i
goty Goty
Läs recensionen

The Elder Scrolls V: Skyrim

I sex år har Bethesda filat på på Elder Scrolls-seriens återkomst. Under den tiden har man arbetat hårt med att bräcka sig själva och leverera det mesta episka, det mest välfylla och det största rollspelet någonsin. Ett rollspel där man själv skapar sina egna äventyr och där storyn bara är något sekundärt. Och från det att man nätt och jämt undkommer sin halshuggning i ingressen och får stifta bekantskap med sin första drake är det en härlig resa på 300 timmar man att se fram emot där nya äventyr väntar bakom varje krök.

Skyrim-världen var lyckligtvis inte bara enorm, utan även levande med massor av olika djur, åtskilliga monstrositeter, folk som hade fullt upp med sina egna liv och en och annan klubbviftande jätte. Det gjorde att man inte kunde ta något för givet utan fick arbeta hårt för att leva upp till titeln ”Den drakfödde”.

Men att Bethesda kunde skapa trovärdiga och engagerande rollspelvärldar var inget nytt för den som spelat föregångarma. Istället var det under ytan man hittade de stora avgörande sakerna som slutligen gjorde Skyrim till det mästerverk det faktiskt är. Bethesda hade skrivit om regelboken för hur strider i ett rollspel skulle fungera, revolutionerat menysystemet och skapat möjligheter att skräddarsy sin figur som erbjöd så oändligt mycket mer än man någonsin kunnat tidigare.

Friheten var kort sagt total, och ville man ta häst och vagn för att starta ett nytt liv i fjärran Dawnstar så gick det utmärkt, men var man hellre sugen på att gå med i Companions eller ta de där efterlängtade lektionerna i luta så fungerade det också. Annars kanske drakjakt, dykning, magiträning, örtsamlande, äktenskapsmedlande eller något så fantasilöst som att följa storyn kunde vara ett alternativ i vad som inte bara är årets bästa spel utan en seriös kandidat till att utnämnas till världens bästa rollspel. Någonsin.

Rösta på ditt favoritspel 2011 >>
Kommentera text

För att kommentera måste du vara inloggad. Om du inte är medlem än - bli medlem nu!

:D :) :( :-o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: ;-) :idea: :arrow: :| :mrgreen: :clap: :dance: #-o =; :^o [-X :pray: 8-[ :sick: :-# [-( :-k :--


Kommentarer
 
Vilket är ditt favoritspel i år?
Var med och rösta >>
votead