Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactors officiella testutrustning

Ni har frågat, vi har lyssnat och även om det tog ett helt år att få ihop några ynka tecken om vår testutrustning är listan nu äntligen klar...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Många frågor (i omgångar) har det blivit, från ert håll. Och vi har lyssnat, även om vi har dragit ut på detta och liksom inte riktigt kommit till skott på över ett år, men nu är listan äntligen klar. Vi testar ju som du såklart vet inte bara spel här på Gamereactor utan även TV-serie, filmer, prylar och vinylskivor och naturligtvis krävs det en himla massa bra utrustning för att kunna göra alla dessa saker rättvisa, innan vi delar ut våra betyg. Under åren har vi dessutom naturligtvis blivit kräsna eftersom vi fått lov att klämma på himla många riktigt fina produkter som förstärker och förbättrar upplevelsen, oavsett om det är ett spel, en film eller en skiva, och när vi valt ut vad vi väljer att använda som testutrustning har det gjorts med stor omsorg. Nedan hittar du en komplett lista över vår nuvarande testutrustning här på Gamereactor och vi har för avsikt att kontinuerligt uppdatera denna lista om vissa komponenter skulle förändras, bytas ut och ersättas.

SPELKONSOLER
Nintendo Switch
Nintendo Switch Lite
Nintendo Switch OLED
Playstation 4 Pro
Xbox One X
Xbox Series S
Xbox Series X
Playstation 5

Gamereactors officiella testutrustningGamereactors officiella testutrustning
Panasonic OLED för film och serier. LG OLED för spel. Det är vad vi har valt till vårt testrum.

BILD
TCL 98" QLED
OLED slår QLED alla dagar i veckan, på allt förutom ljusstyrka och det handlar naturligtvis i grunden om att OLED i sig är en mer modern och bättre teknologi att basera en TV-skärm. Det finns dock gånger då vi alla måste inse att undantag krävs och då storlek helt enkelt trumfar den där sotsvarta, perfekta svärtan. Ett sånt tillfälle stavas TCL 98" som är vår primära test-TV här på Gamereactor och som med sin direkt sanslösa storlek ger en filmisk biokänsla som det inte riktigt går att sätta en prislapp på. Stor storlek, riktigt stor storlek, är underbart och utöver breddan/höjden på denna monster-TV är det en kvalitetsskärm med fantastiskt fin bild och otroligt bra fjärr / användargränssnitt som tillsammans med rapp spelprestanda, 144Hz-panel, VRR, Dolby Vision, HDR10+, Dolby Atmos samt Google TV 2022 gör den till ett kap.

Detta är en annons:

LG OLED GX 77"
Vår huvud-TV för många av våra spelrecensioner och film/TV-recensioner är en 77-tums OLED ur LG:s fenomenalt erotiska Gallery-serie som sitter väggmonterad med det inbyggda väggfästet på vår testrumsvägg sedan ett drygt år tillbaka, och den är vi direkt gräsligt nöjda med. Om vi ska försöka sammanfatta vad denna TV är bra på så låter det väl ungefär som det gjorde i vår recension, från förra året. Som alltid med LG OLED är svärtan och kontrasten såklart rasande, rasande bra. Sen är vår skärm proffskalibrerad och därmed till 99% färgperfekt vilket underlättar vårt dagliga arbete ganska ordentligt. Den är som smart-TV alldeles briljant, har marknadens bästa fjärrkontroll och ett "gaming mode" med åtta millisekunder i input lag, som vi alla naturligtvis använder på daglig basis.

Panasonic 65JZ1500
Från och med februari 2022 ser vi så många som möjligt av våra recensionsfilmer som vi skriver om här på Gamereactor på en Z1500 OLED från japanska Panasonic, som enligt oss är marknadens bästa TV sett till färgkorrekthet och rättvis återgivning av det material som regissören och filmbolaget i sig skickar ut. Z1500 är en magiskt bra TV där Panasonic följt LG:s eminenta exempel på hur man stödjer och uppmuntrar till blixtsnabbt spelande och den är därmed naturligtvis även fantastisk som gamingskärm.

Gamereactors officiella testutrustningGamereactors officiella testutrustning
Magnats THX2-klassade hemmabiohögtalare är vad vi valt plus en Skyquake-limpa från LG.

LJUD
Försteg & Slutsteg:
Onkyo PR-SC5530 / Onkyo PA-MC5501
Vi driver sen cirka sex år tillbaka våra högtalare i vårt huvudsakliga testrum med Onkyos idag rätt gamla för- och slutstegskombination som förvisso fungerar felfritt och har så gjort sedan vi först packade upp dem, men börjar kännas lite gamla. Framförallt har vi ett problem med 4K / 120 FPS och VRR från de nya konsolerna vilket stör ut bildsignalen som försteget skickar vidare upp till vår GX 77! från LG. Taken är att uppgradera åtminstone försteget senare under 2022.

Detta är en annons:

Högtalarpaket:
Magnat THX2 Cinema Ultra 7.2
Tyska Magnats THX2-klassade storsystem har hängt med här på Gamereactor i sex år nu och vi är fullständigt förälskade i de högtalarna, oavsett om vi spelar Horizon: Forbidden West på Playstation 5, Halo Infinite på Xbox Series X, kikar på en UHD 4K Blu-ray eller streamar Peacemaker från HBO Max. Fantastisk kraft och precision, strålande byggkvalitet, dynamik och design. En grupp otroligt prisvärda högtalare som enligt oss spelar ifrån framförallt M&K:s populära motsvarighet.

Ljudlimpa:
LG Soundbar SP11RA
Under vår Panasonic 65JZ1500 OLED sitter det en Skyquake-ljudlimpa från LG som tillsammans med de tillhörande, separata surroundhögtalarna och trådlösa förstärkaren skapar en slags illusion av riktigt surroundljud, även om det vore att skryta upp denna tekniska lösning lite väl hårt. Ljudlimpan i sig med den externa baslådan är svinbra, särskilt eftersom den aldrig tappar kontakt med sina källor och bara fungerar, natt-som-dag och har så gjort i två års tid nu, men satellitkanalerna kan du gott skippa.

Gaming-headset:
JBL Quantum One
Det finns idag gott om högkvalitativa gamingheadsets i premiumklassen där bland annat Epos, Audeze och Steelseries slåss om tronen. Här på Gamereactor är vi larvigt förtjusta i JBL:s flaggskeppslurar Quantum One som stödjer det 3D-baserade ljudet som Playstation 5 skjuter ur sig samt gör underverk för alla möjliga PC-spel som vi testar. Bekväma, hållbara, snygga och väldigt välljudande.

SPEL-PC
Dator: Intel i-7 / RTX 2080Ti
Tangentbord: Roccat Vulkan TKL Pro
Datormus: Steelseries Aerox 3
Monitor: Asus MX38VC 38"
Vår huvudsakliga PC-testrigg ska snart uppgraderas sett till dator (till en Omen HP 45L med ett 3090Ti) men just nu är det en cirka tre år gammal PC som står där, och den gör helt klart sitt jobb tillsammans med Asus alldeles lysande IPS-monitor MX38VC, som vi här på Gamereactor anser vara något av det bästa som gjorts i dataskärmsväg, oavsett prisklass. Tyvärr tillverkas inte denna monitor längre vilket är synd och ren skam, men det hindrar knappast oss från att fortsätta njuta av strålande pixeldensitet och skärpa plus lysande kontrast och rasande bra färgåtergivning tillsammans med klart accepterbar mängd input lag. Vi är som vanligt också väldigt förtjusta i Roccats flaggskeppstangenter som är både hållbart odödliga enligt våra erfarenheter samt otroligt behagliga att både spela och skriva på.

Gamereactors officiella testutrustningGamereactors officiella testutrustning
Simrig SR2 och Fanatec DD2 utgör hjärtat i vår Racingrigg tillsammans med HP Omen 30L
Gamereactors officiella testutrustning
Vår omen 30L med ett RTX 3080 ska snart bytas ut mot en 45L.

RACINGSIMULATOR
Bild: LG CX OLED 55" (tre stycken)
Dator: Omen by HP 45L
Rattbas: Fanatec DD2
Pedaler: Heusinkveld Ultimate+
Motionsystem: Simrig SR2
Motionsystem 2: Next Level Racing Traction Plus Platform
A/V Receiver: Yamaha RX-A880
Högtalarsystem: Dynavoice Definition DM-6 (fem stycken) plus Dynavoice Thunder T-12
I vår påkostade testrigg för racingsimulatorprodukter använder vi oss av en Omen HP 35L med ett RTX3080 i som hjärta i hela uppställningen. Den är kopplad till tre stycken 55-tums LG CX OLED-TV:s med ynka åtta millisekunder i input lag, kopplad till en Yamaha-receiver och ett högtalarsystem från svenska Dynavoice. Vi använder oss av aluminiumriggen SRD Ultimate, en DD2-rattbas från Fanatec, Ultimate Plus-pedalerna från Heusinkveld, en handbroms från samma tillverkare, en sekventiell växelspak från Simagic (Q1-P), en Sparco Evo XL-racingstol, en bältesspännare från PT Actuator med tillhörande fyrpunktsbälten från Sparco, Pedal-rumble-motorer från brittiska Sim-3D, en Simcore DS1-dash, en varvtidstimer från Racelogic och en Nokia T20 surfplatta för att visa däcktelemetri och splittider. När det gäller simulering av bilens rörelser använder vi oss av svenska Simrigs SR2-system monterat ovanpå en Traction Plus-platta från Next Level Racing.

Gamereactors officiella testutrustning
På denna Technics-snurra recenserar vi vinyl-soundtrack.

VINYL
Skivspelare: Technics SL-1210MK7
Skivspelare: Thoréns TD40
Stereoförstärkare: Technics SU-G700
Stereohögtalare: Arendal 1961 Tower

MOBILT
Iphone 13 Pro Max
Oneplus 10 Pro
När vi testar diverse mobilspel gör vi det på två stycken flaggskeppstelefoner, varav den ena är fjolårsmodellen 13 Pro Max med 512 GB i lagringskapacitet och den andra den nysläppta 10 Pro 5G från Oneplus.Loading next content