Svenska
Gamereactor
artiklar

Hetast filmer (i höst)

Efter att ha korat det vi anser vara höstens hetaste, kommande, spel är det dags för filmteamet att skriva om det som Gamereactor tycker är höstens hetaste biopremiärer...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Hetast filmer (i höst)

(10) Triangle of Sadness (7 oktober)
Vid sidan av Thomas Vinterberg är Ruben Östlund tveklöst ett av de hetaste namnen inom nordisk filmindustri. En man som finurligt lyckas blanda mörk humor med diskbänksrealism och verkligen inte skyggar undan från att provocera och uppröra. Samtidssatir är ledordet när Ruben Östlund bjuder upp sin alldeles egna, skruvade tolkning av flugornas herre när en lyxjakt fylld av karaktärer från modevärldens finrum tvingas slåss för sin överlevnad på en öde ö. Vapenhandlare, miljonärer och modeller pytsas mot varandra och vi nästan skakar av förväntansfullhet. Ruben Östlund är regissören som just nu inte kan göra några fel och uppbackad av flertalet starka skådespelare så som Woody Harrelson, Charlbi Dean och Harris Dickinson så är våra förväntningarna skyhöga inför detta femte filmsamarbete regissören gör med Film i Väst. Triangle of Sadness kommer definitivt inte vara någon lättsam film att ha att göra med och vi tar redan nu spjärn emot den stundande tsunami av känslomässigt lidande denna guldpalmsvinnare kommer fylla oss med. Det kommer göra ont, vi kommer våndas och på ett tokigt, sadomasochistiskt vis ser vi oerhört mycket fram emot det.

Hetast filmer (i höst)

(09) The Whale (2022)
Vi har egentligen inte fått se särskilt mycket från Darren Aronofskys kommande drama ännu, men när det ständigt viskas om att detta mycket väl kan vara Brendan Frasers stora återkomst kan vi såklart inte låta bli att räkna ner dagarna till premiären - om det nu släppts detta år. Fraser, som har varit utanför Hollywoods rampljus ett bra tag, kommer att spela en 272 kilo-tung bjässe som desperat försöker återknyta banden med familjen och vännerna - särskilt med sin bittra dotter, som här spelas av Stranger Things-stjärnan Sadie Sink. Av det lilla vi vet om Samuel D. Hunters pjäs som filmen är baserad på verkar det röra sig om en kraftfull försoningshistoria som luktar Oscars lång väg och vi ser sannerligen fram emot att få se Fraser i en större roll (hihi) igen.

Detta är en annons:
Hetast filmer (i höst)

(08) The Pale Blue Eye (2022)
Scott Coopers nya rulle med Christian Bale i huvudrollen känns oerhört intressant. Det finns dock inte särskilt mycket information tillgänglig så den får befinna sig här nere i botten av listan tills vi vet mer. Vi vet dock att Bale spelar detektiv, som tillsammans med självaste Edgar Allan Poe jagar någon form av seriemördare som bokstavligen sliter hjärtan ur kroppar. Det är klart att vi gillar kombinationen Bale, som sällan gör en dålig roll, seriemord och Edgar Allan Poe men vi vet också sedan tidigare att även om Scott Cooper har gjort ett par riktigt vassa filmer så är han också rejält ojämn, som nu i senast i Antlers men vi vet också att han är grym på att skildra arbetarklassen med socioekonomiska faktorer och brutala skildringar av urbana förfall. Vi håller våra öron mot rälsen och hoppas på att få höra mer men vårt intresse är definitivt väckt.

Hetast filmer (i höst)

(07) Pinocchio (December)
Stop motion-tekniken är en konst som vi på redaktionen aldrig kan få nog av, då filmskaparnas svett och tårar för det mesta alltid syns bland de ryckiga dockorna eller lerfigurerna. Efter Netflix-trailern till Pinocchio kan vi nog räkna med samma sorts filmmagi, då Guillermo Del Toros passion till sitt evighetsprojekt syns klart och tydligt i de få scenerna vi har fått se. Till skillnad från Disneys kommande Pinocchio-remake känns Del Toros mörkare twist på sagan som ett betydligt färskare alternativ, där den busige träpojken kommer att befinna sig i ett fasciststyrt Italien. Bakom barken och de mörka bilderna verkar det finnas ett varmt hjärta, vars hjärtslag tar uttryck i den vackra stop motion-estetiken och den sagolika stämningen. Hur ojämna Del Toro än kan vara känns Pinocchio på förhand som regissörens kanske mest medryckande godnattsaga hittills.

Detta är en annons:
Hetast filmer (i höst)

(06) Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022)
Säga vad man vill om Rian Johnsons Star Wars-hantering och Daniel Craigs bisarra sydstatsdialekt, men vi längtar faktiskt efter ännu ett komiskt litet mysterium i Agatha Christies fotspår. Bekvämt nog kommer Knives Out-uppföljaren att landa hos Netflix och även om vi inte har en susning om vad filmen kommer att handla om (annat än att det ska utspela sig i Grekland) är vi rejält sugna på att få se hur Johnson kommer att hantera storviktare som Edward Norton, Kathryn Hahn, Jessica Henwick, Dave Bautista och Kate Hudson. Med tanke på hur väl regissören fångade känslan av en klassisk litterär deckare i Knives Out vågar vi med andra ord hoppas på att Johnson gör samma sak även här och särskilt efter att Kenneth Branagh lämnade sin publik med en så besk eftersmak efter besvikelsen Döden på Nilen. Vi hoppas med andra ord att det finns flera lager till Glass Onion när det får premiär senare i år.

Hetast filmer (i höst)

(05) The Banshees of Inisherin (21 oktober)
Teatermanus-snillet Martin McDonagh är äntligen tillbaka och efter att ha förtrollat oss med den genialiska In Bruges och Oscars-vinnaren Three Billboards Outside Ebbing, Missouri har vi direkt olustigt höga förväntningar på kommande The Banshees of Inisherin som återförenar In Bruges-stjärnorna Colin Farrell och Bredan Gleeson.

Hetast filmer (i höst)

(04) Amsterdam (4 november)
En lika spretig som namnstark och spännande rollista hittar vi i David O. Russells nya rulle Amsterdam och vi kan verkligen inte vänta på att se hur namn som Margot Robbie, Robert De Niro, Chris Rock, Timothy Olyphant, Mike Myers, John David Washington, Taylor Swift, Rami Malek och Christian Bale skall kunna fungera ihop men av trailern att bedöma så blir.det alldeles, alldeles strålande. Men det är inte bara sällskapet som är udda, en sanslös berättelse har vi också blivit utlovade, en av amerikansk historias mest galna till och med. Där tre vänner blir vittne till ett mord, därefter misstänkta, för att till slut blottlägga en gigantisk konspiration. Amsterdam är en sådan där film som man inte riktigt vet var man har den men en sak är i alla fall säker och det är att vi längtar orimligt mycket. I synnerhet Chefredaktör Hegevall som ju likt Christian Bale bär emaljöga och därmed sympatiserar lite extra för karaktären.

Hetast filmer (i höst)

(03) Clerks 3 (september)
Vem trodde att vi någonsin skulle få chansen att återvända till Quick Stop och återigen stifta bekantskap med de underbara karaktärerna som vi förälskade oss i för snart trettio år sedan. Ja väntan har varit olidlig men i höst är gänget äntligen tillbaka. Randal, Elias, Dante, Silent Bob och alla de andra kommer återigen fylla våra liv med den självreflekterande metahumor som Kevin Smith blivit känd för. Dess två föregångare är odiskutabla kultklassiker och resan för Clerks 3 har både varit lång och kantad av hinder. Men trots många frågetecken så tystnade de flesta kritiker efter att filmens första trailer fick premiär tidigare i år. Magin är kvar och de många referenserna till tidigare filmer fick det att bubbla av lycka inombords. Landhockey på taket, djupa diskussioner om alla oskyldiga entreprenörer som förolyckades på dödsstjärnan och mycket, mycket mer. Nittiotalet är tillbaka med besked och trots gänget har blivit lite till åren komna ser det oemotståndligt charmerande ut och det finns få andra filmer denna höst som vi ser fram emot fullt lika mycket som detta tredje och antagligen avslutande äventyr med QuickStop-gänget.

Hetast filmer (i höst)

(02) Babylon (25 december)
Inte nog med att en av vår tids mest spännande regissörer står bakom kameran, Babylon ståtar också med en ytterst spännande ensemble framför kameran, där de stora affischnamnen såklart är Brad Pitt och Margot Robbie. Visst, på pappret låter det kanske inte så där vansinnigt upphetsande med en film om stumfilmens sista dagar men Damien Chazelle har ju tidigare gett oss filmer om både jazztrummisar och pianister. Båda, på pappret rejält svåra filmer att slå igenom med men både kritiker och publik älskade både Whiplash och La La Land så det skall därmed bli oerhört spännande att se vad Chazelle kan göra med ett Hollywood på 1920-talet. Bara för att det är just Damien Chazelle som regisserar så hamnar Babylon så högt som på andra plats, ja och för att filmen sägs inledas med en halvtimmas orgie, en scen som beskrivs som Fellini Satyricon möter Day of the Locust, som i sin tur möter Eyes Wide Shut som i sin tur möter Copacabana-scenen i Maffiabröder. Lite The Great Gatsby på det och så en omgång Singin' in the Rain blandat med The Big Knife. Och vi menar förstås, vem är inte taggad på den inledningen?

Hetast filmer (i höst)

Höstens hetaste film 2022:
(01) Avatar: The Way of Water (14 december)
13 långa år har passerat sedan Jim Camerons knallblå jättesmurfar förtrollade oss i en äventyrsrulle lika minnesvärt odödlig som Jurassic Park eller Indiana Jones och det vore direkt lögnaktigt att påstå att vi inte längtar krampaktigt efter uppföljaren. Storyn kommer såklart inte bli särskilt invecklad, eller särskilt originell, men det visuella kommer att bli enastående och sagan om Jake Sully och hur han tillsammans med alienrasen Na'vi nu måste försvara Pandora mot människans hot, ännu en gång, får oss att salivera kraftigt.

Vilka filmer är hetast i höst enligt dig?



Loading next content