Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar

HOT 2022 (2)

Under gårdagen dunkade vi upp den första delen av listan som innehåller det vi anser vara årets hetaste, kommande spel och här hittar du de fem hetaste...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Här hittar du den första delen: Länk

HOT 2022 (2)

(05) Horizon: Forbidden West
Det har snart gått fyra år sedan Horizon: Zero Dawn släpptes och vi fick lära känna Aloy och hennes post-postapokalyptiska äventyr. Guerilla Games flexade sina tekniska muskler och levererade en vacker öppen värld med främmande kulturer och fantastiska dödliga maskiner och vi har sedan dess funderat över vad studion skulle göra härnäst. Svaret är såklart Horizon: Forbidden West där Aloys blick går västerut där en dödlig farsot börjat spridas och hotar allas existens. Aloy och hennes kamrater får utforska nya områden med en större variation av landskap än tidigare. Nya mekaniska monster fyller dessa landskap tillsammans med nya vapen, utökade närstridsförmågor och redskap för oss att bruka. Navigering längst med världens landskap har utökats med en änterhake och även förmågan att glidflyga korta sträckor och rädda oss från höga fall. Detta tillsammans med en helt ny värld att utforska under vattnet med ruiner och monster som gömmer sig i djupet. Det är helt enkelt mer av det goda och lite till med denna uppföljare och en chans för de som lyckats få tag i ett Playstation 5 att ha extra toppmodernt ögongodis på sin TV (spelet är också tillgängligt på Playstation 4 och ser lovande även där) och vi ser fram emot att uppleva denna detaljerade värld med. Den 18:e februari släpps spelet till Playstation 4 och Playstation 5. 

HOT 2022 (2)
Detta är en annons:

(04) Starfield
Efter att ha tillbringat de senaste åren med att finputsa Fallout 76 till att bli ett riktigt skapligt spel samt att släppa Skyrim till alla tänkbara format i hela universum är Bethesda äntligen tillbaka med deras första nya serie på 25 hela år. Starfield kommer att låta oss upptäcka rymden i en framtid, ungefär 300 år från nu och ser ut att bjuda på en kolossal sci-fi-upplevelse som vida överstiger allt vad No Mans Sky och Outer Wilds heter. I klassisk Bethesda-anda kommer vi att stå inför en innehållsrik och gåtfull värld där utforskande och karaktärsbygge står i centrum i ett upplägg som av utvecklarna har liknats vid både ett Skyrim i rymden och en Han Solo-simulator. Vi ser vida fram emot att omsorgsfullt sätta ihop vår karaktär, komplett med en rik bakgrundshistoria med tillhörande färdigheter, för att sedan ta plats i vårt helt egna personliga rymdskepp och därefter låta stjärnorna visa oss vägen till ett av årets, på förhand, allra hetaste äventyr. Med release den elfte november, eller 11.11.22 (Skyrim släpptes 11.11.11 för den som gillar detaljer) så har vi fortfarande ett bra tag kvar innan rollen som rymdhjälte fullkomligt slukar vår vardag men när dagen väl kommer så sitter vi där, inlåsta vid våra kommandobryggor, redo att vända upp och ner på varenda liten sten som Todd Howard och gänget på Bethesda omsorgsfullt har placerat ut. Starfield skymtar borta på horisonten och vi kan knappt bärga oss!

HOT 2022 (2)

(03) Elden Ring
Varje gång det dyker upp Elden Ring-nyheter formligen sprängs vår interna chatt här på redaktionen. Det första gameplay-klippet som läckte tidigare i höstas? Sprängning. Nätverkstestet? Sprängning. Släppdatum redan i februari? Atombombsklass. Men är det så fel? Faktumet att världens just nu kanske mest respekterade utvecklare, From Software, enligt egen utsago tagit över fem år på sig att ta fram och finslipa deras största kreativa kliv sedan Demon's Souls släpptes 2009, och nu ser ut att leverera ett episkt äventyr à la Zelda: Breath of the Wild i Dark Souls-skrud - det är enormt. Och då vet vi redan att From Software håller en högre lägstanivå än många utvecklare drömmer om att åstadkomma. I Elden Ring vankas sedvanligt masochistiskt svåra slagsmål mot tiotals meter höga monster, en lika mystisk som obegriplig historia med otaliga hemligheter och platser att upptäcka. Allt draperat i den lika sedvanligt läckra, gotiska dark fantasy-designen vi älskar. Men trots dessa patenterat fantastiska aspekter som präglat samtliga Soulsborne-titlar, är förstås främst nyheten denna gång den öppna världen, vilken man med fördel upptäcker tillsammans med hästen Torrent. Tanken på att få släppas helt fri i Hidetaka Miyazakis mardrömsvärld Lands Between känns på förhand som helt rätt väg att gå enligt oss på redaktionen. Vad det kan leda till i form av tempoväxlingar, mystik, utsatthet och upptäckarglädje känns alldeles hisnande.

HOT 2022 (2)
Detta är en annons:

(02) Legend of Zelda: Breath of the Wild 2
Att ett av de allra bästa spelen under föregående generation skulle få en uppföljare var väl inget någon av oss tvivlade på ens en sekund. Det har nu snart gått fem år sedan vi för första gången fick njuta av Zelda: Breath of the Wild och än så länge har vi inget releasedatum för uppföljaren även om det är sagt att det ska släppas under 2022. Vi vet faktiskt inte ens om det kommer heta Zelda: Breath of the Wild 2 eller om det kommer landa i något annat. Vi vet i ärlighetens namn inte så värst mycket om handlingen heller ännu men att det kommer bli minst lika storslaget som föregångaren känns ganska givet, det har inte minst de två trailers vi hittills fått se skvallrat om även om de varit förhållandevis korta. Vi kommer att få återvända till Hyrule och av den senaste trailern att döma så ser det ut som att det kommer finnas flera öar som flyter över Hyrule, precis som i det första spelet. Det bör förstås innebära att det även denna gång kommer bli en ljuvlig öppen värld att ta sig an precis som man själv vill. Det ser också av allt att döma ut som att Link kommer vara utrustad med lite fler egenskaper än sist något som den andra trailern också skvallrar om då vi bland annat kan se honom använda vad som ser ut att vara en eldkastare av något slag. Förhoppningsvis får vi återvända till Hyrule under året och kanske får vi veta mer om detta på E3 i juni. 

HOT 2022 (2)
2022 års hetaste, kommande spel stavas Ragnarok, enligt oss på Gamereactor. Håller du med eller har du någon annan kommande favorit som du längtar mer efter?

Årets hetaste spel 2022:
(01) God of War: Ragnarök
God of War var utan någon större konkurrens den mäktigaste spelupplevelsen vi hade när det släpptes till Playstation 4 för snart fyra år sedan och kanske är det till och med den mest episka spelupplevelse vi någonsin fått avnjuta på plattformen. Stora ord förstås men vi är långt ifrån ensamma om den uppfattningen. Den är snarare ganska vanlig men det skall gudarna veta, att det kändes långt ifrån självklart att det skulle bli så. Det var trots allt en vild chansning från Santa Monica Studios. Att ta en ikonisk spelserie som visserligen haft sina utmaningar genom åren men ändå låg mången gamer varmt om hjärtat och göra om allt. Det är inte helt enkelt, det här med att börja om från början men så blev det ju. Borta var Grekland, borta var ensamvargen och den bottenlösa vreden. Nu var Kratos helt plötsligt farsa och stod öga mot öga med nordiska gudar och vidunder. Låt gå för att han kanske inte direkt var "father of the year" men hans bryska faderskap var i alla fall effektivt och tillsammans stred han och "BOY!" tills blodet och svetten sprutade ur varje por, och den här gången var alla överens. Rena mästerverket! vrålade en enad kår och det gick också åt som smör i solsken. God of War blev till slut både det mest sålda spelet i serien och även på hela plattformen.

Nu är det äntligen dags för en uppföljare och vi kunde inte vara mer taggade. Vi har längtat efter mer sedan den dagen vi för första gången såg eftertexterna rulla. Vi har suttit och smyghulkat på redaktionen varje gång en försening annonserats men nu har vi svalt den kollektiva gråten och är så redo vi bara kan bli. Vi hoppas förstås på mer av samma. Allt det där som fick oss att sjukskriva oss från jobbet för att sitta dagar och nätter som i trans och intensivmörda fornnordiska gudar med en stridsmekanik mjuk som sammet. Där varje steg i den bitande frosten, varje andetag och skrik och varje illasinnad fiende som föll offer för Kratos brutala stridsyxa var som balsam för själen. Vi vill åter uppleva den där ljuva känslan av tillfredsställelse som spred sig i hela kroppen där och då men vi vill också ha större världar, fler vackra vyer, mer vertikalitet. Vi vill utkämpa ännu större slag, mer bombastiska bataljer. Fler gudar att skicka hem till Asgård. Vi vill ha grafik som får oss att kippa efter andan, ett gameplay som får oss att gråta glädjetårar och en berättelse som både förför och berör. Någon gång i år får vi också uppleva precis allt det där och möjligheten att än en gång lyfta på valfri huvudbonad och salutera Santa Monica till ännu ett storslaget äventyr som vi sent skall glömma. Det är vi faktiskt helt övertygade om redan nu. 

Här hittar du den första delen: LänkLoading next content