LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      nyheter

      Apples nya iPad är ett riktigt kraftmonster

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i
      HQ

      De av er som kanske kände att Apples septemberuppvisning lämnade mycket att önska med en relativt sparsmakad årsuppdatering av deras produkter fick idag en ny chans att spendera era surt förvärvade pengar. Apples andra årliga presskonferens i New York var idag och de valde att uppdatera ett par klassiker. Macbook Air får sig bland annat en sedan länge önskad uppgradering med Retina-skärm och en nyare formfaktor och även Mac Mini har fått sig en ny version med nya fyr- samt sexkärniga processorer från Intel och en rymdgrå design.

      Men för många var nog höjdpunkten för Apples visning utan tvekan deras nya iPad Pro. Precis som sina mobila kusiner så har iPaden nu inte längre en dedikerad hemknapp eller fingeravtrycksläsare utan har nu Apples FaceID-kamerasystem för ansiktsigenkänning för att låsa upp denna, samt deras gestbaserade användargränssnitt. I utbyte har vi nu mycket tunnare ramar runt skärmarna, som nu också kallas för "Liquid Retina", Apples nya namn för sina IPS LCD-displayer som med iPhone XR (årets iPad Pro har fortfarande silkeslena 120Hz till skillnad från telefonerna). Till mångas stora förvåning så man även slopat Lightning-kontakten som Apple rockat sedan iPhone 5 och har istället bytt ut denna mot den fortsatt växande standarden USB-C med utökat stöd för olika tillbehör och möjlig produktivitet. I samma vända har vi dock förlorat vår trogna hörlursport.

      Men det är insidan som kan tänkas vara det mest spännande. Årets iPad Pro-modeller har uppgraderats med deras senaste A12X Bionic-processor som nu huserar åtta kärnor med en ny kontroller som utlovar upp till 90% bättre prestanda för flerkärniga processer och 35% bättre prestanda per enskild kärna. Grafiken har också fått sig en rejäl uppgradering sju kärnor som utlovar upp till dubbla hastigheten sedan förra året. Den nya kretsen tillsammans med Apple Metal-API utlovas att nu leverera faktisk konsolprestanda som matchar Microsofts Xbox One S. Något som visades upp med 2K som visade sin iPad-version av NBA med grafik som på förhand faktiskt ser ut som vad dagens konsoler kan leverera (intern upplösning och djupare tekniska detaljer har ej avslöjats än så länge) i 60 bilder per sekund. All denna kraft i en förpackning på bara 5, 9mm i tjocklek.

      Apples nya iPad är ett riktigt kraftmonster
      Utan tvekan imponerande såhär på förhand.

      För den som kanske även vill arbeta mer professionellt med iPaden så kommer den också under året få stöd för det fulla Photoshop-programmet i App Store under nästa år, med fullt stöd för även den nya Apple Pencil som nu också har en magnetisk design för att fästas och laddas på sidan vid behov. Pennan har också i sin tur möjligheten att växla mellan olika lägen och verktyg beroende på app med sin touch-känsliga zon. Ipad Pro kommer i två storlekar, med en 11" stor modell samt en 12,9" där respektive basmodell med 64GB utrymme har ett svenskt utgångspris på 9 695 kronor samt 11 995 kronor och kommer i färgerna silver och rymdgrå. För den som också känner att pengar är till för att spenderas så kan vi också välja att få upp till en hel terabyte i utrymme om vi så önskar. Dessa plattor släpps redan till nästa vecka, den sjunde november.

      Så, hur många av er känner ett sug att införskaffa en ny iPad Pro eller är det ett hutlöst pris?

      Apples nya iPad är ett riktigt kraftmonster
      Apples nya iPad är ett riktigt kraftmonsterApples nya iPad är ett riktigt kraftmonster


      Loading next content