Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar

VINYL: In Other Waters (Original Soundtrack)

Mackan duckar undan sommarvärmen och svalkar sig i vågorna av Amos Roddys gruvligt vackra, undersköna soundtrack till vattenäventyret In Other Waters.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Kroppar av vatten i spel är något som jag hyser en skräckblandad förtjusning till. Vare sig det är sjöar eller vidsträckta hav så är det en utmaning som alltid medför en rejält gnagande känsla i undertecknads mage och med handen på hjärtat kan jag villigt erkänna att jag antagligen lider av någon form av talassofobi. I varje fall baserat på den lilla självdiagnostisering jag gjort på Google. Mer specifikt rör det sig om djupt vatten, platser där botten inte går att se, så vi pratar alltså inte om ren hydrofobi här. Oavsett, detta har ställt till det för mig i vissa spel genom åren och har fått till effekt att vissa moment blivit onödigt komplicerade eller kämpiga. Bara en sådan sak som att segla ut på havet i mitt älskade Valheim, eller för den delen att ens försöka förmå mig att starta Subnautica. Ett spel som i mångt och mycket förkroppsligar mina värsta mardrömmar.

VINYL: In Other Waters (Original Soundtrack)
Technics-snurran och en välpressan vaxplatta, gudomligt!

Jump Over The Age undersköna vattenäventyr In Other Waters hörde dock till undantagen. Ett spel vars lugna miljöer och kanske framförallt makalöst meditativa och direkt drömska musik förtrollade och fick mig att momentärt helt glömma bort mina blöta rädslor. Under de turkosa vågorna fann jag ett äventyr likt inget annat och kompositioner som perfekt fångar lugnet likväl som de utomjordiska aspekterna av den totalt främmande fauna som du i spelet presenteras inför och förväntas utforska. För ett spel av In Other Waters kaliber med gott om abstrakta beståndsdelar och vars upplevelse helt står och faller med din förmåga att bli uppslukad av din egen fantasis kreationer så är musiken livsviktig och måste kunna agera som ett vägledande fyrtorn. Ett gyllene tråd som knyter samman upplevelsen.

VINYL: In Other Waters (Original Soundtrack)
Direkt löjligt vacker pressning från Black Screen Records.
Detta är en annons:

För när det kommer till att fånga vågorna glittrande yta i solskenet, korallernas färgsprakande grund likväl som det okända djupet så har Amos Roddy i sanning här skapat ett oklanderligt mästerverk. Få är de tillfällen då redan de första tonerna av ett soundtrack lyckas gripa tag och kroka in en så på samma vis som musiken till In Other Waters. Smärtsamt vacker, underskön och förförisk i sin framtoning med en rik textur bestående av elektroniska, drönande syntar och makalös detaljrikedom. Det är ett soundtrack lika komplext som den ocean där spelets historia äger rum och något jag verkligen inte alls var beredd på att bli så förstummat hänförd av. Från det fridfulla "The Reef", det utomjordiskt och sparsmakade"Dusk Slopes" till prakten och överflödet av "Symbiosis" så är detta ett album som man kan drömma sig bort i.

VINYL: In Other Waters (Original Soundtrack)
Otäcka kreatur som lurar i djupet av soundtracket!

Vinylskivan bjuder på totalt femton spår och är pressad på 180 gram tungt, solgult vax. En estetisk fullträff som är lika välljudande som den är vacker. För precis som med alla av Black Screen Records egenproducerade skivor så är slutprodukten totalt klanderfri och fylld av kärlek. Från det bedårande konvolutet som sprudlar av fylliga pastellfärger till den fläckfria pressningen så är vinylen en ren och skär fröjd att avnjuta från sofflocket eller genom ett par rejäla, öppna HIFI-lurar kopplade till en kraftig förstärkare. Jag skulle vilja gå så långt som att påstå att den ljudupplevelse In Other Waters erbjuder är utan jämförelse och hör till de absolut mest gripande soundtrack jag fått lyssna på över det senaste året.

VINYL: In Other Waters (Original Soundtrack)
Klanderfri pressning, rik på detaljer och textur som Technics-snurran fångar upp perfekt.
Detta är en annons:

Den dynamiska kontrasten som vår pickup på Technics SL-1210MK7 skivsnurra fångar upp är förbluffande bra och djupet i basen från "Farthest Point" visade på en enorm behärskning och balans. Likaså lyfter skivspelaren utan ansträngning fram de mest små och nimma av detaljer, vilket demonstreras väl på "The Reef" vilket som också är undertecknads favoritspår bland de femton vackra kompositionerna som utgör Amos Roddys soundtrack. Nej detta är inget annat är magnifikt och både spelet och musiken förtjänar långt mer exponering än vad det idag får. Så gör dig själv en tjänst och ge både soundtracket och framförallt spelet en chans. En trollbindande resa ned i djupet från början till slut

Lp-skivan:
In Other Waters (Original Soundtrack)

Utrustning:
Ortofon 2M Blue
Technics SL-1210MK7
Thorens Stabilizer
Jenving Supra Phono 2RCA-SC
Ortofon DS-3

Tidigare artiklar i denna serie:
VINYL: (1) Vaxkarusellen har anlänt
VINYL: (2) Crouching Tiger, Hidden Dragon Soundtrack
VINYL: (3) Back To The Future - Original Score
VINYL: (4) Castlevania III: Dracula's Curse
VINYL: (5) The Medium Original Soundtrack
VINYL: (6) Shadowrun: Hong Kong (Official Soundtrack)
VINYL: (7) God of War - Original Soundtrack
VINYL: (8) Ghost in the Shell (Original Soundtrack)
VINYL: (9): A Plague Tale: Innocence (Original Soundtrack)Loading next content