i
goty
goty goty
Läs recensionen

Super Mario Galaxy 2

När vi inte satt med ett flin på läpparna försökte vi hålla tungan rätt i mun. När vi inte nickade i takt med musiken vred vi på huvudet för att bemästra den knäppa gravitationen. Precis där fanns Super Mario Galaxy 2:s styrka: hur det framkallade såväl lyckokänslor som ett spelmässigt engagemang. Nintendo lyckades så bra med denna för alla välsmakande mix, att man inte behövde episkt historieberättande, dyra röstskådespelare eller högupplösta texturer. Bara en sjujädra massa uppfinningsrikedom. En rörmokare med falsettröst. Och en stövelbärande dinosaurie som käkade upp allt i sin väg.

Att knäcka den fenomenala föregångaren var en till synes omöjlig uppgift, men med flera nyheter, tightare banor och ett mer strömlinjeformat upplägg gick det vägen. I ena sekunden undvek vi att bli Mario-mos av gigantiska Thwomps, strax därefter skjutsades vi av en moln-plattform och en svalkande bris. Pricken över i:et var när Yoshi gjorde comeback med sin glupska aptit och svävande superskutt. Super Mario Galaxy 2 var en retrohyllning med tydliga referenser till SNES- och Nintendo 64-eran, men här bjöds också på flera sköna nyheter. Med två smarta dräkter kunde Mario ta sig fram genom galaxer och planetoiderna på nya sätt. Molndräkten var ett smärre genidrag då den gav Mario chans att skapa sina egna fluffiga plattformar. Den enorma borren gav oss ytterligare en ny riktning utöver under, över, upp-och-ned och runtomkring – nämligen rakt igenom.

Vi visste inte riktigt hur Nintendo skulle följa upp 2007 års bästa spel, vilket lätt kvalade in på hela spelhistoriens topp 10-lista. Men att ta vara på idéer som inte fick plats i ettan, och återigen kasta ut oss i universum var det enda logiska – och något som blev långt mer än en simpel repris. Super Mario Galaxy 2 var så nära perfektion man kunde komma och proppat med genial design, charm och finurlighet. Det fick oss att flina och fröjdas. Därför är det årets spel.

Rösta på ditt favoritspel 2010 >>
Write Comments

För att kommentera måste du vara inloggad. Om du inte är medlem än - bli medlem nu!

:D :) :( :-o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: ;-) :idea: :arrow: :| :mrgreen: :clap: :dance: #-o =; :^o [-X :pray: 8-[ :sick: :-# [-( :-k :--


comments
 
Rösta