Gamereactor utser årets spel 2011

Det har varit ett fantastiskt år. 2011. Ett som jag kommer att minnas, länge. Ett fantastiskt år för Gamereactor som fortsatt växa. Och ett fantastiskt år för mig som drivit genom flera saker som jag i egenskap av chefredaktör hade satt upp som långsiktiga mål. 2011 har varit utmanande, utvecklande och framförallt inspirerande. Jag tror inte att jag överdriver när jag påstår att vi aldrig haft ett mer motiverande och givande år som redaktion. Jag tror inte heller att jag tar i för mycket om jag säger att vi aldrig upplevt ett bättre år på Gamereactor.se sett till interaktionen med er läsare. Ni har berättat, kritiserat, berömt, bloggat, lyssnat, tittat, läst och kommenterat. Vi har läst, lyssnat och deltagit. Sen har vi förändrat, förbättrat och försökt. Vi vill göra din tidning. Och det känns som att vi har gjort våra tio bästa nummer under året som gått. Jag har rankat mina favorithändelser under året som gått.

• En vecka hos Crytek i Frankfurt. Jag spenderade en vecka hos utvecklarna bakom Crysis 2 för att recensera spelet och snacka med människorna bakom. Crytek släppte in mig i den kreativa processen, delade med sig av hemlisar och lät oss journalister vandra fritt bland passionerade designers och ljusskygga programmerare. Det var en ljuvlig vistelse hos en spännande utvecklare och spelet var precis vad jag hade hoppats på.

• Jag hittade tillbaka till äventyrsgenren. Som snorig yngling älskade jag Grim Fandango, Beneath a Steel Sky och Day of the Tentacle. Sen dog min äventyrslusta och vi drev ifrån varandra - jag och äventyrsgenren. Med LA Noire lyckades Rockstar trollbinda mig, igen. Och nu sitter jag här som återfödd äventyrsgeek, igen. LA Noire var ett av årets bästa spelupplevelser för min del.

• Turn 10 dundrade ut ett Forza Motorsport 4 som var bättre än vad jag hade vågat hoppats på och flera gånger mer genomarbetat och homogent än närmaste konkurrenten Gran Turismo 5. Ett av årets absolut bästa spelminnen var kvällen då jag tävlade mot utvecklar i varsin BMW M3 på Laguna Seca. 55 varv, strid på kniven… och jag kom tvåa.

• Chicago och Las Vegas (tillsammans med lillebror). Jag och husfotograf Måns reste till USA tidigare i höstas för att testspela Prey 2 och UFC Undisputed 3. Det var en fantastisk resa som var händelserik och inspirerande.

Tack för att du hängt med under året som varit. Tack för att du läser Gamereactor.

/Petter Hegevall, Chefredaktör

Fortsätt till första kategorin >>
Vilket är ditt favoritspel i år?
Var med och rösta >>
votead