Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Absolver

Absolver

Fredde har kikat närmare på stekheta indietiteln Absolver från Sloclap

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I ruinerna av det förfallna Adal Empire väcks du med en mystisk mask för ansiktet och du har svaga minnen av en esoterisk ceremoni. Det är dags att befria dig från hunger och törst, där masken du bär är en slags symbol för vägledning som slutligen ska avgöra om du har det som krävs för att bli en del av eliten i det som kallas Absolver.

Den Paris-baserade indiestudion Sloclap består till största delen av före detta Ubisoft-veteraner och deras första spel är inget mindre än det stekheta Absolver. Det största fokuset har lagts på strider, men studion har tagit i från tårna och utvecklat ett spel som ska ge oss flera härliga genrer i ett och samma spel. Vi pratar om en hänsynslös blandning av fighting, action och onlinerollspel. Sloclap har tidigare bekräftat att premiären kommer att ske till PC, Playstation 4 samt Xbox One senare i år, och därför är det hög tid att vi samlar allt vi vet om deras kommande projekt - Absolver.

Absolver

Förra året släppte utvecklaren en demo som framförallt riktade in sig på att presentera några av spelets grundläggande funktioner, och vi lade snabbt märke till det unika men ack så häftiga tillvägagångssättet som kommer till bruk för att uppgradera våra karaktärer. I normala fall brukar det oftast räcka med att du anpassar dina vapen och kläder på rätt sätt. Eftersom Absolver framförallt vill fokusera på stekheta slagsmål så har det nu blivit minst lika viktigt att du även anpassar dina närstridsattacker. Det kan röra sig om allt mellan olika kombinationer till rörelsemönster och det kan vara det som är den största skillnaden på om det är du eller fienden som går segrande ur striden.

Detta är en annons:

Stridssystemet är djupt, välfyllt och komplex, och utvecklaren har också berättat att det finns så mycket mer att lära än det som utspelade sig i den korta demon. Precis som vilket annat fightingspel som helst så bjussar Absolver på en rad med kombinationsattacker och till en början kan det uppfattas som väldigt simpelt, med tanke på att du startar med den vanliga Street Fighter-uppsättningen som innehåller tunga attacker, lätta attacker och pareringar. Men ju mer du bygger upp karaktären desto mer får du hålla reda på och förhandssnacket skvallrar minst sagt om att detta kommer bli något extra, även för fightingveteranerna.

Absolver

Onlinespel kan emellanåt kännas väldigt orättvisa eftersom det finns gånger då vi ställs mot spelare som har avsevärt många fler timmar i bagaget än oss själva. Sloclap har tänkt till och utvecklat spelet på ett sådant sätt så att du ändå inte känner dig chanslös. Närstriderna bygger starkt på tajming och är du tillräckligt snabb så kan du parera en attack för att därefter skapa en motattack som delar ut en måttlig mängd skada på din fiende. Det här borde rimligen betyda att även Jonas Mäki har en chans, något som vi på redaktionen inte är så vana vid.

Hittills lovar det gott och mycket talar för att det har potential att bli ett av de hetaste onlinespelen 2017. Inte blir det sämre av att Absolver har sneglat en hel del på Dark Souls. Samtidigt som du spelar tillsammans mot andra spelare får du ströva omkring på stora, öppna ytor som har hämtat en stor del av sin inspiration från From Softwares brutala spelserie. Och utvecklaren har själva berättat att de använde Dark Souls som motiv när de skapade nivå-designen och snickrade ihop spelvärlden. Vilket åtminstone borde få några av de mest hängivna Dark Souls-entusiasterna att känna sig som hemma i spelvärlden.

Detta är en annons:
Absolver

Det kan vara rätt så frustrerande att få kläm på det lite halvtrassliga stridssystemet och ett självklart tips borde ändå vara att du börjar i nybörjarläget där du får slåss mot andra för att det är "kul" och där inga poäng räknas. Det finns väl ändå inget pinsammare att vara sämst om världen är fylld med andra spelare? När du känner dig mogen för lite större utmaningar så erbjuder spelet också flera, konkurrenskraftiga spellägen. Tillsammans mot andra får du utforska och slåss i en dynamisk spelvärld, samtidigt som du samla skatter och utrustningar i olika fängelsehålor. Det utlovas en mängd olika lägen och vi vet fortfarande inte mycket av vad som kommer att erbjudas, men vi ser fram emot att höra mer inom en snar framtid.

Såhär på förhand så är det otroligt svårt att avgöra om Absolver kommer bli ett bra onlinespel eller om det helt enkelt blir en enda rörig sörja. Än så länge är vi optimistiska och det återstår att se om stridsmekaniken fungerar lika bra som det ger sken av. Det är ju trots allt det som är spelets viktigaste beståndsdel.

Absolver

Relaterade texter

0
Såhär snickrar du din karaktär i Absolver

Såhär snickrar du din karaktär i Absolver

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Det här med att kunna snickra egna karaktärer är något många tycker är oerhört viktigt i spelsammanhang och Sloclap vill såklart erbjuda just detta i sitt kommande...

1
Ny actionpackad trailer från Absolver

Ny actionpackad trailer från Absolver

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Sloclaps kommande Absolver är ett multiplayerspel fokuserat på närstrid, med Devolver Digital som utvecklare. Med bara en månad kvar till lanseringen har de nu släppt en...Loading next content