Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
ARTIKEL - SPONSRAT INNEHåLL

Allt du borde veta om Park Beyond

Limbic Entertainment uppmuntrar sina fans att tänka bortom verklighetens gränser i sin simulator som låter dig konstruera nöjesparker...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det är dags att låta kreativiteten flöda och fantasin flöda då Bandai Namco och utvecklaren Limbic Entertainment nu är redo att låta fans världen över ta del av simulatorn Park Beyond, vilken går ut på att bygga temaparker. Titeln lanseras till PC, Playstation 5 och Xbox Series S/S-konsoler den 16 juni, och vi har sammanställt den här praktiska artikeln för att uppdatera dig om Park Beyond och de möjligheter det erbjuder.

HQ

Vad är Park Beyond?


Park Beyond är ett management- och simuleringsspel som sätter spelarna i rollen som Visioneer, en person vars ansvar det är att vara det kreativa geniet bakom en samling av de konstigaste och mest underbara temaparkerna runt om i världen. Visioneers har inte bara till uppgift att designa imponerande berg- och dalbanor och temaparker, de måste också se till att parken blir en ekonomisk och älskad framgång genom att använda en mängd olika statistiska verktyg för att kartlägga besökarnas nöjdhet och feedback och sedan justera olika aspekter av parken för att passa deras behov och önskningar.

Som Visioneer är du fri att skapa dina drömparker utan att hållas tillbaka av verkligheten i ett av de två tillgängliga spellägena: Kampanj och Sandlåda.

Vad är kampanjläget?


För spelare som vill uppleva en tematisk berättelse som lär dem grunderna i att skapa temaparker och berg- och dalbanor är Campaign Mode rätt ställe att besöka först. I den här berättelsen med åtta uppdrag, anställs vi av företaget Cloudstormer och ska sedan arbeta med den knäppa parkveteranen Phil och en samling av hans kollegor i ett försök att få ett gäng en gång stolta nöjesparker att återfå sin forna glans.

Det är här Visioneers får "steg för steg"-handledning i hur man bemästrar Impossification-systemet och blir experter på lednings- och informationsflikarna, så när du går vidare till Sandbox Mode är det bara din egen fantasi som sätter gränserna. Det är den perfekta ingången till genren för nya spelare, samtidigt som det ger veteraner en landningsplats där de kan testa sina färdigheter genom att acceptera uppdrag på svårare och mer krävande nivåer.

Park Beyond
Park BeyondPark Beyond

Vad är Sandlåde-läget?


När du är bekant med systemen och mekaniken i Park Beyond kan du använda dina färdigheter för att skapa dina drömmars temapark. Med 14 tillgängliga banor spridda över fyra unika miljötyper kommer Sandbox att låta spelarna sätta så många eller så få begränsningar och utmaningar framför dem som de vill, vilket innebär att du även kan testa dig själv med ekonomiska begränsningar eller istället se till att bygga och konstruera utan pekpinnar.

Om du hellre vill hoppa över kampanjen och dyka direkt in i Sandbox Mode, har Limbic Entertainment tänkt på det också och skapat en Exploration Park som fungerar som en extra handledningsmetod för dem som vill komma direkt in i den obegränsade världen.

Hur fungerar managementsystemen?


Vi har nämnt några gånger tidigare att Visioneers har ett antal administrationsverktyg till sitt förfogande, men du kanske undrar vad exakt de är? För att se till att du känner till vilka delar av din park som över- och underpresterar, tillhandahåller Park Beyond värmekartor och olika tabeller fulla av data som kan förmedla större och mindre bitar av information. Är din berg- och dalbana för billig att åka? Betalar besökarna för mycket för läsk? Är det för långt mellan toaletter och andra faciliteter? Allt detta och mycket mer kan du ta reda på med hjälp av de ledningssystem och värmekartor som finns tillgängliga.

Vad betyder "Impossification"?


Du har säkert sett oss nämna ordet Impossification några gånger och varit nyfiken på vad det betyder. I Park Beyond är att Impossifiera något att ta det till nästa, vanligtvis omöjliga, nivå. Vill du lägga till en kanon till din berg- och dalbana, eller kanske till och med låta den köra över vatten istället för på en bana? Om du någonsin har velat åka en karusell med flera våningar eller äta en smörgås gjord av en gigantisk kebab skuren med ett samurajsvärd, ger Impossification-mekaniken dig möjlighet att verkligen befria dina skapelser från fysikens lagar, allt för att ha kul. Det bästa av allt är att den kan tillämpas på andra områden än bara galna och konstiga berg- och dalbanor, inklusive butiker, dina anställda, vanliga attraktioner och mycket annat.

HQ
Park BeyondPark Beyond

Var kreativ med resten av communityt


När du är klar med att bygga dina drömmars berg- och dalbana eller temapark kanske du vill dela med dig av den eller visa upp den för dina vänner och den bredare Park Beyond-communityn. Kort efter lanseringen och från augusti i år kommer spelarna kunna använda delnings- och nedladdningssystemet för att just dela eller ladda ner hela parker, samlingar av landskap, en anläggning eller vad du nu vill, oavsett vilken plattform du spelar på, detta eftersom Park Beyond är en plattformsoberoende titel. När funktionen går skarpt några månader efter Park Beyond-debuten kan du börja globalisera dina skapelser via Impossify.com.

När släpps Park Beyond då?


Med så mycket att utforska och njuta av undrar du säkert när du kan lägga vantarna på Park Beyond? Som vi nämnde tidigare kommer temaparkspelet till PC, Playstation 5 och Xbox Series S/X den 16 juni, och om du vill läsa mer om spelet eller till och med köpa ett exemplar i tid för lanseringsdagen ska du besöka denna sida.

Giveaway


Om du letar efter fler Park Beyond-godbitar, ger vi bort fyra presskit med allt om spelet (med ett kit till en lycklig vinnare i varje nordisk region: Danmark, Finland, Norge och Sverige). För att vara berättigad till att vinna ett av dessa kit - som innehåller en hel del saker som en mugg, strumpor och en mängd andra överraskningar som du kan se i bilden nedan - svarar du helt enkelt på frågorna nedan.

Vinnarna utses den 23 juni, så se till att posta dina kommentarer innan dess för att vara kvalificerad och ha en chans att vinna ett av kiten.

Relaterade texter

0
Park BeyondScore

Park Beyond

RECENSION. Skrivet av Johan Vahlström

Bygga nöjespark? Johan har satt gaddarna i nysläppta Namco-titeln Park Beyond och lagom till midsommar kommer här vår recension...

0
Gamereactor Live: Vi spelar Park Beyond

Gamereactor Live: Vi spelar Park Beyond

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Vi gamers har en fin helg att se fram emot då bland annat Layers of Fear, F1 23 och Park Beyond nu lanserats. Idag tänkte vi därför passa på att kolla in det sistnämnda i...

0
Allt du borde veta om Park Beyond

Allt du borde veta om Park Beyond

ARTIKEL. Skrivet av Jonas Mäki

Limbic Entertainment uppmuntrar sina fans att tänka bortom verklighetens gränser i sin simulator som låter dig konstruera nöjesparker...Loading next content