Storebror ser dig. Ett påstående som nu även går att applicera på Adobe Photoshop då användare av programmet under gårdagen gjorde en otrevlig upptäckt i de nya och uppdaterade användarvillkoren.
Photoshop kommer nämligen inte längre gå att använda om du inte är villig att ge Adobe full tillgång till dina pågående projekt. Något som då även inkluderar de med sekretessavtal knutit till sig.
Adobe å sin sida hävdar att de uppdaterade användarvillkoren finns där för att hjälpa dem att moderera vilken form av innehåll som skapas på deras plattform.
Med andra ord, regelrätt censur och en obehaglig fortsättning på den trend inom techvärlden där bolag i allt större utsträckning börjar spionera på sina användare.
Som om det inte vore nog så lämnar det nya användarvillkoren även utrymme för Adobe att använda dina skapelser för att träna AI, vilket de hävdar på lång sikt kommer att förbättra deras mjukvara och underlätta för slutanvändarna.
Vi ställer oss tveksamma och reaktionerna online har inte direkt varit rosenskimrande kring Adobes nya spionfasoner.
Använder du Photoshop och vad är dina tankar om detta?