Svenska
Gamereactor
artiklar

Pisspaus®

Här är den. Den definitiva listan av spelvärldens genom tiderna mest intressanta toalettstolar, utedass och pissoarer. Vi har tagit bilder på mängder av vattenklosetter och analyserat dem alla...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är lätt att bara rusa genom livet. Mycket är så oviktigt. Alltför sällan stannar vi upp, slappnar av från vardagens göromål, och luktar på rosorna. Det är synd, ty livet bjuder på många rosor. Samma sak gäller för våra TV- och datorspel. Runt varje krök finns fina detaljer som någon grafiker lagt ned sin själ i. Som toaletter. Gamereactor vill inte bara springa förbi toaletterna. Därför skapade vi Pisspaus. En artikel som tar sig tid.

Pisspaus®

CALL OF DUTY: WARZONE 2.0
Det finns mängder och åter mängder av riktigt risiga, lortiga och klent utrustade (ibland sönderbombade) skithus i spelvärlden och väldigt få riktigt lyxiga, supersnygga sådana. Warzone 2.0 är ett solklart undantag och denna guldklädda supertoalett är en av våra absoluta favoriter. Kika in den vackra guldtapeten, de nytvättade lyxhanddukarna på hyllan samt den tjusiga porslinstronen med 18-karats-guldinlägg.

Pisspaus®
Detta är en annons:

STARFIELD
Ett av rymdens stora mysterium stavas dubbla toalettrullshållare som monteras så nära varandra att det ofta blir problematiskt att byta ut en tom rulle mot en ny. Detta är något som vi vet att Todd Howard beslutat över men vi vet inte varför det ser ut på det här sättet.

Pisspaus®

ROBOCOP: ROGUE CITY
Det är enkelt att hitta smutsigare toaletter men inte särskilt enkelt att att hitta mer ogästvänligt eländiga ställen att utföra sina behov på än inspärrad i en trång fängelsecell, och detta är en naturlig del av Robocops senaste actionäventyr. Lyckligtvis slapp vi använda den eftersom Robocop sköter sin tarmtömning inuti dräkten.

Pisspaus®
Detta är en annons:

REDFALL
Väldigt. Stort. Handfat. I detta handfat inuti Xbox-floppen Redfall går det att göra mer än att tvätta labbarna efter utfört WC-besök. Du kan paddla kajak i den, om kajaken är förhållandevis liten.

Pisspaus®

POWERWASH SIMULATOR
Det är tur att det finnes kraftfulla högtryckstvättar tillgängliga i det här spelet för toaletterna behöver tvättas. De behöver tillsyn och när vi hade vaskat denna smutsiga styggelse och efter den hade lufttorkat, hade vi noll problem med att nyttja den. Synd bara att toalettpappret blev genomblött.

Pisspaus®

CALL OF DUTY: MODERN WARFARE III
Det finns inte särskilt mycket att säga om toalettbåsen i Modern Warfare III utöver det vackra kaklet, eller kakelbården där bakom WC-stolen. Det finns något "Rasmus på luffen"-aktigt över det där ljusblåa och vi önskar att resten av dessa faciliteter kunde vara lika charmigt inbjudande som kakelranden.

Pisspaus®

LIES OF P
Stora, breda, tunga, sylvassa svärd och gigantiska yxor är viktiga för att kunna ha ihjäl de snudd-på omöjliga superbossarna i Bloodborne-kopian Lies of P men inget är viktigare än att kunna kliva in på en välstädad toalett och utföra sina behov. men ja... Det blir svårt här, eftersom någon lyckats förstöra dörrarna (som är gjorda av finaste mahogny) och sett till så att vi tvingades besöka närmaste skogsbryn, istället.

Pisspaus®

FORTNITE
Det finns gott om toaletter i Fortnite och många av dem är välstädat fräscha och hemtrevliga. I det här fallet skulle vi verkligen ljuga om vi påstod att vi inte upplever att själva toalettstolen är placerad lite för nära ytterdörren, vilket riskerar att resultera i drag som lär göra våra vrister kyligt stela under längre besök.

Pisspaus®

SYSTEM SHOCK
Den påminner en del om en flygplanstoalett med futuristisk rymddesign, fekialietronen i nysläppta nyversionen av actionklassikern System Shock. Vi gillar naturligtvis hur städat och prydligt det är här och det laserkontrollerade toalettpappersautomaten är såklart en riktigt genomtänkt finess.

Pisspaus®

RETURN TO MONKEY ISLAND
Ett utedass är långt ifrån någon dröm-WC för oss på Gamereactor. Vi ser helst inte att det svärmar spyflugor runt själva sitsen hellert när det pockar på bak i gamla huvudtarmen och därmed ogillar vi denna Monkey-toalett, rätt ordentligt dessutom.

Pisspaus®

HOGWARTS LEGACY
Här var det minsann både stilfullt kaklat och städat även om det saknas toalettpapper och toalettborste. Sitsen doftar av rik mahogny och hela badrummet doftar av kliniskt rent klorin, vilket vi såklart uppskattar.

Pisspaus®

POSTAL 4: NO REGERTS
Här har det gått vilt till. Någon har besökt en lunchbuffé och kanske pressar en eller två tallrikar blåbärspannkakor för mycket, skulle vi gissa. Golvet är täckt av rövsmet och det luktar såklart därmed alldeles förfärligt här inne. Men ja, det passar ju spelet i stort som stinker fränt av gammal skit, rakt igenom.

Pisspaus®

STAR WARS: JEDI SURVIVOR
Futuristiskt, nyskapande och annorlunda är honnörsorden som bäst sammanfattar den alienaktigt märkliga toalettstolen i Respawns senaste Star Wars-spel. Det är tur att hjälten Cal har omänskligt långsmal bakdel för att kunna sitta/passa ordentligt i den där.

Pisspaus®

DEAD ISLAND 2
En kratta... Tog vi med oss in på skithuset i uppföljaren till Techlands pupolära zombiefest, vilket helt klart var fel verktyg för att kunna råda bot på denna förbannade oreda. Istället borde vi naturligtvis plockat med oss en högtryckstvätt eftersom blodet bevisligen tömts, här.

Pisspaus®

THE CALLISTO PROTOCOL
Inte nog med att Jacob är fast på en måna där populationen till 99% består av muterade dödsmonster, han bor dessutom i en cell som han inte brytt sig om att städa på över ett år. Särskilt inte WC-stolen. Men det får såklart lov att vara hans eget fel, för om du inte spolar efter att du besökt porslinsfåtöljen, får du givetvis skylla dig själv.

Pisspaus®

CALL OF DUTY: WARZONE 2.0
Innan vi brände av en kappsäck fylld med C4 inne på toaletten i ett av Al Mazra-husen i Warzone 2.0 såg denna anspråkslösa toalett faktiskt helt okej ut. Kaklet är av det billiga slaget såklart och det finns verkligen ingen lyx inkluderad här men det var städat och rent, en stund åtminstone.

Pisspaus®

ARMA REFORGER
Såhär såg toaletterna ut på 60-talet. Sparsmakat trist, vitt kakel och de billigaste av möbler. Då var det funktionellt men inget mer, i Arma Reforger fungerar det på precis samma sätt eftersom det viner grovkalibriga kulor runt skallen på oss. Då spelar det faktiskt ingen roll om där hänger fluffiga, rosa handdukar från Hemtex eller inte, vi vill bara kunna ducka för en stund och utföra de mest basala av behov.

Pisspaus®

ATOMIC HEART
Inget kan lyfta ett toalettbesök så mycket som en tjusig poster, helst föreställande en hakvnaken David Hasselhoff (om vi får välja) men även traditionella 50-tals-pinuppor fungerar utmärkt för vår del.

Pisspaus®

FASHION POLICE SQUAD
Kantigt, är vad det är - här. Själv toalettstolen är smidd av massivt brons och hur fint och dyrbart det nu än är hade vi verkligen önskat att tillverkarna hade lagt litemer tid på att slipa till de anskrämligt sylvassa kanterna som såg till så att vi blödde ur benen efter vår första besök, här.

Pisspaus®

12 MINUTES
Vad gör man när en lömsk mördare smyger sig in i ens lägenhet och dödar frugan mitt framför ögonen på en? Just det, men rymmer till sin ombonat hemtrevliga toalett och rotar lite i WC-skåpet efter tops.

Pisspaus®

ALIEN ISOLATION
När galaxens dödligaste rymdbobba jagar efter dig, väser med sin syratäckta dödstunga och avser att använda dig som en ej återanvändningsbar fortplantningsmackapär, då är det inte knepigt att det pockar på bak i tarmen. Turligt nog har Wayland Corp åtminstone sett till att dina sina bestyr sker på en vrålpolerat rostfri framtidstoalett utan klägg, gegg eller annat olustigt.

Pisspaus®

THE ASCENT
I svenska studion Neon Giants supermysiga cyberpunk-värld är toaletterna inte mycket bättre än moralen hos de många invånarna. Det är smutsigt, dränkt i klotter och båsen saknar både dörrar och gångjärn. Med lite tur finns det dock en android-uppgradering likt den i Robocop som gör att man helt enkelt aldrig måste uppsöka faciliteterna igen.

Pisspaus®

BACK 4 BLOOD
Man tager vad man haver, sade folket som i den andliga Left 4 Dead-uppföljaren Back 4 Blood gör sitt allra yttersta för att överleva tidernas svulstigaste super-zombie-apokalyps. Med på köpet kommer en WC där man utför sina behov i en trimmad skurhink, blodfläckar och en rejäl flaska med blekmedel. Mys delux!

Pisspaus®

CYBERPUNK 2077
Det saknas toalettlock och papper. Och det gillar vi naturligtvis icke. Samtidigt har CD Projekt haft den goda smaken att utrusta sina framtidsfaciliteter med både tandkräm och rakvatten vilket gör att en rapp raggardusch är fullt möjlig, och kanske till och med rekommenderad.

Pisspaus®

DEATH STRANDING
När man inte kånkar omkring uppe med folks Wish-paket uppe på ett berg, är det viktigt att vila och dricka mycket vatten. När det krävs att man besöker toaletten har Hideo Kojima lyckligtvis sett till att designa en härligt klinisk, steril, minimalistisk historia som ser ut att vara plockad direkt från Tompa Cruise-rullen Oblivion.

Pisspaus®

HITMAN III
Agent 47 har inga större behov av att gå på toaletten, förutom om det handlar om att gömma de lik han lämnar efter sig och då är det såklart mysigt, för liken i fråga, om toaletterna är så fantastiskt fina och påkostade som detta förstklassiga rum verkligen är. Utsikten är till att börja med fantastisk precis som den guldförgyllda lyxtapeten, klinkergolvet och den japanska lyx-toastolen som tvättar din bakdel efter avslutat besök.

Pisspaus®

KINGDOM COME: DELIVERANCE
Nöden har ingen lag, sade riddarprinsen Valiant när han besökte spelvärldens näst ofräschaste utedass.

Pisspaus®

MASS EFFECT: LEGENDARY EDITION
Att toaletterna i Biowares ikoniska rymdrollspel är av superb klass, rena och kliniskt fina är ingen hemlighet. Det blir dessutom extra trevligt att besöka dem i remaster-versionen som ingår i Legendary Edition och det är inte för intet som flera av oss faktiskt önskar oss en toastol i rostfritt stål inför vårt nästa liv.

Pisspaus®

ESCAPE FROM TARKOV
Vi vet ju förhållandevis lite om hur det fungerar i Ryssland, särskilt inte när det handlar om hastigt stressade toalettbesök under en pågående apokalyps. Det vi däremot känner på oss är att det vore utvecklande och kanske till och med mysigt att lära känna varandra lite bättre genom att besöka denna experimentella dundertoalett tillsammans med en god vän eller kollega.

Pisspaus®

BACK 4 BLOOD
Jämfört med blodhinks-varianten i Turtle Rocks zombiefest ser vi denna toalett som ganska trevlig, minus det faktum att det ligger en presenning över golvet (någon har planerat något) och att någon självisk rackare druckit upp all den goda ölen, redan.

Pisspaus®

WOLFENSTEIN: YOUNGBLOOD
När världen rämnar och ingenting någonsin kommer att bestå, eller bli sig likt igen, är det ingen av oss som kräver att det finnas utrymme för en säng, eller en ordentlig myshörna. Det räcker kanske snarare med två kvadratmeter metallhydda, en toalettstol och en brits där man kan vila upp sig mellan skottsalvorna.

Pisspaus®

MAN OF MEDAN
Det är nog inte det faktum att toalettsitsen sprängts sönder på denna stol i skräckäventyret Man of Medan som gör oss mest förbryllade. Sånt händer ju när mordiska monster kutar omkring och slaktar ens polare. Det som förbryllar oss här är snarare det faktum att avloppsledningen ligger utanpå väggen och går uppåt istället för nedåt. Skit rinner nedåt, det vet väl alla?

Pisspaus®

DYING LIGHT
När hela världen svämmar över av levande döda och det enda som står mellan dig och en säker död är dina parkour-skillz, är det viktigt att åtminstone toalettstolen och tillhörande tillbehör är rena, fina och inger ett harmoniskt lugn, och minus lite skräp på golvet och några gamla papper mot bakväggen, är det vad som erbjuds i Techlands första holmgång. Vi gillar hur städad själva tolettsitsen är och att det finns en rejäl borste till hands.

Pisspaus®

NOBODY SAVES THE WORLD
Det sista man vill ha som sällskap förutom mördare, monster, zombies och miljöpartister när man avser att lägga en kabel mitt under pågående rollspelsäventyr, är spindelväv. Vi hatar spindlar här på redaktionen och avskyr därmed denna WC, även om det är fränt med vin-tunnor och brinnande väggeldar.

Pisspaus®

RAINBOW SIX: EXTRACTION
Någon har råkat montera urinoarerna i Tom Clancys alien-fest lite väl lågt. Så pass lågt att det skvätter mot skorna, varje gång vi besöker den. Samtidigt är ju lite urin på kängorna ingenting jämfört med alien-designen i det här spelet.

Pisspaus®

WANDERER
Få spel har låtit oss tvätta och städa vår egna toalett, men i PSVR-äventyret Wanderer har vi fått möjlighet att själva hålla rent där bi gör våra behov, även om toalettborsten är av en äldre modell.

Pisspaus®

DAYS GONE
Postapokalyps, ett nedkört, ödelagd landskap dränkt i död, förstörelse och blodtörstiga zombies brukar sällan betyda att det finns välstädat fräscha faciliteter att storma när det pockar på i tarmen. Så inte heller i Bend Studios vidsträckta actionäventyr. Samtidigt är ju detta långt ifrån det värsta vi sett.

Pisspaus®

HALF-LIFE: ALYX
Att torka stjärten i VR är en udda upplevelse, särskilt när det helt saknas toalettpapper.

Pisspaus®

LITTLE NIGHTMARES
Urinoarerna i svenska Tarsiers ödesmättade, mörka, ursnygga spökhistoria är halvtrasigt ofräscha och dränkta i klinkerbaserad mardrömsestetik. Inget vi drömmer om, direkt.

Pisspaus®

LITTLE NIGHTMARES 2
Den här mycket särskilda toaletten är såklart alldeles perfekt, om man är siames tvilling. För alla andra blir det mest troligt en smula mörkligt att gnugga lår mot porslinsgrannen.

Pisspaus®

RESIDENT EVIL VILLAGE
För att vara ett bloddränkt skräckäventyr proppat av köttätande varulvar, mordiska kärringar, spöken, gastar, demoner och zombies - är toaletterna i Capcoms senaste chockerande fina. Kolla in den städade porslinstronen, det nyligen påfyllda pappret, städade handfatet samt lyx som nässpray och munssårsalva. Här snackar vi service!

Pisspaus®

THE LAST OF US: REMASTERED
Det finns gott om dystra WC:s i Naughty Dogs mästerliga thriller och här har Joel hittat en av dem bäst bevarade, även om själva synen är dysrter och igengrodd.

Pisspaus®

CALL OF DUTY - BLACK OPS: COLD WAR
Något av det tråkigaste man överhuvudtaget kan råka ut för, är när man precis tömt den gamla tarmen och gör sig redo för att städa upp, och slås av det faktum att pappret är slut. Detta är inte ett problem som någonsin kommer att uppstå i 2020 års upplaga av världens mest populära actionföljetong, nej. Faciliteterna i Cold War är nämligen så proppade med toalettpapper att det skulle gå alldeles utmärkt att snabbtorka bakdelarna på ett helt esport-lag och ändå ha tillräckligt mycket kvar för att snyta Jonas Mäki över 70 000 gånger.

Pisspaus®

YAKUZA: LIKE A DRAGON
En av de minst bisarra sakerna i 2020 års kanske mest bisarra spel, stavas toaletterna som huvudkaraktären och knäppgöken Ichiban Kasuga har möjlighet att besöka. De är rena, städade, inte sällan förgyllda med fina metaller och kakel av yppersta klass, vilket gör livet lite enklare för den minst sagt stökige Ichiban.

Pisspaus®

DAY OF THE TENTACLE
När man i överdimensionerade byxor uppdragna minst 42 centimeter för högt samt akvarieglastjocka glasögon reser mellan tid och rum, finns det sällan tid för att besöka de finaste av toaletter. Därför fungerar det i Tim Schafers odödliga äventyrsklassiker minst lika bra med en portabel variant.

Pisspaus®

TELL ME WHY
När tonårstjejen Alyson Ronan inte letar ledtrådar för att kunna lösa skumma dubbelmord, slår hon sig ned på porslinstronen i Dontnods hyllade äventyr, och dricker 3,1 liter tomatjuice, ur en dunk.

Pisspaus®

THE LAST OF US: PART II
Med tanke på hur mörkt, kärvt, blodigt, ångestfyllt och olustigt Naughty Dogs makalösa uppföljare är, är det skönt att åtminstone en av de många badrummen i äventyret håller förhållandevis hög klass för den som är sådär jobbigt skärrad, och stressad. Vi gillar den romantiska inredningen här, med blommiga tapeter och den ovala spegeln. Det behövs både Mr Muscle och Ajax här såklart, samt några mörklila handdukar - men annars diggar vi Ellies dass.

Pisspaus®

RED DEAD REDEMPTION 2
Det är en sak att inte kunna duscha ordentligt, driva runt med århundradets värsta stinkar-kalsipper och en munhygien som mest påminner om valfri kompost. Det är en helt annan att inte ens kunna utföra de mest basala av behov på en "toalett" som saknar väggar. Folk stirrar ju, och det tycker inte ens de hårdaste av vilda västern-gubbar om.

Pisspaus®

THE OUTER WORLDS
Obsidian är en väldigt kapabel spelstudio, som gör väldigt många saker väldigt rätt när de sätter ihop sina invecklat helsköna actionrollspel. Toaletter är dock ingenting som de kommer att få något beröm av oss om, dock. Nakna, iskalla stålkoppar i ett gråtrist rum utan vare sig frottéhanddukar eller doftljus gör att vi hellre håller oss, även om det pockar på ordentligt bak i den gamla tarmen.

Pisspaus®

CALL OF DUTY: BLACK OPS 4
En av de trevligaste faciliteterna vi sprungit på under de senaste tio åren av Pisspaus-besök stavas den i Black Ops 4 där vi möts av fint lagd klinker, trevligt handfat med god hygien och väldoftande handtvål, mjuka handdukar och en doft av väloljad mahogny.

Pisspaus®

GEARS 5
Inte bäst men heller inte sämst, långt ifrån. Så vill vi sammanfatta toalettbesöken i Microsofts explosiva femma där stolarna är lite lortiga och vattnet slut, men det ligger åtminstone inte ruttna Locust-lik där inne och stinker. Alltid något.

Pisspaus®

THE DIVISION 2
Det finns inget annat än urinoarer i hela The Division 2. Vi har letat, med ljus och lykta - i stort sett överallt, och det går helt enkelt inte att hitta platser där en trött gammal specialagent kan få vila sina beprövade ben och tömma tarmen, istället har vi varit tvungna att utföra nummer två i dessa väggmonterade koppar.

Pisspaus®

OBSERVER
"Vad skulle du göra om du vaknade upp en dag och dina rädslor hade hackats?" Den frågan ställer utvecklarna bakom skräckspelet Observer i början av äventyret. Vårt svar; Vi skulle i alla fall börja med att städa vår WC.

Pisspaus®

THE DARK PICTURES ANTHOLOGY: MAN OF MEDAN
Medan Supermassive Games hade fullt upp med att skrämma skiten ur oss växte det mossa på deras toalettsitsar. Och det... Är betydligt läbbigare än alla skrikiga mördare, spöken och gastar som går att frambringa, det.

Pisspaus®

A PLAGUE TALE: INNOCENCE
Det är en sak att tvingas utföra sina mest pressande behov på ett kollektivt utedass medan fem stycken andra gatubarn stirrar på en, det är en helt annan att mötas av en hög med blodblanka gamla knotor och ben, när man kliver in på damernas.

Pisspaus®

COUNTER-STRIKE
I denna mångåriga, ultraviktiga bit av kvalitetsjournalistik som vi under åren vårdat ömsint - finns det nästan enbart polygonbaserade toaletter som vi i verkligheten helst aldrig skulle vilja tvingas nyttja. men här och där, någon liten gång i bland, dyker det upp undantag som gör oss lika hemtrevligt pysmysiga som nödiga och i fallet Counter-Strike har Valve byggt just en sådan toalett. Vi pratar ljusbrunt kvalitetsklinker, ekgolv (!), rustik handfatsbänk och vad som ser ut som ett pärlemorlackat lxbadkar. Det finns här massor av utrymme för den som vill stretcha innan tarmtömningen och ett väl tilltaget fönster för den som känner suget efter att kika på ett antal godtyckliga fjällbjörkar efter avslutade bestyr.

Pisspaus®

STATE OF DECAY 2
Inte nog med att vardagen i State of Decay 2 innebär ful grafik, semislaskig spelmekanik och cirka 122 000 levande döda som försöker festa loss på ens tarmpaket, det innehåller dessutom några av spelvärldens tråkigaste bajjamajjor. Här pratar vi Steve O-doftande Jackass-klass med fekalier som klär väggar och golv plus en tillhörande stank som till och med knäcker den hårdaste av stridspittar.

Pisspaus®

OVERWATCH
Toaletterna i Overwatch är låsta. Blizzard struntar alltså högaktningsfullt åt det faktum att det pockar på rätt ordentligt bak i gubbtarmen efter att vi ränt runt som idioter och pangat Pharah-raketer på Mäkis spensliga mikrotorso i timmar. Det ser dessutom ut som att endast väldigt små (runda) piprökande troll tillåts använda dessa faciliteter.

Pisspaus®

PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS
En gång i tiden är vi stensäkra på att detta var en av spelvärldens tjusigaste faciliteter. Läckert italienskt designerkakel, finfint porslin och ett snordyrt marmorgolv talar för sig själv. Men så kom Battlegrounds-kriget till stan, kåken utrymdes och började för flera år sedan nyttjas som gömställe för en rad skjutglada, minst sagt mordiska dårar och toaletten gick från fläckfri till hopplös. Intorkad urin på basen av toalettstolen, smuts på väggar och golv samt lortiga handdukar som hänger på krokarna på väggen. Inget ställe vi skulle vilja tillbringa helgen, om vi säger så. Inte ens i hjälm, handskar och storstövlar.

Pisspaus®

FORTNITE
Beslutet begriper vi ärligt talat ingenting av. Att dra in avloppsledningar in i toalettrummet men sen skippa en riktig stol och istället baxa in en fullstor festival-bajamaja in genom fönstret. Inget som skapar någon vidare trivselkänsla, direkt, även om det kan vara skönt att vara omsluten av dubbla uppsättningen väggar när man ska brassa på ordentligt.

Pisspaus®

RESIDENT EVIL 7: BIOHAZARD
Bakers minst sagt ogästvänliga herrgård är verkligen inget ställe vi vill återvända till. Samtidigt fanns det gott om toaletter placerade runt om i det enorma huset vilket åtminstone underlättade den biten för den vettskrämda huvudpersonen. Förutom att det fanns taggtråd och ett avkapat huvud i toaletten gillar vi denna facilitet, inte minst eftersom det ligger en mysig liten bordsduk på sidan om porslinstronen samt ett snyggt litet galler som verkligen "binder ihop" rummet, lite som feng shui, Resident-style.

Pisspaus®

SOMA
Svenska studion Frictional Games välgjorda skräckstund har etsat sig fast i våra kollektiva minnen. Det var ett bitvis fantastiskt skräckspel med strålande design och toaletterna var en av höjdpunkterna. Med en Doom 3-liknande inredningsstil, en välpolerad stålkopp och tillräckligt med påpassligt placerade trasor för att städa undan efter sig - är det svårt att inte dela ut ett högt betyg till denna WC.

Pisspaus®

RISE OF THE TOMB RAIDER
Är man spelvärldens mest vågade äventyrare så spelar det knappast någon roll och toaletten man avser att nyttja har totalförstörts av argsint grizzlybjörn. Lara skiter (bokstavligen) i vilket. Pockar det på bak i Tomb Raider-tarmen så gör det såklart det, och ett normalstort buskage är ett fullgott alternativ för fröken Croft.

Pisspaus®

BATTLEFIELD HARDLINE
Spelet var inget vidare men toaletterna var av absolut toppklass. Finfina klinkersplattor, exemplariskt satt kakel, en japansk kvalitetsstol med inbyggd stjärtskåre-vask samt en mycket smakfullt utformad, dansk, jättevas som knyter ihop rummet. Detta, damer och herrar, är fantastiskt.

Pisspaus®

HOTLINE MIAMI
Mord, död, stryk, smisk, slag, sparkar, inälvor, käftsmällar och en himla massa annat otäckt... Det utgjorde grunden i svenska Dennatons hyllade pixelfest. Att besöka toaletten var inte fullt lika otäck upplevelse som andra delar av äventyret men det var ändå ingen trevlig stund. Här trängdes liken, med kritvita sommarkostymer dränkta i blod samt slagträn, tänder och tomma magasin. Bonus för badkaret dock som var fläckfritt och väl tilltaget gällande längd.

Pisspaus®

FALLOUT 4
Livet som strålskadad stråtrövare är tufft. Inte blir det enklare heller av att faciliteterna är i det tråkigaste laget. Förvisso inte supersmutsigt eller proppsmockat av lemlästade kroppar men knappast något drömrum direkt. Toasitsen har lossnat från sitt fäste, golvet har inte skurats ordentligt och någon har bevisligen byggt klosstorn här inne istället för att fokusera på det viktiga.

Pisspaus®

LIFE IS STRANGE
Livet kan vara bra knepigt. Ålderskriser, sockerberoende och möjligheten att bli Guldkund är bara några av sakerna som hänt oss under det senaste året och nu såhär i efterhand ter sig som både bisarrt och högst märkvärdigt. En av de mindre konstiga toaletterna vi någonsin sett i ett spel är dock den som finns med i episodbaserade äventyret Life is Strange. En städad stol, klinkergolv, en praktisk hylla, papperskorg, tvättpåse och en badrumsvåg gör detta till toaletternas McGruber. Allt som kan tänkas behövas när det pockar på bak i tarmen finns här inkluderat - utom toalettpapper då förstås...

Pisspaus®

RESIDENT EVIL: REVELATIONS
I en så pass ogästvänlig och skoningslöst otäck spelvärld som den vi hittar i Capcoms kultiga skräckpärla vore det åtminstone trevligt om vi slapp oroa oss när vi gick på toaletten, så är dock inte fallet i 2012 års Revelations. Jills mardrömseftermiddag blev knappast bättre av att toastolen var groteskt överdimensionerad, täckt av avföring samt att insidan av locket huserade en fasttejpad shank. Det enda positiva här var den rikliga mängd papper som fanns att tillgå.

Pisspaus®

THE ORDER 1886
Att rusha runt iklädd Napoleon-rock, täckt av mustig snorbroms modell XXXL och jaga slemmiga ruskprickar i en öde innerstad täckt av snordyra post processing-filter - var i The Order 1886 en betydligt mindre gemytlig upplevelse än vad vi på redaktionen hade hoppats på. Att besöka "badrummet" var inte heller något vi minns med särskilt stor dos glädje och upprymdhet då det enda vi kunde hitta i form av "uppsamlare av utvalda delar av de mänskliga behoven" var en liten skål som låg och såg allmänt uppnosig ut på golvet där en skrikande vampyrzombie precis levt rövare. En bit bort fanns dessutom en nedkissad madrass. 1886 var en tuff tid.

Pisspaus®

WATCH DOGS
Kemikalier, det är Aidens grej det. Han gillar Mr. Muscle, Vim, Jif, Ajax, Vanish och Cilit Bang. Alla olika lösningsmedel har olika användningsområden för den gode småskurken och när han inte drog runt och hackade andras mobiltelefoner - stannade han hemma och sprejade kemiska fläckborttagare på bland annat badrumsgolvet som sotats ned av hans ansvarslöse granne.

Pisspaus®

PORTAL
Vi börjar med vad som måste vara den mest eleganta toalettstolen vi sett i ett spel, någonsin. I det allra första rummet i det enastående Portal fanns nämligen en porslinsmöbel så förtjusande futuristisk, så stilrent steril, att vi ville göra vad som helst för att byta skor med spelets huvudperson. Ovanpå en bred, nästan sfäriskt formad skål fanns ett pikant lock och hela anrättningen fullkomligen skrek (i likhet med denna artikel) "smakfullhet". Framtiden hade helt enkelt aldrig sett vackrare ut, och att vi tack vare portalerna kunde vara i ett helt annat rum än toaletten när vi utförde våra behov, var bara ett plus. Att ständigt vara övervakad av datorn Glados var dock ett faktum svårt att skaka av sig...

Pisspaus®

SCARFACE: THE WORLD IS YOURS
Toaletterna som Tony Montana hittade i Scarface: The World Is Yours påminde ganska mycket om själva spelet. De var slätstrukna, medelmåttiga och inte något som höjde några ögonbryn. Precis som spelet totalt misslyckades med att upprepa den briljanta 80-talsestetiken i exempelvis Grand Theft Auto: Vice City (eller själva filmen Scarface, för den delen) smyckade man inte ut toaletten med turkosa, fluffiga sittskydd eller båsen med rosa flamingos. Ett smärtsamt outnyttjat tillfälle och en av de speltoaletter vi kommer att glömma fort.

Pisspaus®

LEISURE SUIT LARRY
För 20 år sedan var grafiken ytterst primitiv, och lyx som röstskådespelare var bara en märklig dröm. Därför krävdes professionell berättarteknik och rediga textsjok för att förmedla stämningar, syner och... lukter ordentligt för spelarna. I äventyrsklassikern Leisure Suit Larry beskrevs sunkiga baren Lefty's enda badrum som ett ställe med "övermäktig stank, grafittifyllda väggar och med ett handfat som förmodligen inte ens var rent när det sattes in". Det hindrade dock inte Larry att sätta sig ned, läsa tidningen och utföra sina behov ackompanjerat av blip-bloppiga ljudeffekter. Plopp!

Pisspaus®

EAT LEAD: THE RETURN OF MATT HAZARD
Det måste ha varit svårt för Matt Hazard att i Eat Lead: The Return of Matt Hazard inte riktigt vara säker på vad som var verkligt och vad som bara var mindgames från spelmakarnas ondskefulla programmerarfingrar. När Matt efter en lång fight med en högtravande (och babblig) rollspels-boss nästan imploderat av nödighet, hittade den fiktive spelhjälten till slut en skimrande vit porslinsstol. Men som bilden avslöjar är osäkerheten inför muggens existens stor och Matt fick plågas till slutet av spelet innan lättnad infann sig...

Pisspaus®

GOLDENEYE 007
Nittiotalets andra halva var de få och kantiga polygonernas gyllene era. När 3D-spelen gjorde sitt intåg smyckades omgivningar ut med allehanda kantiga objekt, och toaletterna var förstås inget undantag. När vi som James Bond i fenomenala Goldeneye 007 till Nintendo 64 behövde krama svampen hittade vi denna grovhuggna hexagon till toalettsits. Det var kanske lite kantigt och obekvämt för världens mest kända agentrumpa, men... vi gjorde det för England. I slutändan även för världen.

Pisspaus®

BULLY
En välkänd och ytterst obehaglig mobbningsklassiker är att doppa någons huvud i toaletten och sedan spola. Den extra stygga varianten är förstås att använda toaletten först... I Rockstars Bully (också känd som Canis Canem Edit) var skoltoaletterna ungefär som skoltoaletter brukar vara - vämjeligt välbesökta. Det som fick våra magar att vända sig i detta spel var dock inte den hårda skolmiljön eller slagsmålen, nej en ospolad skål i ett av de många båsen var definitivt det äckligaste...

Pisspaus®

BIOSHOCK
Oavsett om det gäller offentliga eller privata toaletter så är det alltid med viss skepsis och ambivalens man besöker dem när någon annan precis varit där. Ni vet känslan: sittringen är för varm, handduken för blöt och man börjar tänka på alla möjliga bakterier som frodas i hemlighuset i fråga... Lite stänk är dock inget emot vad vi stötte på i en av Bioshocks toaletter - här hade någon, förmodligen en Big Daddy med lika Big Blåsa, tömt sig och fått hela jädra golvet att svämma över. Inga Serla-paket i världen kunde ordna upp den oredan.

Pisspaus®

JAMES BOND 007: QUANTUM OF SOLACE
Quantum of Solace, en stunds vila och ro. Sällan något James Bond hinner med, med sitt extremt hektiska liv. Mellan varven äter han dessutom löjrom, sörplar drinkar med oliver i och kör en specialriggad Aston Martin (som har alla finesser utom urholkat säte) i långa sträckor utan toalettpaus. När så tarmen säger stopp och det obligatoriska besöket till "the shitter" stundar har Jamesan dock turen att snubbla över Activisions tveklöst mest välskötta faciliteter. Städat, snyggt, prydligt och med härligt mossgrönt 80-tals-kakel. Värdigt världens bästa agent!

Pisspaus®

THE CHRONICLES OF RIDDICK: ASSAULT ON DARK ATHENA
När det pockar på bak i tarmen är yttre rymden inget särskilt trevligt ställe att befinna sig i. Speciellt inte om man brytit sig in i en avskalat ogästvänlig forskningsbas där endast hjärndöda kloner och tokarga ruskprickar, formade av åratal av hårt mördande i galaxen, utför sina behov. Riddick är dock inte den som är den, utan tar med sig sina sylvassa sågklingor på dass. För säkerhets skull. The Chronicles Of Riddick: Assault On Dark Athena var en mycket fin uppdatering av en actionklassiker, och toaletterna var precis så, eh, stämningsfulla som vi ville ha dem.

Pisspaus®

CRYSIS
Om en toalett kunde lida av personlighetsklyvning så skulle den antagligen se ut ungefär så här. Det är som om man har tagit Howard Hughes vattenklosett och placerat den i Mötley Crües replokal. Det ser ut som man använt precis allting för att ta hand om sina badrumsbehov förutom just toaletten. Toalettborsten känns dock väldigt rätt, för i ett spel där man skiter med livet som insats så känns det ocskå väldigt viktigt att kunna sopa igen alla möjliga tänkbara spår efter sig.

Pisspaus®

CALL OF DUTY: WORLD AT WAR
Kopplingarna mellan krig och toaletter är många och intressanta. Som vi alla vet ligger till exempel Winston Churchills initialer bakom förkortningen "WC", och även i krigsspelens värld finns många toaletter att analysera. Att gå på muggen mitt under de mest vildsinta stridigheterna under hela andra världskriget, hade man förmodligen dock sällan tid med. Det är därför föga överraskande att faciliteteterna i Call of Duty: World at War knappt sett en skurtrasa. Ringen är gammal och kantstött, kaklet jämnbrunt och snuskigt och här saknas toapapper.

Pisspaus®

THE CLUB
Det sägs att ett tangentbord inhyser fler bakterier än en toasits. Stämmer det så vill vi inte ens tänka på var du som läser detta har haft dina händer. Tvätta dem genast med både bensin och läkarsprit, eller koka dem i tio till femton minuter i skånskt källvatten. Inte ens om tjocktarmen vibrerade likt strängarna på Geddy Lees basgitarr skulle vi vilja slå oss ned på denna svartmögelinfekterade bakteriehärd, som vi hittade i skjutfesten The Club. Usch och fy!

Pisspaus®

SAINTS ROW
Städat, prydligt och med en toaring i samma färg som ditt gatugängs typiska färger. Kan det bli bättre? Ja. Klart det kan. Knyt en moderiktig bandana runt pannan och placera en liten kantig gummianka på badkarskanten innan du avser att påbörja tarmtömningen - och du har skapat perfekta förhållanden för dina bestyr. Volitions städade gängtoalett i Saints Row utses härmed till spelvärldens absolut trevligaste.

Pisspaus®

CALL OF DUTY 4: MODERN WARFARE
Call of Duty; pliktens kall. När plikten kallar och styggingar vill ta över världen springer man givetvis till undsättning, men när naturen kallar rusar man tamigtusan som med en raket i röven. I Call of Duty 4: Modern Warfare hittade vi en mugg som dock får oss att bromsa upp en aning. Det universiella problemet med idioter som aldrig lär sig spola lär fortsätta i all evighet. Den dåliga hygienen i detta badrum tycks också ha överkompenserats med "fräsch" kakelläggning. Fram med Ajax-flaskan i stället, ni lurar ingen!

Pisspaus®

SILENT HILL: HOMECOMING
I Silent Hill möter man sitt öde och får stå till svars för de val man gjort i livet. Ett exempel är den trasige mannen spelaren möter på dass. En man med smak för det goda i livet. Ingenting förvägrade han sig själv. Burritos med kött och bönor. Litervis med kaffe och wienerbröd. Fransk ostgratinerad löksoppa och linssallad till. Och allt detta utan att någonsin ta ut lösprillan ur käften. Buken och tarmarna blev så uppsvällda av ruttnande likdelar, flott och giftiga gaser att kroppen inte kunde hålla ihop längre. Och så stöp han på mållinjen. Bara centimeter från sitt mål.

Pisspaus®

RESIDENT EVIL 5
Ta seden dit man kommer, brukar man ju säga. I Japan gäller hi tech-toaletter med tretusen knappar och i U-länder kan det bli lite mer spartanskt. När det är dags för benhårde zombiestamparen Chris Redfield och hans kollega Sheva att släppa lös tjocktarmarna tvingas de göra det "Africa-style", det vill säga utan skön sittring, bekväma handikapphandtag eller sammetsmjukt Edet-papper. Redfield och Sheva får hålla till godo med ett otrevligt litet hål rätt ned i marken, utan vare sig döljande skynke eller ett ställ med Gamereactor-tidningar, vilket gör att paret hellre håller sig till zombie-mardrömmen är över.

Pisspaus®

GEARS OF WAR
Inte nog med att Marcus Fenix dömdes för ett brott han inte begått, eller att han aldrig fick chans att tvätta sin kära bandana. Han fick dessutom sitta av sin tid som krigsförbrytare i en sotsvart cell inredd med en brun toastol utan vatten eller möjlighet att spola. Hur Epics hårde hårding gjorde då det perkulerade i buken, vill Epic Games Cliffy B fortfarande inte erkänna. En sak är dock säker, Fenix nyttjade aldrig vattenklosetten.

Pisspaus®

CONDEMNED 2: BLOODSHOT
Den "utländska" modellen av toaletter, där den främre delen av ringen av någon anledning har prioriterats bort, är något som skapar stor otrygghet och ångest hos redaktionen när vi är ute på spelresor. I Condemned 2 är muggringen av denna modell och dessutom saknas ryggstöd, vilket förstärker obehaget och känslan av utsatthet. Det är svårt att avgöra vad som är värst; de rabiata, järnrörsviftande uteliggarna i rummet bredvid eller denna absurda avvikelse till vattenklosett. En av många sköna mindfucks i Condemned 2.

Pisspaus®

F.E.A.R. 2: PROJECT ORIGIN
Alltid är det något. Slut på papper, ingen tvål eller så är det upptaget. Ibland väldigt upptaget. Toalettbesökaren vi stötte på i F.E.A.R. 2: Project Origin var inte bara en extrem, ohyfsad långsittare utan hade dessutom mage att grisa ned vad som i grunden var ett helt okej badrum, oartigt nog med sin egen hjärnsubstans. Killen verkade dessutom vara en sån där "frigjord" själ som plumsar med dörren olåst. Vissa personer blir det aldrig folk av...

Pisspaus®

PREY
En av de första toaletterna Gamereactor hittade i sin materialjakt inför Pisspaus-serien var den i Human Heads plågamt underskattade actionpärla Prey. Spelet rockar, rakt igenom - men toalettstandarden lämnar en hel del att önska, tyvärr. Det sista man vill mötas av vid nödighet är en toalett så ogästvänligt ohygienisk som denna. Golvet är brunfläckigt, porslinet är missfärgat och utrymmet dessutom begränsat. Men som man brukar säga KAN även en blind höna lyssna på Korn, och vi vill ge en eloge för nyligen utbytt toalettrulle och en minimal mängd med klotter.

Pisspaus®

HALF-LIFE 2
Ännu värre än den sanitära olägenhet som Prey bjuder är toaletterna i Half-Life 2. Här erbjuds man inte ens dörr eller väggar runt själva toalettstolen vilket gör att man får uträtta sina behov framför en skitnyfiken publik. Det finns heller inte något toalettpapper och inga handfat att skrubba sig ren i. Stackars Gordon, säger vi... stackars. Vi förstår först nu varför du inte har sagt ett enda ord i något av de två megaäventyren du varit med i. Du är förstoppad, och det anser vi vara synd.

Pisspaus®

DOOM 3
I Doom 3 är det svårt att uträtta nummer 2. Detta då spelets toaletter endast är utrustade med urinoarer. Vem vet, feta zombies från helvetet kanske bara behöver kissa? Vi försökte få tag i Todd Hollenshead och John Carmack på id Software för att få svaret på den frågan men tyvärr utan resultat. En av er som läste om dessa toaletter i Gamereactor #41 var dock vänlig nog att påpeka att det senare i spelet visst finns riktiga toaletter. Faktum är ju att man stöter på sin första zombie-tjockis på en toalett som faktiskt inte enbart är utrustad med urinoar. Däremot kan man väl isåfall istället fråga sig hur trevligt det är att utföra nummer 2 i kolsvart mörker med stönande zombie-tjockisar utanför dörren.

Pisspaus®

MAX PAYNE 2: THE FALL OF MAX PAYNE
Den överlägset fräschaste toalett vi hittills hittat är den i Max Payne 2: The Fall of Max Payne. Välstädat, hemtrevligt och utrustat med såväl barnpuder som praktiskt placerad dusch, om olyckan skulle vara framme alltså. Max Payne är dock så hård, att om eventuell felbajsning skulle äga rum, skulle han knappast bry sig utan istället dikta ihop någon skön noir-utläggning om hur "regnet piskar hans ansikte, hur mörkret värnar om hans framfart och om hur stanken från hans byxben tvingar honom att hålla för näsan medan han skjuter vilt omkring sig".

Pisspaus®

CALL OF DUTY 3
Medan WC-standarden i Max Payne 2 är den allra bästa vi lyckats hitta, är den i Call of Duty 3 överlägset sämst. Faktum är att toaletterna i Treyarchs fantastiskt underhållande trea är så pass usla att de utelämnande stolarna i Half-Life 2 framstår som drömlikt lyxiga. Detta då behoven i Call of Duty 3 först och främst måste uträttas på ett utedass, som dessutom ruttnat sönder och sedan sprängts i bitar av tyska granater. Toasitsen ligger lutande mot gräset vilket gör det omöjligt att nå en bra sittställning och lyxprodukter som toalettpapper eller luftrenare är bara att glömma.

Pisspaus®

GHOSTBUSTERS
Att förruttnade besökare från andevärlden verkligen kan skrämma skiten ur en är något Egon, Ray, Peter och Winston är medvetna om. Därför har en professionell Ghostbuster alltid koll på var närmsta toalett finns och man har heller inte råd att vara kräsen med hemlighusens kvalitet. Den toalett vi hittade i Ghostbusters är faktiskt riktigt otäck, då den är utrustad med en sån där vidrig fluff-sits, som måste vara det värsta mänskligheten uppfunnit. Att placera skinkorna på vad som känns som en misslyckat genmanipulerad angorakatt är obehagligare än alla Slimers i världen, så därför föredrar vi att stå i Ghostbusters toalettbesök. Kom bara ihåg en nödig Ghosbusters viktigaste regel: korsa inte strålarna...

Pisspaus®

CRYSIS: WARHEAD
Cloak, strength, armor och speed. Nanodräkten i Crysis: Warhead hade alla tänkbara praktiskta funktioner ...men vi saknade en. Den hade kunnat kallas "evacuate". En liten lucka där bak som hade kunnat öppnas med ett enkelt knapptryck. Att hinna kränga av sig den där cyberpyjamasen för att få sig ett trevligt "brunt break" var nämligen en omöjlighet i Crysis: Warhead. Kanske lika bra ändå, då den sanitära statusen på toaletterna vi hittat var riktigt oacceptabel.

Pisspaus®

TURNING POINT: FALL OF LIBERTY
I Turning Point: Fall of Liberty fick vi spela i en alternativ verklighet, där gamle W.C., Winston Churchill, dog av en stygg taxi i början av 30-talet. Det är fascinerande att även om historiens gång ändras kraftigt, så finns det vissa konstanta saker som aldrig ändras. Krig bryter alltid ut. McDonald's finns kvar. Och folk lyckas alltid smutsa ned det yttersta arken på toalettpappret på offentliga toaletter. Hur kommer det sig? Vill man lämna efter ett spår av sig själv till nästa besökare? Får folk ut något kreativt behov av att blöta, alternativt smutsa ned det dyrbara papper som finns. Oh, the humanity...

Pisspaus®

DUKE NUKEM 3D
Bland det roligaste med Duke Nukem 3D var möjligheten för spelaren att interagera med så mycket i sin omgivning. En naturlig instinkt när man ser en brandpost är förstås att demolera den med sitt pumphagel så den sprutar vatten, som sedan kan inmundigas för att återställa sin hälsa. Duke kunde även slurpa ur drickfontäner och i enlighet med Guds vackra plan skapades sålunda ett nytt behov. Bekvämt nog för Duke fanns såväl toaletter som urinoarer redo för åtskilliga "nummer 1" och vi tröttnade aldrig på att höra repliken "ahh, much better!" eller att leta reda på nödiga fiendesoldater för att överraska dem på muggen med ett (eller nio) hagelsalvor.

Pisspaus®

BATMAN: ARKHAM ASYLUM
Inte nog med att vår stackars läderlapp måste krångla sig ur spelvärldens tightaste trikåer varje gång det vankas klosettbesök, han måste dessutom uträtta sina superhjältebehov på en av de vidrigaste toaletterna vi på redaktionen någonsin sett. Visst, sitsen är hemmaslöjdad av äkta ädelträ och här finns ett välstädat toalettskåp innehållande tops och skavsårsplåster, det räddar dock inte upp Batmans toalettpaus från att koras till en av de äckligaste genom alla tider.

Pisspaus®

DEAD SPACE 2
När Visceral Games "gjorde nummer två" skrämdes vi fort till samma aktivitet av alla ruggiga Necromorphs. Vi blev därför lättade av att hitta ett fullt dugligt badrum ombord rymdstationen Sprawl. Att det dessutom tillhandahölls frottéhandduk skapade såklart omedelbar lycka.

Pisspaus®

FALLOUT 3
Visa mig en mans toalett, och jag ska säga dig vem han är. Orden klingar lika klokt och sant idag som på 1800-talet när Louis Braille först myntade uttrycket. På samma sätt kan man definiera hela spelvärldar utifrån deras vattenklosetter, dass och urinoarer. Världen i Bethesda-rollspelet Fallout 3 var en ödelagd, gudsförgäten plats vilket accentuerades av flera post-apokalyptiska pisspauser mellan de kniviga uppdragen. Hygienen var katastrofal; porslinet täcktes av decennier av smutsränder och hade möjligheten funnits hade vi gladeligen bytt ut geigermätaren mot en hygglig stankdetektor. Halveringstiden på en redig mök är nämligen längre än man tror... Härbärget i Vault 101 skulle skydda mot strålning, men viktigast av allt var att man slapp bakteriehärdar som dessa klosetter, vilka vi helst inte återvänder till. Toaletten i Fallout 3 förblir det vidrigaste vi hittills listat i våra ständigt återkommande Pisspaus-artiklar.

Pisspaus®

METRO 2033
Majoriteten av redaktionens herrar är "båsmän". Finns möjlighet till solitärt skvalande tar vi den, och en bonus är skydd mot nyfikna mutanter. Nödigheten har dock ingen lag och i Metro 2033 fick vi nöja oss med pissoarer som denna, vilket gjorde spelets ruggiga atmosfär ännu mer påträngande.

Pisspaus®

BIOSHOCK 2
Hjälten i Bioshock må ha haft plasmider av eld, el och vatten men alla dessa kom till korta i vissa situationer. Att spruta WC-anka ur nävarna hade varit betydligt mer användbart när han stötte på Raptures dass, som var oväntat skitigt för att befinna sig i en stad helt täckt av vatten...

Pisspaus®

CRYSIS 2
Crysis 2 kan vara det snyggaste spelet någonsin och texturarbetet i spelets pissoarer lämnade ingen besviken. Notera även ljusets reflektion i det plaskvåta golvet och partikeleffekterna i kakelsmutset!

Pisspaus®

MAFIA II
När vi hyllat designen i Mafia II har vi framhävt kritstreckrandiga kostymer, blanka veteranbilar och snajdiga pomadafrisyrer. Glamouren tog slut när vi gick på dasset, som var så långt från elegans man kunde komma. En mer deprimerande stund på toaletten är svår att hitta.

Pisspaus®

DUKE NUKEM FOREVER
Toaletterna i Duke Nukem är några av de mest välskötta vi stött på. En dröm för den nödige. Synd är det därför att Duke inte tycks begripa att man inte ska plocka upp det som kommer ur tarmen, utan spola bort det. Inte tvättar vår härlige Hertig händerna efteråt heller.

Pisspaus®

HEAVY RAIN
Tristessen och diskbänksrealismen blev till slut för mycket i Quantic Dreams stilistiskt effektiva och berättarmässigt geniala thriller. Vi var helt enkelt tvungna att nyttja spelets faciliteter. Och även fast det fanns både toalettpapper och lektyr i överflöd, var upplevelsen stillsamt ångestfylld och överdrivet klaustrofobisk.

Pisspaus®

KANE & LYNCH 2: DOG DAYS
En lortig plats att uträtta sina behov var knappast det största problemet som danska dödsduon Kane & Lynch tampades med i IO Interactives benhårda uppföljare. Efter att ha blivit skuren i överkroppen 900 gånger samt jagad naken genom Shanghais stökigaste kvarter var en grusfylld källartoalett knappast någon match för Lynch.

Pisspaus®

HALO: REACH
Att rädda Reach var ingen enkel sak. Det krävdes mod, beslutsamhet och disciplin. En av sakerna som vi inte kände för att bevara var de märkliga toaletterna som monteras så pass högt att även universums ståtligaste superkrigare dinglade med benen när han utförda number two.

Pisspaus®

RED DEAD REDEMPTION
Blommiga tapeter, inslag av väldoftande mahogny och ett rent och städat handfat för eventuell tvagning... kan det bli mycket bättre? Mest troligt ej, om det inte hade varit för att toaletten helt saknade lampor hade vi korat den till en av spelvärldens främsta.

Pisspaus®

SINGULARITY
Det spelade ingen roll hur mycket vi försökte spola tillbaka tiden i Ravens bortglömda actionpärla - de rostiga pissoarerna blev inte fräschare för det.

Pisspaus®

UNCHARTED 2: AMONG THIEVES
Listan som du precis har scrollat igenom innehåller en hel del risiga toaletter. Många som definitivt skulle få oss att hålla på eventuella behov. Den värsta av dem alla är dock varken blod- eller bajsklädd utan helt enkelt bortsprängd. Nathan fick klättra upp ett par våningar och väl där balansera på en liten bräda för att kunna tömma tarmen ordentligt.

Pisspaus®

WOLFENSTEIN
Det är något visst med träinredning, ändå. Det känns lyxigare än både kakel, klinker och framförallt plastmatta. I Wolfenstein (2008) var hela badrummet snickrat av väldoftande naturträ och utrustat med såväl bidé som badkar. Ett trevligt rum som vi dessvärre sköt sönder innan vi kastade oss vidare i naziäventyret.

Pisspaus®

ALAN WAKE
Livet som plågad författare, hemsökt och jagad av tramsiga skuggvålnader, är tufft. Tur därför att Remedys ståtlige actionhjälte kan koppla av inne på en av de renaste toaletterna som spelvärlden någonsin skådat. Utsökt klinkerarbete och en mysig handdukstorkare präglar denna kungliga WC.

Pisspaus®

BATTLEFIELD 3
Det kan vara fiffigt att åtminstone plocka med sig kniven in på muggen när man lever livet som ömtålig stridspitt i Dice mustiga trea. Förutom att det saknas såväl handfat som toapapper samt att stolens design känns väldigt "Moonbase Alpha" är detta en ganska trevlig toalett. Hög och bekväm.

Pisspaus®

BINARY DOMAIN
Urinoarer stulna direkt från Portal 2 samt exemplariskt, ljusbrunt hemtrivsel-kakel utgör någon slags grundstomme inuti denna mysiga toalett. Tyvärr blev vi strängt ombedda att per omgående avancera mot Amadas kontor och vi hann därför aldrig provtesta faciliteterna.

Pisspaus®

BIOSHOCK INFINITE
Gammaldags, rent, snyggt och ganska trevligt. Några av kakelplattorna hade såklart gått sönder efter åratal av tarmtömningar men i övrigt var den här toaletten en renodlad fröjd att besöka under vår tuffa tid ovan molnen. Det är något visst med ädelträ, ändå. Om ädelträ finnes spelar det faktiskt ingen roll om det helt saknas dörrar. Vi gör ifrån oss oavsett, med ett motbjudande leende på läpparna.

Pisspaus®

BORDERLANDS 2
Inga dörrar på båsen samt en ogästvänligt stålgrå och karg miljö gör inte denna tråkiga toalett några direkta tjänster. Vi har sett sämre, men det innebär inte att vi inte hoppas på något betydligt mer hemtrevligt inför Borderlands 3.

Pisspaus®

BULLETSTORM
Vi tömde tarmen i handfatet helt enkelt. Det fanns inte mycket annat att göra. Vi gjorde det dessutom lodrätt, uppe på väggen. Efter det fortsatte vi kaktuskicka skriksura fiender i plytet. Nöden har ingen lag.

Pisspaus®

THE DARKNESS 2
En oerhört välpolerad pärlemorporslinstron, tjusigt 80-talskakel, nytvättade handdukar av egyptisk bomull samt ett skåp av mustig mahogny. Detta står sig som en av de mysigaste toaletter vi snubblat över. Här stannade vi i timmar, även om det enda vi lyckades med var att vrida på vattnet.

Pisspaus®

DEAD ISLAND
Vi hade gärna hoppat över det här toalettbesöket, men vad göra när det pockar på ordentligt bak i tarmen? Vi försökte blunda för att en normalstor vaktmästare självdött på golvet och fokuserade istället på hur trevligt vi alla hade innan solsemestern avbröts av att någon tuggade i sig någons armar.

Pisspaus®

DEAD RISING 2
Livet i jeanskjol är ett behagligt sådant. Benen ser starka och sexiga ut i detta exemplariska plagg och kombinerat med en läcker golftopp röjde vi runt i Capcoms smetiga zombievärld som självaste Jean Paul Gaultier. När vi behövde besöka damrummet gjorde vi det här. Inget att gnälla på, egentligen, förutom bristen på mysbelysning.

Pisspaus®

DEUS EX: HUMAN REVOLUTION
Adam vägrade sluta smyga. Han smög in på toaletten. Han smög fram till toalettstolen och smög sedan upp byxgylfen. Sen smög han därifrån, utan att någonsin ta av sig solglasögonen.

Pisspaus®

DISHONORED
Även om dasset var förhållandevis rent och trevligt rent hygieniskt var det trots allt ett utedass - inomhus. Detta ledde till att vi slutade smyga och plockade fram storsvärdet, istället. Nödig-Rage!

Pisspaus®

FEAR 3
Är det här de e party? Pojkarna på toaletten i Fear 3 hade tagit sig en skön tupplur efter ett par vildsinta festnätter på Ibiza. Vi lämnade dem ifred.

Pisspaus®

CALL OF JUAREZ: GUNSLINGER
Jagad av prisjägare och antastad av pilska indianer, livet som Gunslinger är ingen dans på rosor. Toalettbesöken är dessutom något av det värsta inom hela spelindustrin då detta tragiska utedass hamnar långt, långt ned på komfortlistan.

Pisspaus®

HITMAN ABSOLUTION
Vi vände såklart i dörren när vi såg att Roger stod på huk och vomerade upp förmiddagens lasagnelunch. Att hålla sig är aldrig några problem för 47, han är hårdare än de hårda (i magen).

Pisspaus®

I AM ALIVE
En helt vanlig toalett, förutom att vi på golvet hittade världens plattaste t-shirt. Stort plus i kanten för möjligheten att låna en tandborste, dock. Att klänga runt som enda överlevare i en jämngrå postapokalyps är ingen kul upplevelse, därför uppskattade vi verkligen att kunna hålla karies borta.

Pisspaus®

INVERSION
Vi vet fortfarande inte hur man använder denna toalett. Någon slags felmontering har definitivt skett och även om det fungerar utmärkt att placera fötterna på själva toalettstolens överdel och sedan kräma för allt vad halspulsådern håller för - känns det nedrigt att lämna leriga fotavtryck på någon annans porslin.

Pisspaus®

MASS EFFECT 3
Kliniskt, välstädat (av en pipig robot) men samtidigt lite väl sparsmakat. Inget ryggstöd, inget ädelträ, ingen handfat och inget toalettpapper. I rymden kan alla höra dig skrika.

Pisspaus®

MAX PAYNE 3
Trött, arg och leds på att trängas med gammal unken smutstvätt (dränkt i blod och gammal grogg) bestämde sig Max för att skjuta sönder sin egen toalett. Lite onödigt kan vi tycka då rummet var ganska mysigt.

Pisspaus®

METAL GEAR SOLID
Jämngrön betong och tidernas största toalettstol - Livet som kedjerökande superspion är inte helt dumt.

Pisspaus®

RAGE
Blint raseri är vad vi drabbas av när vi får syn på den här vidriga toaletten från Id Softwares mustiga actionrökare. Det värsta är dessutom inte det faktum att det saknas både handfat, handdukar, ädelträ och toalettpapper utan att någon elak typ vräkt ned två kubik tegelstenar framför toalettstolen vilket gör det omöjligt att sitta behagligt under tiden som man utför sina behov.

Pisspaus®

RESIDENT EVIL 6
Vi är inte säkra på om det är en stående, styv skurkäpp eller en bättre begagnad mormorslampa där i bildens vänstra hörn, men vi ser att den är täckt av spindelväv samt att väggen bakom toalettstolen täckts av geggigt klet. En riktigt risig toalett.

Pisspaus®

THE CHRONICLES OF RIDDICK: ESCAPE FROM BUTCHER BAY
Klotter på väggen, en deprimerande liten toalettstol samt en liten gubbe i Fjällräven-byxor som tappat huvudet och sedan hängt upp sig själv i högerarmen. Mest troligt hukade han sig på ett litet, litet träbord strax innan - också.

Pisspaus®

SILENT HILL 2
Vi kan acceptera att alla toaletter i spelvärlden inte håller samma otroligt höga standard som den i The Darkness 2, men detta är bara inte godtagbart. Rostiga rör, trasiga dörrar och en herre med pyramidformat huvud som bankade frenetiskt i väggen. En otrevlig upplevelse (såklart) som inte blev bättre av att bilden var grynig.

Pisspaus®

SLEEPING DOGS
Morgonpinken sker i strumplästen enligt huvudpersonen i Sleeping Dogs. Det enda vi inte riktigt gillar med denna i övrigt trevliga toalett är storleken på stolen. Gigantisk. Om Mario skulle besöka denna toalett skulle han trilla ned i hålet och spolas ut till sjöss.

Pisspaus®

THE AMAZING SPIDERMAN
Vi vet fortfarande inte hur Spindeln lyckades krångla ut grejorna ur latexdräkten och vi ångrar det faktum att vi hoppsparkade sönder en av urinoarerna. Men ja, detta är fortfarande en relativt trivsam toalett även om det ser ut som blod där i vänstra hörnet.

Pisspaus®

STALKER: SHADOW OF CHERNOBYL
Gammalt, rostigt, lortigt, brunt, trasigt, risigt. Och det luktade illa. Som tur är finns det gott om buskage i Stalker.

Pisspaus®

SYNDICATE
Kliniskt rent, gott om toalettpapper och med ett handfat som faktiskt fungerade. Toaletten i Syndicate hade varit exemplarisk om det inte varit för att det somnat en liten kille med munskydd på sig på golvet framför stolen.

Pisspaus®

UNCHARTED 3
Vi försökte urinera från ett ganska mastigt avstånd. Det kom utanför och badkaret färgades... gult. Nathan skämdes efteråt.

Pisspaus®

THE WALKING DEAD: S01 EPISODE 3
Telltale Games hade mest troligt tjuvkikat på faciliteterna hemma hos Max Payne när de formade utseendet på toaletten i Episode 3. Samma badrumsskåp med samma typ av smärtstillande tabletter samt samma typ av propprensare bredvid toalettstolen. Men vad gör det när vi får en stund för oss själva?

Pisspaus®

THE WALKING DEAD: SURVIVAL INSTINCT
Horribelt dåligt spel, horribelt dålig toalett. Inte nog med att vi skrikit oss hesa över usel spelkontroll och poänglös bandesign, vi tvingades tillbringa flera minuter på detta glorifierade utedass.

Pisspaus®

ZOMBIE U
Färgschemat gjorde oss påminda om vad trevligt det kan vara att fira sin födelsedag på McDonalds. Bollbad, röd/gula möbler och en liten fontän mitt i alltihopa. Toaletten i Zombie U var mycket gemytlig ända tills en mycket upprörd herre med näsblod i ansiktet försökte stjäla vårt toalettpapper. Då åkte hagelbrakaren fram.

Pisspaus®

BEYOND: TWO SOULS
Lyx. Den lyxigaste toaletten vi någonsin sett i något spel hittade vi i Playstation 3-exklusiva Beyond: Two Souls. Marmorväggar, marmorgolv, guldpapperskorg, toalettborste i guld, urtjusig porslinstron klädd i italienskt Modena-läder med guldinlägg samt en stjärtdusch med guldhandtag. När det pockade på bak i tarmen var det en ren fröjd att besöka detta himmelrike till WC.

Pisspaus®

GRAND THEFT AUTO V (FRANKLIN)
Trots att GTA V-tjuven Franklin bor tillsammans med sin ettriga faster i slummen är badrummet vackert arrangerat med mörkrosa kakel och små, små träbord att huka sig på (och under). Vill man ta sig ett bad här kan man med fördel tända ett eller två av de levande ljus som står redo på badkarskanten. Mycket romantiskt.

Pisspaus®

GRAND THEFT AUTO V (TREVOR)
Av toaletten att döma har Trevor svårt att hitta tid att göra rent efter sig mellan sina otaliga psykoser och våldsamma drogtrippar. En och annan porrtidning har han unnat sig i alla fall, samt ett askfat vilket möjliggör rökning och ändtarmstömning på samma gång. Smidigt och snuskigt.

Pisspaus®

GRAND THEFT AUTO V (MICHAEL)
Michael blir beskjuten nästan varje dag samtidigt som hans fru och barn klagar och gnäller. Skönt då att kunna låsa in sig på ett badrum av den här kalibern, blicka ut över ett Los Santos dränkt i blodröd kvällssol och låta tarmen göra sitt innan man torkar sig med ett skonsamt, blått och underbart väldoftande, parfymerat toalettpapper.

Pisspaus®

KILLZONE SHADOWFALL
Toalettbestyr är det sista som Killzone: Shadow Fall-hjälten Lucas bryr sig i under det intergalaktiska krig som äger rum i PS4-spelet Shadow Fall. Trots detta hade vi hoppats att Helghast skulle bry sig lite mer om helt vanlig personhygien...

Pisspaus®

LA NOIRE
Livet som omutbar, benhård detektiv i 40-talets Los Angeles är ensamt och stundtals deprimerande. Kanske är det då passande att urinoarerna känns öde och jobbigt mörka. Cole orkar dock aldrig bry sig om petitesser som fullgod belysning eller toalettpapper, han har betydligt viktigare saker att oroa sig över.

Pisspaus®

THE LAST OF US
Det gäller att akta sig noga innan man sätter sig på en toalettsits i en tid då lite mögelsvamp kan innebära en långsam och smärtsam förvandling till en blind och otäck kannibal. Man vill ju inte gärna att viruset ska bryta ut där bak, menar vi, vilket enligt våra beräkningar innebär att Joel gått runt och hållit sig i flera år. Detta bidrar såklart till hans mörka, skrovliga röst.

Pisspaus®

METRO: LAST LIGHT
Om vattnet är avstängt så får man kasta i en hink med vatten efter att man har gjort nummer två. Här har man struntat i det, och toaletten är därmed nedskitad bortom all räddning. Men nöden har ingen lag.

Pisspaus®

CALL OF DUTY: MODERN WARFARE
Om man saknar dasslektyr är det väl inga större problem att rigga upp sin laptop och gejma lite Call of Duty medan man tömmer tarmen i... Call of Duty? Mer meta-besök på digitala toaletter.

Pisspaus®

SAINT'S ROW III
Meta-nödighet är en minnesvärd upplevelse. Vi spelade som karaktären Plommonstopet i Saint's Row III. En fiktiv gubbe (såklart) som besökte en fiktiv VR-värld inne i själva spelet och väl där passade på att låna toaletten. Olyckligt nog hade Gräsklipparmannen och Tron glömt bygga väggar runt själva stolen...

Pisspaus®

SERIOUS SAM 3
Med en schyst slägga kan man slå hela världen med häpnad, tänkte Sam, och klev in på toaletten med barba-hammaren i högsta hugg. Väl där fick han för sig att renovera och givetvis kom släggan väl till hands när han knackade loss det gamla, risiga kaklet. Vi hade såklart även rekommenderat Sam att byta ut toalettstolen...

Pisspaus®

PLANTS VS ZOMBIES: GARDEN WARFARE
Man kunde tro att det skulle vara ett stort problem att det porslinsaltare där man tänkt plantera sin ändalykt är fyllt med jord. Så är dock icke fallet i Plants vs Zombies: Garden Warfare, eftersom man ju faktiskt spelar som planta vilka som bekant trivs fantastiskt bra i just jord. Då är det ett betydligt större problem att denna bekvämlighetsinrättning de facto är upptagen av en annan växt. Just denna nödiga kaktus fick därför ta sin tillflykt någon annanstans för att uträtta behoven och sträcka på sina rötter.



Loading next content