Svenska
Gamereactor
artiklar
Burnout Paradise

Paradiset väntar...

Criterion är tillbaka med det femte Burnout-spelet och det är inte mycket som är sig likt... Redaktionens sämste racingförare tog sig en närmare titt på Burnout Paradise

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Jag spinner loss med min amerikanska muskelbil i hamnområdet. Den kallas visserligen inte så i spelet, men det osar Mustang om den. Jag närmar mig korsningen East Crawford och Moore samt stannar till vid rödljuset. Ett knapptryck senare så sätter jag igång mitt första race i Paradise City. Staden som är gjord för vansinneskörning i sann Burnout-anda.

Paradise City är en precis lagom stor stad. Efter någon timme hittar man hjälpligt, har lärt sig vissa genvägar och vet var några av stadens livsviktiga bilverkstäder och bensinstationer finns. Det är kunskapen om staden som är nyckeln till framgång i Paradise City för det är mycket som är nytt i det femte Burnout-spelet. Den galna farten, den överdrivna kurvtagningen och boostmätaren är kvar, men nu handlar det alltså om att fritt köra omkring i en vidsträckt stad med omnejd. Stanna till vid ett av dryga hundra rödljus och starta en tävling.

Nästa tävling vid Watts och Angus är ett så kallat Marked Man-race. Det gäller att ta sig till en angiven plats innan ett gäng krockglada svarta bilar förvandlat din kärra till skrot. Här tjänar man på att ha en aggressiv bil med lite mer styrka då det innebär fler "liv", åker man genom en bilverkstad återfår man alla liv och det är här det blir viktigt att känna till staden. Dessutom förföljer de svarta bilarna dig bara längs huvudgatorna, så tar du en av stadens många genvägar får du tillfälle att pusta ut.

I Burnout Paradise är det viktigt att använda rätt bil vid rätt tillfälle. Det är viktigt att lära känna garaget i spelet, och matcha rätt bil med din egna spelstil. Dina bilar finns uppställda på stadens sex skrotupplag och bilarna blir dina genom att du först vinner ett race och sedan hittar bilen när den kör omkring i staden och gör en takedown. Det finns tre kategorier bilar i Burnout Paradise; snabba bilar, stuntbilar och aggressiva bilar.

Detta är en annons:

Det roligaste spelläget i Burnout Paradise är dock stuntläget där det gäller att knyta ihop galna hopp, boost, nya hopp, rullningar och driftning. Även här gäller det naturligtvis att lära sig hitta i staden så man vet var de bästa hoppen finns. Staden bjuder på hundratals större hopp och en viktig del av spelet är utforskningen där det gäller att hitta genvägar, hopp och köra igenom reklamskyltar. Givetvis sparas statistik på allting och statistik, rekord och poäng är något som naturligt för oss över till den kanske viktigaste delen av Burnout Paradise; onlinekomponenten.

- Den största utmaningen var att få till den sömlösa spelupplevelsen, säger producenten Nick Channon. Att få det att se så bra ut i 60 bildrutor per sekunder och att även få det att fungera online.

Tillsammans med upp till sju kompisar kan du fritt åka omkring i Paradise City och sätta rekordtider för varje liten gatstump, sätta dagens längsta hopp eller drift, köra race eller det nya crash-läget showtime. Det sistnämnda var dock en besvikelse när jag testspelade Burnout Paradise.

Istället för att själv trampa gasen i botten för att få till en så bra krasch som möjligt så påminner det nya spelläget showtime mer om Katamari Damacy. När som helst kan du hålla in de två övre axelknapparna och bilen hoppar upp på sidan. Därefter hoppar du vidare genom att använda boosten, du får mer boost genom att landa på bilar och tappar boost när du landar på asfalt. Det var kul några gånger, men känns inte alls lika beroendeframkallande som det strålande crash-läget i Burnout Revenge.

Detta är en annons:

Det finns annars en härligt avslappnad känsla över onlineläget i Burnout Paradise, som gör att man känner sig välkomnad. Det finns så mycket att göra och utforska att det är svårt att tänka sig att man kommer att ha en tråkig stund i Paradise City.

Burnout ParadiseBurnout ParadiseBurnout ParadiseBurnout Paradise
Burnout ParadiseBurnout ParadiseBurnout ParadiseBurnout Paradise
Burnout ParadiseBurnout ParadiseBurnout ParadiseBurnout Paradise
Burnout ParadiseBurnout ParadiseBurnout ParadiseBurnout Paradise
Burnout ParadiseBurnout ParadiseBurnout ParadiseBurnout Paradise

Relaterade texter

Burnout ParadiseScore

Burnout Paradise

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Criterions fartfest har äntligen släppts till PC och Petter har givetvis satt betyg. Häng med till Paradise City!



Loading next content