Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar
Test Drive Unlimited 2

Vi spelar Test Drive Unlimited 2

Realistisk racing kommer till konsol igen när Edens sandlådespel återigen ska försöka dominera genren. Spelet siktar på pole position, men vi är glada om vi tar oss genom första kurvan

  • Text: Gillen McAllister, GR EU (Översättning: Jonas Elfving)

På grund av en teknisk miss på Namco Bandais kontor så cruisar vi inte som planerat runt ett online-Ibiza med utvecklaren Eden Games, kring ön och dess racing-godbitar. Multiplayerläget har skuffats undan till förmån för en snabb titt under huven på enspelarlägets första timmar. Det är jämförbart med skillnaderna mellan masturbation och sex; roligt på solo kvist men desto mer njutbart i sällskap.

För att fortsätta metaforen: det är också något som blir mer njutbart ju mer övning man fått, efter att ha lärt sig kurvor och rätt teknik. Sen har vi även bil-pornografin, Test Drive Unlimiteds största krok. Detta existerade i ettan och fortsätter här - en sandlåde-racer där offline och online går sömlöst in i varandra.

Du känner till upplägget. Långsam karriärsutveckling på en soldränkt ö befolkad av NPC:s eller onlinespelare, beroende på hur du sammankopplat din ö med spelets servrar. Blinka med hellyset för att signalera en utmaning till förbiåkande förare, besegra dem, samla på dig nya åk och massera ditt ego tills du övertygat dig själv om att du är partyprinsen och kung över allt med fyra hjul. Det blir dock inte samma sak om du vinner en solorunda och inte kan dela med dig av det med någon.

Test Drive Unlimited 2

Övning ger färdighet och övning lär behövas. Amatörer kommer att bli frustrerade fort, casual-spelare lär stänga av kvickt. Arkad-fans kan dock få ut något av att planera de svåra kurvorna och inte bara tokbromsa och svänga. Test Drive känner sin publik och för Xbox-ägare som törstar efter en simulation kan detta bli det närmaste Gran Turismo man kan komma.

Du måste alltså lägga ned viss tid på spelet. Det första provet, där du får lära dig saker som att bromsa och köra om (simpelt i vilket annat racingspel som helst) kräver en viss mängd koncentration och tidsgränserna är så tighta att du inte kan maska dig genom. Olika licencer ger dig möjlighet att delta i deras respektive turneringar. Dagar som dessa hade banorna varit urlätta i ett annat spel, men vi lade större delen av en eftermiddag på att försöka klara den första turneringen, som bara är en liten del av den stora ön vi kör på.

I turnerningarna tävlar du mot en racing-rival. Det kan finnas andra bilar på startlinjen, men oftast är det rivalerna som klättrar högst på topplistorna, vilket ger dig någon att fokusera på när du är mitt i racingen. Slår du dem så kommer du troligen att ligga bra till. Den artificiella intelligensen i detta skede är förlåtande. Vilket din bil inte är.

Du får välja bland tre bilar i spelets början, efter att du vaknat upp från en fräck drömsekvens där du får lära dig grunderna i en Ferrari. Ford Mustang, Lotus Esprit och Lancia Delta är vad du kan välja bland. Vi vet att du kommer att välja Mustangen - de andra är lika attraktiva som lådbilar med påmålade hjul - men det är värt att testköra alla tre. Det ger dig en känsla för styrmekaniken i alla och då alla bilarna används i din första körlektion ger det dig en bättre chans att lyckas med dem.

Test Drive Unlimited 2

Lektioner är uppdelade mellan tre typer och lärare, alla med sina egna karismatiska karaktärsdrag. Man kan hävda att hardcore-fansen inte kommer att bry sig om anpassningsmöjligheterna som Eden givit oss, men det är en fin detalj och ger hela Test Drive Unlimited 2 en robust känsla.

Du börjar med Classic, men har också chansen att prova på Asphalt och Off-road. Som väntat är mycket låst under de första timmarna, men här finns gott om gömda platser du kan upptäcka under din första turnering. När de väl är hittade markeras de på kartan, vilket öppnar upp flera möjligheter att utforska ön, hitta nya gömda platser och utmaningar, tills dess att hela kartan täcks av pinpoints på din GPS.

Ön är en konstnärlig tolkning av det verkliga originalet, men här finns nog med detaljer i de breda penseldragen för att påminna om det verkliga Ibiza. Vi kan försäkra er om autenciteten; när vi susar genom strandsidan av en liten stadsdel påminner det oss rejält om en ganska misslyckad Ibiza-resa för några år sedan.

Test Drive Unlimited 2

Som förr kan du åka fritt omkring, vilket i sig kan öppna upp några speciella utmaningar. En knuff i en polisbil sätter igång en jaktsekvens där den lokala bylingen rör sig mot vår position. Vi tappar kontroll på bilen och snurrar omkring i cirklar på ett grusparti precis utanför vägen och vi överröstas av sirener. En menyskylt dyker dock upp och vi får se två mätare, Outlaw och Cop - och nu har den förstnämnda ökats på ytterligare. Detta påverkar vilka bilar vi kan låsa upp senare i spelet.

Visst, spelet bjuder på mer simulering än snabba kickar, men då smakar våra surt förvärvade vinster ännu bättre. Och det blir många såna: som att ta den första turnerings-pokalen, eller att häva en sladd med Mustangen. Eden gör helt klart något rätt med tanke på alla de makabra svängar och inbromsningar som är möjliga.

Så föreställ er detta nöje, men delat med gott sällskap. Tyvärr måste vi vänta lite längre för att uppleva detta. För stunden får vi nöja oss med solorundor i Test Drive Unlimited 2.

Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2