Svenska
Gamereactor
artiklar

SteamVR: Spelen till HTC Vive

Vi har lagt våra flottiga nävar på vad vi anser vara de bästa spelen till HTC Vive, just nu...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Virtual Reality är äntligen här, på riktigt, och den bästa upplevelsen just nu finns på den Valve-uppbackade HTC Vive. Den är förvisso snordyr men den har definitivt potential att kunna leverera nyskapande upplevelser. Här nedan har vi sammanställt spelen som på något sätt har lyckats fånga vår uppmärksamhet. Listan kommer uppdateras med fler feta spel när det kommer så se till att hålla ögonen öppna för framtida VR-mums.

#SelfieTennis
Det finns inget spel på den här listan som är lika flippat som SelfieTennis. Tänk dig att du råkar få i dig psykedelisk svamp och sedan ska du spela tennis, då är du rätt nära (antar vi, givetvis). Kort och gott, du spelar tennis ensam och när du har slagit iväg bollen teleporteras du snabb över till andra planhalvan för att ta emot bollen. Det blir snabbt väldigt förvirrande medan du hoppar fram och tillbaka. Alternativet är att sikta på de konstiga figurerna som står längs sidan av planen och kolla på när de ramlar omkull, på hysteriskt roliga sätt, om du lyckas träffa. Det är kanske till och med roligare än att spela som du ska.

SteamVR: Spelen till HTC Vive

Elite Dangerous
Frontiers massiva rymdsimulator är ett perfekt exempel på när ett redan befintligt spel passar VR som handen i handsken. Det är dock inte för dig med känslig mage, själva närvarokänslan i cockpit är enastående. Lighthouse-sensorerna följer dina huvudrörelser och du kan öppna rymdskeppets menyer bara genom att titta på vissa instrument. HTC Vive lyckas verkligen med att få dig att känna som du sitter i förarsätet på ett rymdskepp och detta är ett spel som verkligen erbjuder en genuin känsla av att vara i rymden, med andra ord; perfekt för VR.

Detta är en annons:
SteamVR: Spelen till HTC Vive

The Lab
Det är bara en samling med korta upplevelser, egentligen, men The Lab är en av de bästa VR-upplevelserna du kan ha just nu med HTC Vive. Slingshot är ett Angry Birds-inspirerat spel med Portal-tema och Robot Repair har också en bekant Portal-känsla över sig. Longbow är ett otroligt underhållande spel där du ska försöka förgöra anstormande fiender som försöker komma in genom slottsportarna. Du kan göra ett besök i Dotass Secret Shop, gå runt i Solar System eller varför inte kolla in Human Medical Scan. Vi har dock sparat det bästa till sist. Xortex låter dig styra ett rymdskepp med handen och det gäller att undvika och blockera inkommande projektiler. Det är beroendeframkallande på samma sätt som klassiska Space Invanders och Defender.

HQ

Project Cars
Slighty Mad Studios fixade precis VR-stöd till deras briljanta racingsimulator. De har även uppdaterat koden en aning och nu är diverse saker förbättrade. Cockpit-vyn slänger in dig rakt i förarsätet och det med basta. Det är hur kul som helst att kunna kolla på banan genom att vrida på huvudet för att se hur vägen går, detta kommer dock göra att vissa blir illamående, det går dock att vänja sig. Vi valde att spela så vi såg hela bilen, vilket var oerhört tillfredsställande i VR (och gjorde illamåendet bättre). Som en upplevelse är det inte riktigt hemma ännu och den kraftigt sänkta upplösningen sabbar det en aning.

Detta är en annons:
HQ

Final Approach
Detta är VR-versionen av Ios-spelet Flight Control. Du knatar omkring på flygplatsen och bestämmer vart planen ska landa och ibland måste du ner till landningsbanorna för att hjälpa till att släcka brinnande plan eller jaga bort fiskmåsar. Det blir hektiskt snabbt och överlag är det välgjort och roligt som tusan.

SteamVR: Spelen till HTC Vive

TheBlu
Om det finns en bättre demonstration för VR därute har vi inte sett den. Det är kort, men visar kraften i VR helt perfekt. Du sätter på dig dykutrustningen och får möjligheten att uppleva havsrev med flera olika livsformer som simmar omkring dig. Du kan se en megastor val simma förbi eller dyka djupare ner och kolla på de lysande fiskarna. Som sagt, det är kort men också väldigt imponerande och kanske inget riktigt spel - men väl en app som visar potentialen i VR.

SteamVR: Spelen till HTC Vive

Fantastic Contraption
Som namnet antyder är detta ett spel där du ska bygga maskiner. Själva grundidén är att du ska använda olika typer av material för att bygga någonting som kan nå sitt mål någon annanstans på banan. Problemet du ställs inför är att det blir svårare och svårare att och du måste komma på nya sätt att ta dig fram på, hela tiden. Det är en välkomponerad upplevelse, långsamt och färgglatt och har potentialen att hålla dig kvar länge.

SteamVR: Spelen till HTC Vive

Realities
Det här är en till upplevelse, mer än ett spel, men en finfin demonstration på vad VR kan göra. I Realities kan du utforska riktiga platser. Du kan alltså ta en tur genom "Beelizter Heilstätten", ett superläskigt mentalsjukhus i Berlin som användes av både Nazister och Sovjet (och en modell blev mördad här under en fotografering 2008). Är det för läbbigt för dig kan du alltid besöka en katedral eller franska grottor som har används av människan i mer än 10 000 år. Som sagt, inget spel men tillika en rolig grej. Mark Rein från Epic Games uttalade sig så här om spelet: "This is f*cking awesome!".

SteamVR: Spelen till HTC Vive

Radial G: Racing
Om du gillar Wipeout och vill spela någonting liknande i VR behöver du inte leta längre. Radial G: Racing är ruskigt snabbt men följsamt, visst kan det få dig att må lite halvkonstigt, men på det stora hela var det inte så farligt, för oss. Du tävlar i farkoster som sitter fast på rörliknande konstruktioner och det gäller att ta power-ups som ger mer fart samt akta dig för hinder. Kanske inte det mest originella spelet men vill du ha någonting som går snabbt i VR, är det här helt rätt.

SteamVR: Spelen till HTC Vive

Universe Sandbox 2
Du har förvisso möjligheten att utforska solsystemet i ett minispel i The Lab men det går inte att jämföra med vad du kan göra i Universe Sandbox 2. Som fler titlar på listan är detta inget spel i den vanliga bemärkelsen men för alla som gillar rymd och utforskning är detta underbart. Det står sig också som en bra VR-upplevelse för någon som kanske inte är van att spela så mycket.

SteamVR: Spelen till HTC Vive

Cloudlands: VR Minigolf
Vi är inte helt säkra på att du skulle vilja spela lokal multiplayer och låta VR-headsetet byta skalle fram och tillbaka. Tur är då att Cloudlands: VR Minigolf går utmärkt att spela solo, det blir gradvis svårare och innan du vet ordet av det slår du bollar runt hörn, mellan banor och genom hinder.

SteamVR: Spelen till HTC Vive


Loading next content