Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Aliens: Fireteam Elite

Aliens: Fireteam påminner om Left 4 Dead med Xenomorpher

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har gått mer än tre år sedan Fox utannonserade att de tillsammans med Cold Iron Studio arbetade på ett nytt storspel i Alien-universumet. Då sade bara att spelet skulle utforska områden i franchisen som vi inte hade sett tidigare, och de skojade tydligen inte.

Nu har vi nämligen fått fler detaljer, och Aliens: Fireteam är en så kallad survival shooter med inriktning på co-op där vi axlar rollerna som marinsoldater som måste överleva horder av Xenomorphs. De av oss som har sett filmerna vet att möten med dessa varelser sällan går bra om du inte kallas för Ripley eller en "ugly motherf...", så vi kommer därför ha ett brett utbud av vapen, utrustning och förmågor att välja mellan beroende på vilken av de fem klasserna vi använder. Det låter som att det är klokt att ha en blandad trupp, för det finns elva olika typer av Xenomorph och några andra typer av skurkar (som androider) att slåss mot, tjugotre år efter den ursprungliga trilogin.

Låter lite som Left 4 Dead och det kommande Back 4 Blood, eller hur? Men Aliens: Fireteam utmärker sig på några sätt. Teamet består av utvecklare som arbetat med spel som Borderlands, City of Heroes och Star Trek Online - och därmed borde det inte komma som en överraskning att Fireteam har ett rollspelsliknande level-system som gör att vi kan låsa upp ny utrustning, prylar och egenskaper. Toppa det med fem olika svårighetsgrader att välja mellan, Challenge Cards som ändrar uppdragen och dess hot, fyra olika kampanjer med tre uppdrag vardera samt några hemligheter bakom kulisserna som justerar uppdragen varje gång vi spelar dem för maximal fräschör (L4D:s The Director, någon?).

Det låter som Cold Iron vill ge Turtle Rock Studios kommande Back 4 Blood lite konkurrens. Detta gäller särskilt eftersom Aliens: Fireteam kommer att lanseras till PC, Playstation 4/5, Xbox One och Xbox Series S/X i sommar - medan Back 4 Bloods kommer den 18 juni...

HQ
Aliens: Fireteam Elite
Aliens: Fireteam EliteAliens: Fireteam EliteAliens: Fireteam EliteAliens: Fireteam Elite
Aliens: Fireteam EliteAliens: Fireteam EliteAliens: Fireteam EliteAliens: Fireteam Elite

Relaterade texter



Loading next content