Svenska
Gamereactor
artiklar

Bäst & sämst under 2021 enligt läsarna (del 1)

Vi har summerat ert röstande via Gamereactor, epost och Facebook och vet nu vilka spel ni ansåg segrade i fem olika kategorier...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Bäst & sämst under 2021 enligt läsarna (del 1)
Master Chief gjorde minst sagt storslagen comeback under fjolåret med det hyllade Infinite.

Årets karaktär - Master Chief
Master Chief är en karaktär som uträttat storverk förr. Som att ensamt bära fram Xbox till succé, spöa utomjordiska sekter och rädda mänskligheten. Förra året lyckades han med bedriften att ta det på förhand hånade Halo Infinite och vända det till en supersuccé tack vare sanslös action, otroliga bedrifter, mustiga oneliners och en väldigt användbar änterhake. Även om vi inte hade med Master Chief på vår lista (där fick istället Weapon from samma spel äran), har vi inga problem alls med att förstå och sympatisera med ert val av karaktär. 2021 var helt enkelt ett förbannat bra år för Master Chief som aldrig varit såhär stark sedan Halo 3 släpptes år 2007.

Bäst & sämst under 2021 enligt läsarna (del 1)Bäst & sämst under 2021 enligt läsarna (del 1)
Snyggt så det förslår, heter det ju. Ratchet till PS5 och Forza Horizon 5 till Xbox Series X var fjolårets snyggaste spel.

Årets teknik - Ratchet & Clank: Rift Apart och Forza Horizon 5
Det var väl egentligen inget snack om att det skulle bli Ratchet & Clank: Rift Apart eller Forza Horizon 5 som tog hem denna kategori, frågan var bara vilken ni föredrog. Svaret visade sig vara båda. Och det känns väl egentligen alldeles våldsamt rättvist. Ratchets senaste äventyr är som en påkostad animerad film, medan Forza Horizon 5 är det överlägset snyggaste bilspelet genom alla tider. Att de båda dessutom flyter på otroligt bra och alltså inte har offrat bilduppdatering för att uppnå den otroliga grafiska nivån är liksom fjädern i hatten och pricken över i:et. Eftersom dessa båda spel var vår tvåa och etta är det bara att applådera er utmärkta koll på vad som utgör ett snyggt spel.

Detta är en annons:
Bäst & sämst under 2021 enligt läsarna (del 1)
Vi oroade oss alla för att Guardians skulle vara lika kasst som Avengers, men tji fick vi.

Årets överraskning - Marvel's Guardians of the Galaxy
Vi var inte ensamma om att fnysa åt Eidos Montréals Marvel's Guardians of the Galaxy när det först visades upp i somras. Karaktärsdesignen var på flera håll märklig, fienderna och striderna såg makalöst ointressanta ut och kändes även underutvecklade men även beslutet att enbart låta spelaren axla rollen som Star-Lord kändes idiotiskt. Lyckligtvis blev vi lika överraskade som er av hur bra spelet faktiskt var när det väl släpptes dock. De många olika dräkterna gjorde det lätt att förbise den märkliga karaktärsdesignen och striderna var inte alls så tråkiga som de på förhand såg ut att vara. Ni tycktes älska denna tolkning av Drax och sammantaget är detta en klart värdig vinnare i denna kategori. En tvättäkta överraskning, helt enkelt.

Bäst & sämst under 2021 enligt läsarna (del 1)
Zeta Halo är en plats som kändes snudd-på lika förtrollande och inbjudande som Halo-ringen i det första spelet för över 20 år sedan och till hösten kommer vi att få utforska mer av planeten.

Årets ljud - Halo Infinite
Halo-serien har alltid haft bra ljud, men aldrig varit en serie som lägger ribban på området. Fram till nu. Halo Infinite tar inte bara ett gigantiskt kliv framåt rent audiomässigt för spelserien, det fullkomligen pulveriserade all tänkbar konkurrens med vapen som låter mustigt tungt, mekaniskt köttigt och explosivt på ett sätt som de aldrig tidigare gjort. Det här noterade även ni läsare och detta var den största segern i någon enskild kategori. Att musiken låter sådär högupplöst och kristallklart som HD-audio gör tillsammans med larvigt läcker akustik - får helt enkelt bara betraktas som en bonus i sammanhanget. Sammantaget levererade världen på Zeta Halo mer atmosfär än något annat spel 2021 och till detta kan vi även lägga fjolårets bästa surround.

Detta är en annons:
Bäst & sämst under 2021 enligt läsarna (del 1)
Buggar, hafsiga spellägen, för stora banor och brist på balans var det som stod ut med fjolårsfloppen Battlefield 2042.

Årets besvikelse - Battlefield 2042
Det här är något vi aldrig gjort tidigare. Vi har med en kategori ni formellt inte kunde rösta på. Tillräckligt många av er var dock så uppretade att ni lade till att Battlefield 2042 var årets största besvikelse i mejl till redaktionen om årets spel, och det känns därmed inte mer än rätt att det listas här. Lyckligtvis har mycket förbättrats sedan releasen, men att ingen person mejlat om haveriet Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition medan flera gjort det om Battlefield 2042 (måhända ligger det oss svenskar närmare om hjärtat eftersom det ju är utvecklat av svenska Dice?) är ändå anmärkningsvärt, och vi korar därmed detta till den inofficiella vinnaren av läsarnas årets besvikelse.

Imorgon är det dags för del två med årets spel.



Loading next content