Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
recensioner
Apex Legends Mobile

Apex Legends Mobile

Folket bakom Titanfall har laddat om bössorna och dunkat ut sitt hyperpopulära battle royale-spel till våra mobiler. Hegevall är imponerad...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Över 100 miljoner spelare tar del av de team-baserade battle royale-striderna i Respawn Entertainments hyperpopulära actionparty varje vecka vilket innebär att jag knappast behöver lägga allt för mycket tid på någon slags introduktion av vad detta är, i grunden. Eller hur? Apex Legends är en mix mellan Playerunknowns Battlegrounds, Titanfall och Overwatch och det handlar om att skjuta ihjäl så många man bara hinner och kan på en stor karta där en glödande ring-of-death krymper själva arean under matchens gång, likt en kniptångmanöver för att skapa ett högre och tätare tempo ju längre matchen i sig pågår.

Respawn består till 80% av Call of Duty-veteraner och även om det finns mer Titanfall än Call of Duty i just Apex Legends är det enkelt att se varje gång jag startar det här spelet (oavsett plattform) hur rutinerade och begåvade studion verkligen är på att ringa in den där rappa, roliga, lättsamt belönande spelkänslan med högt tempo, fräsiga vapen och roliga eldstrider. Apex Legends Mobile fungerar i stort sett exakt som Playerunknowns Battlegrounds Mobile samt Fortnite till våra mobiltelefoner där vi styr vår valda karaktär med en touch-baserad analog styrspak i bildens vänsterkant medan vi skjuter samt siktar med den högra tummen, i bildens högra del. Det är simpelt och lättbegripligt även om det som vanligt när det gäller touch-spelkontroll och rappa shooters kanske inte alltid är särskilt optimalt.

Apex Legends Mobile
Grafiken är genomgående strålande och känns som PC-versionen med ett par smärre textur pop-ins.

Jag spelade min första timme ungefär med mina bratwurst-liknande tummar som geggade ned hela min Iphone 13 Pro Max-skärm innan jag slängde fram min trogna Steelseries Nimbus+ som jag föste ned telefonen i, istället. Detta är en långt bättre lösning för alla typer av förstapersonsspel till Iphone som jag ofta använder då jag mosar på i bland annat Call of Duty Mobile och med denna grunka i labbarna kunde jag ledigt njuta av fem timmar till i Apex Legends Mobile utan krampande tummar eller 12 000 feltryckningar. Nu säger jag på intet sätt att touch-mekaniken i det här spelet är dålig, för det är den verkligen inte. Den är snarare bra, men jag kommer aldrig riktigt lyckas vänja mig vid den slarvigt oprecisa känslan som metoden och upplägget ger, vilket är grundorsaken till varför jag för flera år sedan köpte en Nimbus+.

Detta är en annons:
Apex Legends Mobile
Spelkontrollen är riktigt bra.

Respawn har gjort ett generellt sett strålande arbete med att konvertera PC-versionen till mobila plattformar och på en Iphone 13 Pro Max ser det läskigt mycket ut som det gör till PC, eller till Playstation 4 utöver några ynka framedrops vid matchens start samt några få textur pop-ins här och där (absolut ingen som man tänker på under stridens hetta). Nu är ju förvisso Iphone 13 Pro Max marknadens bästa telefon sett till processorhastighet och grafik i spelsammanhang men jag har även under dagen testat Apex Legends Mobile på Motorola Edge 30 och även där flyter spelet fint och ser väldigt bra ut. Är det snyggare än Fortnite Mobile eller Call of Duty Mobile? Svårt att säga. Alla tre är väldigt välgjorda konverteringar.

De enda egentliga klagomål jag har rör det faktum att ammo/utrustnings-funktionen från originalspelet där man måste prioritera och välja manuellt när man hittar prylar på spelkartan - Blir meckigt på en så pass liten skärm som 6,5". Ofta ser jag inte ikonerna där man ska trycka om att jag måste trycka på en specifik knapp för att öppna vissa lådor för att sekunden senare endast tvingas smeka en annan låda, är inkonsekvent och en smula märkligt.Det finns ett par bagatellartade smågrejor som dessa att gnälla på gällande gränssnittet och funktionaliteten men överlag har jag verkligen inga större klagomål.

Apex Legends Mobile
Apex Legends har över 100 miljoner (!) spelare varje vecka. Är du en av dem?
Detta är en annons:

Varje gång ett namnstarkt actionspel på antingen PC eller våra storkonsoler (eller både och) konverteras till Ios eller Android finns där alltid en oro att det ska "dummas ned" eller förenklas på ett vis som sabbar originalupplevelsen. Så fungerar alltså inte Apex Legends Mobile, alls. här har man i allra högsta grad bevarat originalupplevelsen med i stort sett allt vad det innebär och därför förtjänar den här versionen ett högt betyg.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Klockren spelmekanik, fullskalig PC-upplevelse till din mobiltelefon, innehållsrikt, balanserat, gratis, beroendeframkallande
-
Ett par smärre gränssnittsbekymmer, några pop-ins här och där
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Apex Legends MobileScore

Apex Legends Mobile

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Folket bakom Titanfall har laddat om bössorna och dunkat ut sitt hyperpopulära battle royale-spel till våra mobiler. Hegevall är imponerad...Loading next content