Svenska
ARTIKEL - SPONSRAT INNEHåLL

Exklusiv streamingpremiär av nya Star Trek: Strange New Worlds

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
Exklusiv streamingpremiär av nya Star Trek: Strange New Worlds

Den underbara Star Trek-världen har förnyats under de senaste åren, i form av en mängd nya spännande TV-serier och storfilmer. Alla utspelar sig vid en egen tidpunkt i det älskade science fiction-universumets bredare tidslinje, och det finns egentligen ingen bättre tid än just nu att vara en Trekker.

Paramount står i centrum för denna förnyade Star Trek-satsning. Tidigare i år hade Star Trek: Discovery säsong 4 premiär exklusivt på streamingtjänsten Paramount+, och nu serverar produktionsbolaget en ny godbit för dem som prenumererar på Paramount+, nämligen ytterligare en exklusiv och helt ny Star Trek-serie.

Serien Star Trek: Strange New Worlds sätter återigen det berömda rymdskeppet U.S.S. Enterprise i centrum och låter oss träffa en orädd besättning av upptäcktsresande som beger sig ut i rymdens enorma tomhet för att genomföra en mängd uppdrag för Starfleets räkning. Även om denna serie redan lovar många aldrig tidigare berättade historier, fungerar den också som en prequel till den serie som startade Star Trek-universumet självt: The Original Series.

Vad du kan förvänta dig av Star Trek: Strange New Worlds
Även om du redan kanske har en uppfattning om vad som väntar i Paramounts helt nya exklusiva serie, finns det ett gäng extra detaljer att fördjupa sig i. I första hand handlar det om vem som kommer att vara kapten för Enterprise i den här serien, och Trekkers kommer bli glada över att få veta att det den här gången blir Christopher Pike i kaptensstolen.

Med den berömda Starfleet-medlemmen som huvudperson kommer Star Trek: Strange New Worlds låta oss följa med när Pike och Enterprise-besättningen räddar försvunna officerare, omdirigerar katastrofala kometer, förhandlar med utomjordiska raser och hanterar alla sorters dödliga och farliga krafter samt fiender längs vägen.

Hur passar Star Trek: Strange New World in i det större universumet?
Eftersom denna exklusiva serie från Paramount+ kretsar kring Pikes tid vid rodret på Enterprise, kan du förvänta dig att få se en hel del av de äventyr som ägde rum under dessa actionfyllda år. Den ikoniska vulcanen Spock är naturligtvis en viktig del av serien och vi kommer få se hur de två interagerar, vilket kommer vara ännu viktigare med tanke på att Trekkers därmed får bekanta sig med vad framtiden har att erbjuda för paret.

På samma sätt kommer den här serien kretsa kring olika karaktärer från den andra säsongen av Star Trek: Discovery, så förvänta dig en viss grad av fortsättning och crossover mellan de två serierna, särskilt eftersom den fjärde säsongen av Star Trek: Discovery nyligen avslutades. Om du inte har sett Star Trek: Discovery ännu, kan du hålla dig uppdaterad om de fyra säsongerna exklusivt på Paramount+.

Vilka spelar huvudrollerna i Star Trek: Strange New Worlds?
Eftersom det finns ett mått av kontinuitet mellan Star Trek: Strange New Worlds och Star Trek: Discovery, består rollbesättningen av flera bekanta ansikten.

Anson Mount är tillbaka som Pike, Ethan Peck porträtterar återigen Spock och Rebecca Romijn axlar återigen rollen som Number One.

Dessutom finns en mängd nya skådespelare, varav många gör sin Star Trek-debut, så vi får vänta och se hur var och en passar in i universumet och på Enterprise.

Hur många avsnitt finns det?
Den första säsongen av Star Trek: Strange New Worlds har redan börjat och premiären ägde rum den 6 maj 2022 i Europa. Och det finns gott om Star Trek-action att se fram emot; med totalt tio avsnitt som kommer släppas varje torsdag fram till den 7 juli 2022, är det ingen brist på innehåll.

Detta gäller även för framtiden eftersom Paramount redan gett grönt ljus för en andra säsong av Star Trek: Strange New Worlds, vilken ska komma 2023 och också omfattar tio avsnitt.

Var kan man se Star Trek: Strange New Worlds?
Eftersom detta är en exklusiv serie från Paramount+ kan du streama Star Trek: Strange New Worlds via streamingtjänsten redan idag.

Se trailern för Star Trek: Strange New Worlds här
För att få en sista uppfattning om vad Star Trek: Strange New Worlds kommer bjuda på, kan du kika trailern för TV-serien nedan, den ger en glimt av den typ av upptåg och situationer som Pike, Spock, Enterprise och dess besättning kommer hamna i under den första säsongen.

HQ


Loading next content