LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      artiklar

      Orsaker till oro (3)

      Så har vi hunnit fram till den tredje och sista delen i vår artikelserie om orosmoln på den annars så ljusa spelhimlen. Kolla in vilka farhågor vi har för det kommande spelåret...

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i
      HQ
      Orsaker till oro (3)

      Batman bjuder på mer av samma?
      Batman: Arkham Knight är naturligtvis hett så det förslår. Men ju mer vi ser av spelet, ju mer känns det som att det är exakt samma spel som Arkham City men med bättre grafik och en Batmobil som vi inte alls är så övertygade om att det kommer tillföra något. Tvärtom brukar fordon i actionspel av den här typen vara svagaste länken. Att Rocksteady försökte slippa att göra en tredje titel och har försäkrat sig om att detta är deras sista Batman-spel ger också en orsak till oro, och vi hoppas innerligt att detta inte blir det fjärde identiska Batman-spelet (glöm inte Arkham Origins!) utan något nytt och fräscht.

      Orsaker till oro (3)

      Ännu mer fusk med upplösning och bilduppdatering?
      Ni vet hur det har sett ut. Av den tilltänkta 1080p-generationen med spel som flyter i 60 bilder per sekund, har väldigt få spel faktiskt levererat. Prestandan räcker inte till och i allt från The Order: 1886 till Ryse: Son of Rome har det genats med både upplösning och bilduppdatering för att istället försöka trollbinda med fräcka effekter. Nog för att det är svårt att se skillnad på uppskalad 900p och 1080p (native) på en liten TV men det känns ändå trist att lite väl många utvecklare fuskar lite väl mycket med maxupplösningen i de mest efterlängtade storspelen denna generation. Under 2015 hoppas vi givetvis att Halo 5, Uncharted 4, Batman: Arkham Knight och Just Cause 3 (med flera) alla kommer att renderas i 1080p - men oroar oss för att så inte kommer bli fallet.

      Detta är en annons:
      Orsaker till oro (3)

      Är det god natt för Playstation Vita nu?
      Det var nyligen vi hade det tvivelaktiga nöjet att rapportera att Youtube-appen till PS Vita inte längre ska gå att ladda ned, och sedan tidigare har Sony slutat satsa på storproduktioner till enheten. Det finns lite för många tecken på att Sony inte längre tror på sin handhållna enhet, och att fokus kommer ligga på braksuccén Playstation 4. Synd, om det nu är så, tycker vi. För åtminstone i teorin finns än idag ingen lika bra bärbar spelenhet som just PS Vita och potentialen finns fortfarande där.

      Orsaker till oro (3)

      Leder hetsen om speltid till sämre slutprodukter?
      Sledgehammer var omåttligt stolta över att kunna erbjuda en längre och matigare kampanj på Call of Duty: Advanced Warfare i förhållande till andra spel i serien. Men det enda de egentligen hade gjort var att förlängt transportsträckorna på vissa ställen som gjorde vissa passager onödigt utdragna. På samma sätt har det diskuterats flitigt om spellängden i The Order: 1886 och det fortsätter vara en av de viktigaste faktorerna inför stora spelsläpp. Vi tycker det är en trist utveckling och skulle hellre se att det snackades om underhållningsvärde. Drygas storyn ut för att ge mer speltid kommer det ofelbart leda till ett sämre spel. Kvantitet före kvalitet, detta får det inte tummas på.

      Detta är en annons:
      Orsaker till oro (3)

      New 3DS på bekostnad av 3DS?
      New Nintendo 3DS är trevlig. Men faktum är att den känns lite för bra. Så bra att det kommer exklusiva spel till den såsom Xenoblade Chronicles 3D vilka inte ens går att spela på en vanlig 3DS, och allt fler spel kommer med funktioner som bara går att nyttja till den nya enheten. Vi oroar oss för att Nintendo ska försumma de 50 miljoner spelare som har en vanlig 3DS och som nu måste betala för funktioner de inte kan använda. Det är ingen vidare bra utveckling och riskerar göra att fansen tappar förtroendet för Nintendos produkter. Varför köpa tidigt om det senare kommer något mycket bättre?

      Orsaker till oro (3)

      The Last Guardian blir ett actionspel?
      Det har varit gott om nyheter gällande The Last Guardian på slutet, varav ingen egentligen varit bra. Dels glömde Sony förnya varumärket (vilket knappast skulle ha hänt om det satsades helhjärtat på det) och dels har det mer eller mindre bekräftats att spelet har bytt inriktning. Detta oroar oss väldigt mycket eftersom vi vill ha något lika originellt som Ico och Shadow of the Colossus! Kanske har spelet blivit "amerikaniserat", sedan Ueda klev av som regissör, kanske har det anpassats för en bredare publik eftersom Team Icos spel aldrig sålt särskilt bra? Det skulle inte förvåna oss om Sony manar på spelstudion att göra ett spel för en casual-publik, och att Fumito Uedas original-vision numera är som bortblåst.

      Orsaker till oro (3)

      Vem vågar göra nya spelserier?
      Uppföljare i all ära, men det är såklart nya bekantskaper som är mest spännande. Att få chansen att prova något helt nytt i en ny spelvärld och lära känna nya spelhjältar som tio år senare betraktas som ikoner. Men den här generationen har det varit trögt på den fronten. Det mesta handlar om uppföljare och de få nya spelserier som kommit har med få undantag sålt antingen dåligt eller mindre än förväntat oavsett kvalitet. Det kommer få konsekvenser, vem vågar satsa på nya spelserier när det verkar som att spelköparna helst tar det säkra före det osäkra och satsar på uppföljare. Risken är helt enkelt att det blir mindre nytt och mer säkra kort, vilket känns som en tråkig utveckling

      Orsaker till oro (3)

      Ännu sämre sportspel?
      Fjolårets sporttitlar från framförallt EA var inget vidare. De var buggiga, saknade funktioner och kändes slarviga. I takt med att alla alternativen bland sportspelen dött ut så det idag praktiskt taget bara finns ett fotbollspel, ett hockeyspel, ett basketspel och ett american football-spel med mera, så behöver utvecklarna inte anstränga sig i någon omfattning. Fansen kommer köpa det enda spel som står till buds ändå. Konkurrensen är död. Vi oroar oss för att vi nu går mot en era där sportspelen kommer få minimala förändringar, feedback inte kommer lyssnas på och där ofärdiga spel accepteras. För några valmöjligheter finns knappt längre.

      Orsaker till oro (3)

      Hur ska portmonnän palla med?
      Trots alla orosmoln som vi har listat tidigare i denna artikelserie, ser 2015 ut att bli allt som 2014 borde ha varit: ett spelår fyllt av stekheta dundertitlar. Frågan är: kommer vi ha råd? Om allt som ska släppas i år, faktiskt släpps i år, kommer vi gamers att få det tufft rent ekonomiskt. Vi kommer exempelvis tvingas välja mellan The Witcher 3, Quantum Break, Zelda till Wii U, Uncharted 4 och Halo 5. Våra hårt förvärvade slantar kommer ta slut innan vi haft råd att inhandla ens hälften av alla toppenspel som släpps i år, vilket med största sannolikhet kommer leda till kollektiv depression här på redaktionen och bland TV-spelsfantaster överlag. Ack och ve, att allt som är positivt måste ha sin mörka baksida i denna värld...

      Den första delen av "Orsaker till oro" hittar du på denna länk.

      Den andra delen av "Orsaker till oro" hittar du på denna länk.



      Loading next content