Svenska
Gamereactor
artiklar

Acer hälsade på hos Gamereactor

Acer kikade förbi och bjöd på en liten titt på de Predator-datorer som visades upp förra månaden och Kristian har sammanfattat eftermiddagen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Acer hälsade på hemma hos Gamereactor för att vi skulle få chansen att ta en närmare titt, och även för att känna och klämma, på deras senaste utbud av datorer, både bärbara och stationära, och surfplattor som de visade upp under Acer-eventet i New York tidigare i våras.

Acer hälsade på hos Gamereactor
Icona Tab 10 har en riktigt skön storlek och passform.

Först ut fick vi stifta lite närmare bekantskap med Acers nya surfplatta Iconia Tab 10. Denna snygga lilla surfplatta med sin skärm på tio tum känns som en väldigt prisvärd och smidig platta för den som inte är ute efter det absolut dyraste på marknaden. En av plattans på förhand intressantaste funktioner är att den, likt Apples senaste Ipads, är utrustad med fyra högtalare, något som höjer ljudupplevelsen rätt rejält.

Plattans inre består av en 64-bitars Quad-core processor, MT8163A, 2 GB RAM-minne och upp till 32 GB lagring, lite i minsta laget kanske, men det kommer gå att utöka lagringen till 128 GB. Som sig bör har Iconia Tab 10 även två kamerer, en på fem megapixlar (på baksidan) och en främre på två megapixlar. Acer Iconia Tab 10 kommer släppas här i Sverige under nästa månad och kommer ha en prislapp på 2490 kronor.

Detta är en annons:
Acer hälsade på hos Gamereactor
En riktigt värdig utmanare på 2-i-1 datormarknaden.

Efter att ha klämt lite på surfplattan Iconia fick vi titta lite på Acers utmanare till Microsoft Surface. Acer Switch Alpha 12 är en väldigt intressant liten tingest. Snyggt designad och relativt lätt med sin skärm på 12 tum och vikt på 900 gram ser det ut som att det kan bli en ordentlig utmanare på hybridmarknaden. Utrustad med antingen i3, i5 eller i7 proccesorer från Intel och upp till 8 GB RAM har den även helt okej prestanda. På lagringsfronten erbjuds upp till 512 GB SSD och batteritiden ska vara upp till 11 timmar.

Switch Alpha 12 har ett äss i rockärmen i och med det faktum att den är helt fläktlös, den är vätskekyld med Acers Liquid-Loop-system. Då vi av erfarenhet vet att till exempel Surface-plattornas fläktar kan bli något högljudda är det ett väldigt välkommet tillskott. Acer Switch Alpha 12 lär dyka upp nästa månad (den också) och kommer kosta mellan 6990 och 12900 kronor, beroende på modell/prestanda.

Acer hälsade på hos GamereactorAcer hälsade på hos Gamereactor
Aspire S13 finns i både rent svart och i vitt med inslag av roséguld.
Detta är en annons:

Därefter fick vi se på den nätta och eleganta Acer Aspire S13. Denna slimmade bärbara dator med en IPS-skärm på 13 tum är helt klart till för dig som är ute efter en riktigt snyggt designad laptop i klass med framförallt Mac Book Pro. Upp till 8 GB RAM-minne är vad som erbjuds till Aspire S13. Något som märktes direkt när vi fick känna på datorn var hur smidig och skön touchpaden var.

Acer hälsade på hos Gamereactor
De dubbla hörlurshållarna är ett trevligt litet inslag på denna stationära gamingbest.

Sist, men absolut inte minst, fick vi se på det vi verkligen väntat på, Acers nya gamingdatorer ur Predator-serien. Först fick vi undersöka den stationära Predator G1. Predator G1 är det minsta chassit som Acer släppt till sina gamingtorn, men erbjuder fortfarande ordentligt med spelkrossande prestanda. Processormässigt går det att välja mellan Intels i5 och i7 Skylake-processorer. Det går att stoppa in upp till 64 GB DDR4 RAM och när det gäller grafikkort så går det att välja på allt mellan GeForce GTX 950 upp till Titan X. För dig som inte helt gått över till att skaffa dina spel digitalt kommer den även utrustad med DVD- eller Bluray-läsare. Lanseringen av Predator G1 kommer ske i juli och kommer då ligga på priser från 10 990 kronor och uppåt beroende på grafikkort och arbetsminne-mängd.

Acer hälsade på hos Gamereactor
Acer har kört på en riktigt aggressiv look på Predator 17X.

Vi fick även kolla lite på gaming-laptopen Predator 17X. Den största nyheten hos Predator 17X är att den till skillnad från tidigare gaminglaptops är utrustad med ett GTX 980-kort, inga bärbara M-versioner här inte. Detta för att datorn ska kunna måla upp spel så snyggt som möjligt på sin 17 tums IPS-skärm med Gsync, som finns i upplösningarna 1080p och även i 4K. Processorn i denna spelmaskin är en överklockningsbar Intel Core i7-6820HK. Överklockning och andra fiffiga saker, som att hålla blicken på komponenternas temperaturer, sköts smidigt via Predator Sense-programmet.

Tre hårddiskar går det att stoppa in i Predator 17X, den har stöd för hörlurar och headsets på upp till 800 ohm och nätverkskortet är av Killer NiC-typ. En sak att ha i åtanke när det kommer till Predator 17X är att den helt saknar skivläsare, så det är bara digitala spel som gäller. Något som bör nämnas om både Predator G1 och 17X är att de båda är VR-ready, det ska alltså ha prestanda nog för att hantera de VR-hjälmar som nu börjar dyka upp på marknaden. Predator 17X ska dyka upp här i Sverige i augusti och kommer kosta en bit över 20 000 kronor, vill man ha den utrustad med GTX 980 kommer det kosta runt 29 000 kronor.

Acer hälsade på hos Gamereactor
Predator Z650 är Acers första projektor med fokus på gaming.

Acer visade även upp sin nya projektor Predator Z650, som ska fungera för spelande såväl som för hemmabio. Dess största styrka är nog dess förmåga att via Shortthrow-funktione projicera en bild i 1080p på 105 tum i 16:9 på endast 1,5 meters avstånd med hjälp av laserlampa. De nya och starkare lamporna gör det möjligt att använda projektorn och få en godtagbar bild även under dagtid. Petter håller på att testa Z650 just nu och Gamereactor kommer inom kort att publicera en recension.



Loading next content