Gamereactor utser årets spel 2009!

Det är Pearl Jams karismatiske frontman som får sammanfatta 2009 för mig. För när han i låten The Fixer sjunger "When something's broke - I wanna put a little fixing on it" så säger det mer om vårt år på Gamereactor än något annat. Mycket har nämligen varit fel med året som sådant. Mycket har varit märkligt och finanssmällen i slutet av 2008 har haft större inverkan på spelbranschen än vad jag kunde ana. 2009 har varit 12 månader i ovisshet. Alla världens speltidningar har gått på knäna, Sveriges äldsta liksom USA:s största lades ned. Som gratistidning har vi såklart inte heller kunnat backa tillbaka på stabil lösnummerförsäljning eller betalda prenumerationer, och året som sådant har tveklöst varit mycket tufft.

Och medan ekonomin försökt kämpa sig ur ett trassel av svårlösliga knutar har spelbranschen tagit ett sabbatsår. Åtminstone till viss del, för även om vi under de senaste tolv månaderna njutit av fantastiska spel som Killzone 2, Street Fighter IV och New Super Mario Bros. Wii har de allra flesta av årets stora releaser skjutits fram. 2009 har varit året då branschens ständiga problem med akuta, och oväntade, förseningar nått helt nya nivåer. Take 2 försenade hela sin produktkatalog, Remedy berättade att de inte alls hade några planer på att släppa lös sin sömndruckne thrillerförfattare Alan Wake och Sony lät oss fortsätta leva i ovisshet angående releasen av Gran Turismo 5.

Trots ett ekonomiskt hopplöst år, och trots mängder av uppskjutningar av stekheta spelsläpp har Gamereactor fortsatt att växa. När spelen inte funnits har vi spenderat dagar och nätter med att bygga nya funktioner för er läsare att nyttja på Gamereactor.se, och när spelreleaserna flyttats har vi lagt krut på att fördjupa oss i trender och analyser av spelvärlden. I år har vi på Gamereactor växt stadigt framförallt som spelsajt för varje månad som passerat. Gamereactor.se är idag Sveriges största spelcommunity och vi har spenderat massor med tid under de gångna 12 månaderna på att förbättra varje liten del av vår sajt, allt för att du ska trivas. I gengäld har vi fått genomtänkt och kvick respons, massor av bra feedback, konstruktiv kritik och grymma idéer. Vi har fått vettigt mothugg i speldiskussioner samt ambitiösa läsarbloggar och välskrivna läsarrecensioner.

"When something's wrong - we put a little fixing on it". Vi har gjort det tillsammans. Vi vände ett år av ekonomisk misär och glesa spelreleaser till något positivt. Vi kom varandra närmare som spelfans, vi lärde oss mer om den spelvärld vi älskar och gjorde tillsammans Gamereactor.se till en bättre plats. Utsikterna för 2010 är mycket goda. Det värsta är bakom oss beträffande finanskrisen, stormen är på väg att blåsa förbi och releaselistorna inför de stundande 12 månaderna ser helt bisarrt bra ut.

Vi på Gamereactor lovar att vara ännu bättre nästa år, ännu snabbare, ännu säkrare och ännu mer i kontakt med er som gör det möjligt för oss att hela tiden växa och utvecklas. Vi lovar att 2010 kommer att bli ett fantastiskt spelår och att vi kommer att ha hutlöst roligt tillsammans. Tack för i år!

/Petter Hegevall, Chefredaktör

Fortsätt till första kategorin >>
readerfav

I det senaste numret av Gamereactor Magazine (årets sista nummer) finns det fler spel korade i fler kategorier än här på siten. Där kan du bland annat läsa om årets hårdaste, årets innovation, årets karaktär och årets boss.

Vilket är ditt favoritspel i år?
Var med och rösta >>