Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Acer Predator Cestus 500

Acer stormar in på tillbehörsmarknaden med kanonfina musen Cestus 500, vilket lovar gott inför framtiden...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Acer känner de flesta till, men kanske inte som tillverkare av bra möss, tangentbord och headsets. Och de har inte gjort mycket för att ändra på detta själva heller och aktivt jobbar med sitt varumärke genom att bygga värstingdatorer i Predator-serien. Men de har stora ambitioner och därför ger de sig nu på "peripheral"-marknaden med nya produkter, och bland dessa hittar vi Cestus 500, en mus med en konkurrenskraftig prislapp trots fokus på design och prestanda mer än något annat.

HQ
Acer Predator Cestus 500

Först och främst är Cestus 500 en ganska... säregen skapelse med plastpaneler och små vinklar som gör att musen närmast ser modulär ut, dock utan att vara det. Inspirationen tycks hämtad från Logitechs G900-serie, och det är såklart ingen dum förebild. Jag önskar dock att det plastbantats lite då det finns en del överflödigt just nu såsom kanterna vid knapparna. Musen passar både höger- och vänsterhänta, och det har vi visserligen hört förr, men denna funkar verkligen. Panelerna på varsin sida sitter fast med magneter, och kan lätt tas av för att ersättas med ett mer ergonomiskt grepp. På det sättet går det att skräddarsy musen, vilket känns smart.

Just användaranpassning är vad Cestus 500 till stor del handlar om. Det finns RGB-belysning i tre zoner som kan justeras via den trevliga mjukvaran Quartermaster, du kan själv justera din polling rate från 250hz till 1000hz, och DPI-inställningarna går till 7200. Därutöver erbjuder Cestus 500 ett ganska smart och användarvänligt sätt att justera knapparna på. Du får välja mellan Omron 50 och Omron 20. Du kan justera vilket motstånd det ska vara i varje musknapp med en liten inställning på bakre delen av musen, och även om alla kunder nog inte kräver denna detaljinställning så är det helt klart trevligt att möjligheten finns när det behövs.

Acer Predator Cestus 500
Detta är en annons:

Designen faller nog inte alla i smaken, men rent generellt skulle jag säga att Cestus 500 är en ganska liten mus, även med ergonomiska paneler på. Testa innan inköp, är alltså ett tips. Gillar du hur den känns får du mycket solid mjukvara i Quartermaster, snygg RGB-belysning, solid polling rate- och DPI-inställningar samt två slags Omron-tangenter som kan justeras.

Och med det säger vi välkommen till Acer som mustillverkare, vilken debut.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Suveräna inställningsmöjligheter, snygg RGB-belysning, passar både höger- och vänsterhänta, bra pris
-
Tveksam design
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content