Svenska
Gamereactor
nyheter
God of War

Amazon: "God of War kommer att vara trogen sin förlaga"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det tog inte lång tid efter Amazons utannonsering av en God of War-serie innan frågorna började hagla in och diskussionerna har pågått sedan dess, i varenda tänkbart forum och i varje relevant (och icke-relevant) kommentarsfält på sociala medier och främst har fansen varit oroliga för att serien skall röra sig för långt bort ifrån förlagan. En fråga som förstås till stor del bottnar i Sagan om Ringen: Maktens Ringar, där man tog sig en hel del kreativa friheter och i stor utsträckning gjorde en egen tolkning av J.R.R. Tolkiens källmaterial. Något som visserligen lockade en ny yngre publik, som tidigare tyckt att författarens verk har varit alldeles för mossiga att ägna någon uppmärksamhet och som hellre såg Twilight än Peter Jacksons triologi men det rörde också upp rejält med känslor hos de som växt upp med böckerna och har sett om filmerna otaliga gånger. Det blev som det ofta blir i dag när alla har tillgång till ett online-konto, högljutt från alla tänkbara håll och kanter.

När God of War nu kommer att bli TV-serie är den sistnämnda gruppen med andra ord rejält oroliga att samma sak skall hända nu. Kommer Kratos fortfarande att få vara man? Kommer kvinnor att ha skägg? Kommer Atreus att stå upp för klimatet? Kommer skallar att få slås in medelst stridsyxa eller blir det kaffe och kaka med fienden? Kort sagt, kommer det att bli woke?

Amazon Studios, Vernon Sanders ställde upp för att svara på dessa frågor. Det var i en intervju med Collider kring succén med just Maktens Ringar, som till slut landade på mer än 24 miljarder minuter streaming och en bit över 100 miljoner tittare världen över, där God of War kom på tal. Sanders fick frågan om vad han är mest exalterad över att få visa fansen och vad det var som gjorde att de valde att göra en serie på just God of War? Han svarade att Amazon Prime har en enormt bra meritlista när det kommer till adaptioner och det är också ett koncept som studion känner resonerar väldigt väl med dem. Med hans egna ord:

"We do incredibly well with adaptations, from Invincible to The Boys. I mean, we just covered so many of them, right? And so we know that there's such a passionate fan base for God of War. But the thing that we're always looking for is whether there is a real emotional core, if there's a real narrative story, and I think that's part of what makes God of War so special."

Han tog också upp hur mycket förtroende han har för de som kommer att leda projektet och att styrkan i berättelsen, om en far och sons emotionella och fysiska kamp för överlevnad är det som gör God of War till just God of War och det vill man inte ändra på.

"At the center of it all is this story of fathers and sons, and families, set against this giant epic landscape. So what Rafe Judkins (showrunner) and Mark Fergus and Hawk Ostby (manusförfattare) have come up with for the first season, and for the series, I think, is both incredibly true to the source material, and also compelling on its own. If you never played the game, you will fall in love with the show and feel very much invited in. So we think it's going to be huge."

Den uppmärksamme lägger förstås märke till att han nämner "first season", vilket starkt indikerar att det kommer fler säsonger och han trycker också på det faktum att man vill vara trogen förlagan. Nu är det förstås alltid så att man kan säga en sak innan produktion och en annan efter, det har vi lärt oss vid det här laget men något som Sanders inte nämner är att Cory Barlog, involverad i majoriteten av God of War-spel också kommer att vara med och bestämma, i rollen som exekutiv producent. Något som kan komma att ha en stor betydelse när det kommer till vilken riktning serien kommer att ta.

God of War
Har du ingen flygskam i kroppen BOY?

Relaterade texter

God of War (+ PC-versionen)Score

God of War (+ PC-versionen)

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Kratos är tillbaka. Lika arg som skäggig, med nya gudar att göra livet surt för och en son att ta hand om. Kim Orremark har spelat God of War...Loading next content