Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Acer Predator XB271HU

Vi har delat ut betyg till ännu en kanonfin skärm ur Acers Predator-serie...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Många av dagens specialskärmar erbjuder specifika, tydliga tekniska aspekter som vädjar till specifika entusiaster, det är bara naturligt. Andra erbjuder ett mer heltäckande totalpaket och är bra överallt. Acers Predatorskärmar har hittills sorterats under den förstnämnda kategorin då de varit rysligt grymma på en eller två saker men helt enkelt misslyckats med att imponera på oss inom andra områden. Under den gångna veckan har vi haft nöjet att klämma lite på nya XB271HU, dock, och är nu redo att dela ut en nuffra.

HQ
Acer Predator XB271HU
Acer Predator XB271HU är ingen stilrent snygg skärm som sprudlar av minimalism, men den är robust, välbyggd och erbjuder fantastisk bild.

Detta är en 27" stor gaming-monitor innehållande en IPS-panel med en maxupplösning på 560x1440 samt möjligheten att köra den i 165Hz via Gsync-överklockning. 6500 kronor är ingen smal summa för en 27-tummare men som vi alla vet kostar IPS som panelteknik alltid mer. När det gäller designen ser Acer Predator XB271HU ut som alla andra produkter i denna kategori och huruvida man gillar det eller ej har nog mer med ålder än något annat att göra. För medan jag, som gammal farbror, hellre föredrar exempelvis Apples aluminium-färgade eller mörkgrå stilism är Predator-estetiken fortfarande effektiv, på sitt eget lilla sätt. Skärmen ser ut som en del av rekvisitan från en Transformers-rulle med mattsvart plast, röda detaljer med hårdrocksliknande logotyper och manér. Det ska dock sägas att byggkvaliteten är god. Robust. Det går att rotera den på sin fot 30° och tilta bakåt upp till 40°.

Knappar och reglage är identiska med hur det ser ut på XB321HK och även om detta fungerar bra skulle jag ha velat se en mer modern knapprofil. Gsynd-delen gör att man enkelt kan överklocka skärmen från 144Hz till 165Hz via displayport-ingången medan HDMI-porten som vanligt är låst till 60Hz. Här trängs även ett 3,5mm-jack samt fyra USB 3.0-ingångar. Det går att skapa tre olika profiler som man kan optimera för olika ändamål och sedan bytas mellan, något som fungerar lika smidigt här som i X34, en skärm vi verkligen älskar (ur samma serie).

Acer Predator XB271HU
Det går att tilta själva skärmytan bakåt 40 grader, för den som vill det.
Detta är en annons:

I spel som Battlefield 1, Project Cars 2 eller Star Wars: Battlefront II har vi verkligen njutit av den högkvalitativa bild som denna monitor erbjudit oss. IPS-panelen ger en följsamt mjuk och ren bild utan "screen tearing" eller dylikt även om vi tvingas offra lite hastighet sett till responstid och lagg med IPS kontra de snabbare panelerna (framförallt TN). Acer Predator XB271HU har en responstid på 4ms vilket vi anser vara mycket bra för en skärm av den här typen och precis som i fallet X34 är detta en riktigt fin skärm.

Även om du inte riktigt tänder till gällande designen är det något du kanske bör ha överseende med med tanke på att du får en såhär pass fin skärm för endast 6000 spänn. För det råder ingen som helst tvekan om att Acer Predator XB271HU är en toppenmonitor.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
IPS-panelen är klockren med neutrala färger och fantastiskt rörelsehantering, kvick responstid, kan överklockas
-
Kontrollpanelen känns gammal och förlegad, stygg design
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content