Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

8Bitdo Retro Mechanical Keyboard

Retrokungarna på 8Bitdo har äntligen skickat hit sitt ytterst erotiska, mekaniska NES-tangentbord och Hegevall är minst sagt förtjust...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det finns ärligt talat inte jättemånga känslor som slår riktigt fin toppnostalgi. Du vet... När minnet bara skjuter dig tillbaka i en omedelbar tidsmaskin och du sitter där igen, på parkettgolvet 1987 och spelar Kid Icarus så att svetten stänker. Moviebox, Commando (hårt censurerad) på VHS, V på TV, Dallas, Whitesnake, Refreshers, ugnsbakad falukorv och att bli dragen i pissrännan av niorna på lunchrasten på skolan... Det var tider det. Eller ja, inte pissrännan kanske. Det var klart mindre njutbart än att blåsa i sig fyra hekto Refreshers och klå grannen Henke på Pro Wrestling (i rollen som King Slender, som naturligtvis knäckte allas ryggar - direkt). Jag älskar den där nostalgin. Jag älskar 80-talet. Jag är en produkt av det årtiondet och jag älskar NES. Denna underbara gamla maskin vars kassetter vi alla blåst oss andfådda i.

8Bitdo Retro Mechanical Keyboard8Bitdo Retro Mechanical Keyboard
Jag skulle säga att det just nu inte går att hitta ett coolare tangentbord.

8Bitdo tillverkar som vi alla et speltillbehör med tydlig 80-talskänsla och även om de släppt en del bristfälliga grejor genom åren (den där 8-bitarsmusen med NES-knappar var inget vidare, även om den var bisarrt läcker rent estetiskt) har de också spottat ur sig många redigt trevliga grunkor. När det NES-inspirerade tangentbordet Retro Keyboard utannonserades jublade jag. Jag skrev ett par lyriska blogginlägg i början av fjolårshösten om hur mycket jag älskade själva utseendet och efter att ha tafsat på dessa tangenter i dryga tre veckor nu, är jag beredd att dela ut en nuffra.

8Bitdo Retro Mechanical Keyboard8Bitdo Retro Mechanical Keyboard
Brytarna kommer från Kailh och är strålande.
Detta är en annons:

Hur bra är det då? Är det bara en snygg gimmickgrej som den där NES-musen? Nej, det är det icke. 8Bitdo Retro Mechanical Keyboard är faktiskt förvånande bra. Riktigt bra. Som gaminginriktat, mekaniskt tangentbord betraktat skulle jag vilja gå så långt som att kalla det strålande. Det kommunicerar med din PC via Bluetooth men går även att koppla in med medföljande sladd. Det har perfekt krispiga brytare och tangenternas färdväg är precis lagom lång för min smak. Ergonomin är strålande, designen fenomenal och batteritiden brutal (över 200 timmar per laddning). Det finnes volymvred och specialknappar i topp och du får även med två gigantiska tryckknappar i separat låda som du enkelt kan ställa in för att hantera makron eller specialkommandon, vilket inte ens kräver att du nyttjar 8Bitdos i övrigt strålande mjukvara. Jag ställde in dessa så att de snabbt och smidigt skickar långfinger-smileys till Marcus Persson via Skype vilket varit väldigt användbart, som alltid.

8Bitdo Retro Mechanical Keyboard8Bitdo Retro Mechanical Keyboard8Bitdo Retro Mechanical Keyboard
De stora, externa A/B-knapparna går att programmera till precis vad du vill. Det kan GR-Marcus buttert intyga.

Det som däremot inte är särskilt positivt är ju att det här tangentbordet inte finns med nordisk knapplayout vilket gör att det såklart saknas Å, Ä och Ö. Med det sagt är det ju meningslöst att nyttja 8Bitdo Retro Mechanical Keyboard för att skriva på svenska, men för att mosa lite Warzone, Fortnite eller varför inte använda det för att mysa med någon gammal retrosamling till PC, är det som sagt ett strålande tangentbord och de enorma knapparna som medföljer, är roligare än vad jag först hade trott. Att man får allt detta för 900 kronor anser åtminstone jag vara något av ett kap och för egen del kommer jag att ha dessa tangenter "on display" som en urtjusig prydnad i min kontorshylla.

Detta är en annons:
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Lysande tangenter med bra brytare, fantastisk design, god byggkvalitet, bra ergonomi, otrolig batteritid
-
Finns ingen nordisk knapplayout
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här


Loading next content