Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar

Köpguide: Gaming-headset

Det finns naturligtvis drösvis med riktigt fina spelheadset ute på butikshyllorna som verkligen stärker ditt spelande och dina spelupplevelser. I denna guide har jag listat mina sex favoriter...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Köpguide: Gaming-headset

Logitech G Pro X Wireless (2295 kronor)
Det mest hållbara, slitstarka och kvalitativa gamingheadsetet som går att köpa för pengar idag stavas G Pro X. Detta headset håller för allt. Allt! Jag har nyttjat vårt exemplar under cirka 2200 speltimmar i Gamereactors racingsimulator och förutom riktigt bra ljud och superb komfort är det hållbarheten och batteriets kvalitet, som imponerat som allra mest på mig. Det finns headsets som låter bättre rent ljudmässigt (inte mycket, men lite bättre) men det finns inga headsets som är mer pålitliga och problemfria. Mikrofonen är dessutom riktigt bra.

Köpguide: Gaming-headset

HyperX Cloud Alpha Wireless (2395 kronor)
Det finns såklart en anledning till varför många av dagens vassaste esportproffs (utöver det faktum att många av dem är sponsrade, såklart) spelar med dessa lurar då de håller för allt (byggda som pansarvagnar), sitter väldigt bra på skallen, erbjuder en bra mikrofon och låter väldigt bra. Att batteritiden ligger på smått bisarra 300 (!) timmar gör knappast detta till ett mindre attraktiv alternativ.

Detta är en annons:
Köpguide: Gaming-headset

JBL Quantum One (2990 kronor)
Amerikanska JBL:s flaggskepps-headset är ett av de absolut bästa du kan köpa för pengar. Designen är inte den snyggaste och den där gamla 1337-gamer-identiteten rent formmässigt blir snabbt gammal, men ergonomin när lurarna väl sitter på huvudet, är sanslöst bra. Quantum One är det mest bekväma headsetet jag vet och ljudet är strålande med fullt stöd för objektbaserat 3D-surround som i bland annat Playstation 5 skjuter ur sig.

Köpguide: Gaming-headset

Audeze Mobius (3990 kronor)
Audeze är relativt okända i gamingkretsar men desto mer namnstarka när det kommer till premium-hifi och detta mycket tack vare hörluren LCD-X som med sina magnet-o-statiska element erbjuder ljudkvalitet utöver det vanliga. Mobius är ett magnet-o-statiskt spelheadset vilket verkligen inte hör till vanligheterna och det erbjuder sanslöst fin ljudkvalitet och lysande ergonomi.

Detta är en annons:
Köpguide: Gaming-headset

Epos H6 Pro (1699 kronor)
Epos (före detta Sennheiser Gaming) erbjuder fint nog två versioner av deras lysande H6 Pro-headset, ett mer öppna kåpor för den som vill ha ett lite luftigare ljud och en variant med stängda kåpor för den ultraseriösa spelaren som verkligen vill stänga ut allt ljud och bara lyssna till knallarna från Counter-Strike eller explosionerna i Call ut Duty: Warzone. Min favoritversion är de med slutna kåpor som erbjuder en otroligt finstämd och detaljerat balanserad ljudbild som gör spelandet till en ljuvlig upplevelse. Passformen och byggkvaliteten är väldigt bra precis som mikrofonen, också.

Köpguide: Gaming-headset

Steelseries Arctis Nova Pro Wireless (4099 kronor)
Jag begriper naturligtvis att det verkligen inte är alla gamers som vill punga ut 4000 kronor på ett par spellurar men för de som kompromisslöst söker det där perfekta spelljudet råder det ingen tvekan om att danska Steelseries nysläppta flaggskepp är ett alldeles utomordentligt bra alternativ. De är dyra men fantastiskt fina med objektbaserat spatial-ljud, head tracking och superb brusreducering. Ergonomin är dessutom fullständigt briljant och byggkvaliteten likaså.Loading next content