med vänner istället för att lira själv. Utöver det vet vi inte allt för mycket om titeln i dagsläget, och vi väntar fortfarande på de första gameplay-filmklippen, men ni kan åtminstone spana in annonseringstrailern här nedan.

HQ
Detta är en annons:

Slutligen, har vi fått något releasedatum eller kommer detta precis som förut aldrig släppas?
Vi har tyvärr inget exakt lanseringsdatum att ringa in i kalendern i detta nu, men Hexworks och CI Games har bekräftat att spelet ska släppas någon gång under nästa år, och med en aktiv utvecklingstid på runt 3 år låter det absolut inte helt omöjligt. Vi vet sedan att spelet ska släppas till formaten PC, Playstation och Xbox Series X, så det verkar vara ett äventyr som blir exklusivt för den nyare generationens hårdvara.

Lords of the Fallen
Nästa år är det äntligen dags... Hoppas vi i alla fall.

Relaterade texterLoading next content