Svenska
Gamereactor
esports
Call of Duty: Modern Warfare III

Activision Blizzard stäms för att de påstås ha monopol på Call of Duty esports

OpTic Texas VD och en tidigare spelare för laget tar det till den massiva utgivaren för dess metoder för att driva e-sporten.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Call of Duty League fungerar på samma sätt som Overwatch League gjorde, i det att för att e-sportorganisationer ska få foten i dörren och äga ett lag i franchiseligan måste de punga ut tiotals miljoner dollar för att förvärva ett plats/befintligt lag. Denna praxis påstås vara konkurrenshämmande och skadlig för esporten och de som deltar i den av ägaren till OpTic Texas -laget och en före detta spelare för den organisationen.

Enligt Bloomberg Law anklagar Hector "H3CZ" Rodriguez och Seth "Scump" Abner Activision Blizzard för att ha monopoliserat Call of Duty e-sport, med påståendet som pekar så långt tillbaka som 2016 när megautgivaren förvärvade sin huvudkonkurrent, Major League Gaming, vilket eliminerade alla betydande hot.

Stämningen hävdar också att Activision Blizzard vägrar att tillåta andra turneringsarrangörer att vara värd för liknande evenemang, och utgivaren har begränsat CDL till 12 lag, trots att det har varit i drift i flera år vid denna tidpunkt (OWL expanderade från 12 till 20 lag efter bara ett par säsonger), för att säkerställa att endast partners som godkänts av Activision kan få en plats i ligan. Stämningen går till och med så långt som att kasta en exakt siffra när det gäller att köpa en plats i CDL, med det som påstås vara cirka 27.5 miljoner dollar.

Enligt denna stämningsansökan söker kärandena skadestånd och skadestånd på uppemot 680 miljoner dollar, men vi kan förvänta oss att detta kommer att tas till domstol eftersom Activision Blizzard sedan dess har kommenterat till GamesIndustry och sagt: "Vi kommer starkt att försvara oss mot dessa påståenden, som inte har någon grund i fakta eller i lag. Vi är besvikna över att dessa medlemmar av e-sportgemenskapen skulle ta med sig den här dräkten som är störande för lagägare, spelare, fans och partners som har investerat så mycket tid och energi i Call of Duty Leagues framgång."

Call of Duty: Modern Warfare III
Photo: Activision

Relaterade texter

Call of Duty: Modern Warfare IIIScore

Call of Duty: Modern Warfare III

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Årets upplaga av Activisions hyperpopulära actionmonolit är släppt och det råder noll tvekan om att det är det svagaste i spelseriens mångåriga historia. Petter har recenserat...Loading next content