Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2

5 Snabba: Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2

Ta på dig din hjälm och dina knäskydd, för i september är det dags för oss att äntligen få åka lite virtuell bräda igen. Här är det du behöver veta om kommande Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vet vi när vi kan räkna med att behöva damma av våra knäskydd och äntligen få vältra oss i lite skateboardnostalgi igen?

Efter år av rykten vet vi nu att Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 är på gång och utvecklas av Vicarious Visions, studion som gav oss den kulörta plattformaren Crash Bandicoot: Nsane Trilogy. Även spelets släppdatum samt vilka konsoler det kommer till har utannonserats: Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 släpps 4 september till PC, Playstation 4 och Xbox One.

Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2
Ja, skillnaderna mellan originalen och dessa remakes är slående.

Okej, då vet vi alltså att dessa remakes är på gång och släpps senare i år. Vet vi då något om det enbart kommer vara regelrätta, till punkt och pricka remasters eller om extra gött och nytt material kommer att läggas till?
Mycket bra fråga. För även om man idag minns spelen med en extrem vördnad så måste man ändå erkänna att om de släppts idag med enbart lite bättre texturer så hade man fått en produkt som kanske kännts en gnutta... tom.. Detta verkar Vicarious Visions ha haft i åtanke under utvecklingen av dessa spel,då det utöver otroligt mycket bättre grafik och ljud även kommer att inkluderas nya tricks samt en rad hemligheter och banor för dig att låsa upp. Även ett multiplayer-läge (!) med nya utmaningar, mål och poängtavlor kommer att i dessa remakes finnas med.

Detta är en annons:

Och är du rädd för att mikrotransaktioner kommer att fördärva din spelupplevelse på något sätt kan nu du dra en tillfällig lättnadens suck, för på frågan om djävulens påfund kommer att finnas med i Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 svarade Vicarious Visions studiochef Jen Oneal så här:

"Everything that you see at launch is going to be unlocked with gameplay. We're not planning on having monetization at launch."
Med det sagt så vet vi att utgivaren Activision gjort sig ökända i spelvärlden för att lägga till mikrotransaktioner efter spelets release (se: Call of Duty: Black Ops 4), så se till att denna lättnadens suck inte är en komplett utandning.

Allt detta låter nästan för bra för att vara sant. Då kan man inte låta bli att undra om det klassiska läget från Tony Hawk's Pro Skater 2 där man kan bygga och spela sina egna banor kommer att finnas med. Kommer det att göra det?
Svar: Ja! Det kommer det som tur är. Banbyggarläget i detta spel heter Create-a-Park och kommer att ge dig möjligheter till att bygga dina egna banor på ett nästan överväldigande sätt. Dessa banor kommer du även att kunna låta andra spelare online låta bygga vidare eller helt enkelt bara tricksa runt med sina brädor på. Utöver att du kommer kunna göra verklighet av dina skateparks-drömmar så kommer du också att få möjlighet till att lira dina skräddarsydda banor (i split-screen om du så vill!) med din alldeles egen-designade skateboardåkare, vars utseende och outfit du får bestämma över helt i ett läge som fantasifullt nog heter Create-a-Skater.

Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2
Nej, du kommer åtminstone att vid release inte behöva punga upp extra för att få tillgång till den bräda du suktar efter.
Detta är en annons:

Ljuvligt. Ingen Tony Hawk-titel är dock komplett utan den ikoniska musiken. Har vi ett ljuvligt, nostalgidrypande soundtrack att se fram emot när Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2?
Både ja och nej! Vicarious Visions är väl medvetna om att musiken från Playstation 1-klassikerna är musik många av oss stenhårt förknippar med Tony Hawk's Pro Skater och inte vill lira utan. Därför har de fått kämpa emot en massa krångel med musikrättigheter för att få med så mycket av den originella musiken som möjligt, något Vicarious Visions överhuvud Jen Oneal menar har gått hyfsat bra. För även om inte exakt all musik kommer att inkluderas så kommer turligt nog åtminstone de mest klassiska låtarna att finnas med. För vem på denna jord hade velat lira Tony Hawk's Pro Skater utan, låt säga, "Guerrilla Radio" eller spelets inofficiella temalåt "Superman"?

Gamle Tony Hawk då? Är han inblandad på något sätt? Ett spel med Hökens namn i titeln utan att han själv är involverad i själva utvecklingen av det hade på något sätt kännts konstigt.
Där är vi eniga. Det vi vet just nu är att Tony Hawk för ett par år sedan twittrade detta:

"To anyone asking me to 'remaster" old games, or complaining about THPS servers being down: Activision owns the THPS license but I am no longer working with them. If I had the skills / authority to reboot servers or code games for newer systems on my own, I would be happy to..."

Hans samarbete med Activision avslutades med andra ord redan år 2018. Det som dock förvirrar en något är att när Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 nyss utannonserades så var Tony Hawk snabb som skateboardåkande skabb med att dela spelens officiella Instagramsida. Om detta tyder på att Tony Hawk och Activision nu är sams och samarbetar igen eller om han likt oss bara är glada över dess utannonsering vet vi inte, men en rimlig gissning i dagsläget är att någon typ av samarbete faktiskt pågår. I vilken utsträckning detta hypotetiska samarbete dock sker i lär vi få veta ju närmare releasedatumet vi kommer.

Relaterade texter

Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2Score

Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Ett 21 år gammalt skateboard-spel (+ uppföljare) som blev en älskad kulturikon - är nu tillbaka. Hegevall har snörat på sig DC-skorna...Loading next content