Svenska
artiklar

Gamereactors E3-förväntningar

Här är våra största förväntningar på vad som ska visas under E3-mässan nästa vecka...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Med mindre än en vecka kvar till den första E3-presskonferensen har redaktionen samlats för att berätta om våra mesta förhoppningar och förväntningar på den stundande mässan. Det handlar om kvalificerade gissningar, spekulationer, rykten och önskningar skjutna direkt från höften. Häng med!

Gamereactors E3-förväntningar

Oliver Thulin tänker och tror:
För en spelintresserad vadslagningsman är det omöjligt att den här tiden om året inte börja slänga E3-förutsägelser omkring sig. Nu är inte jag en vadslagningsman men jag tänker ge det ett försök ändå. För det första tror jag på ryktena om att Sucker Punch gör ett Spider-Man-spel. Det känns helrätt för den studion, som ju verkligen kan det där med superhjälteaction i en öppen värld. Jag räknar med att VR kommer vara hett och aggressivt framknuffat hos flera av utställarna. Både Microsoft och Sony kommer prata om kraftigare modeller av deras konsoler och jag kommer fnysa åt allt då jag inte är sugen på ny hårdvara riktigt än. Nintendo kommer visa en teaser för nästa Metroid-spel som utvecklas till NX. Världen förlåter dem för Wii U på ett ögonblick. Bethesda kommer göra Dishonored II till en viktig del av deras presentation men något mer måste de ha och med tanke på framgångarna med både Doom och Wolfenstein: The New Order tror jag vi kan få se en uppföljare på det sistnämnda utannonseras.

När Assassin's Creed tar ett sabbatsår lär Ubisoft lägga mycket krut på Watch Dogs 2 och Ghost Recon: Wildlands (och jag hoppas verkligen på nytt Splinter Cell) men jag tror också att tiden är mogen för lite klarhet kring Beyond Good and Evil 2, även om jag inte tänker hålla andan. Det kan bli ett Star Wars-fattigt år i år för EA men med titlar som Titanfall 2, Battlefield 1 och Mass Effect: Andromeda att luta sig tillbaka på lär det inte skada dem nämnvärt. Half-Life 3 är ingenstans att hitta och gamers världen över kommer grina. Jag tänker dock göra en vild gissning som aldrig kommer hända; Red Dead Redemption-uppföljaren bekräftas hos Sony eller Microsoft. Mest bara för att om det händer kan jag säga "ni vet var ni hörde det först".

Gamereactors E3-förväntningar

Björn Ragvald filosoferar och tänker till:
E3, det antagligen största och mest viktiga spelevent för mången gamer (mig själv inkluderad) är snart här och inför den stundande spelfesten tänkte jag raljera lite kring mina högst spretiga förväntningar. Jag tror på ett E3 som bjuder på ny hårdvara både från Sony, Microsoft och såklart Nintendo. Sony med sin Playstation 4,5 och Microsoft tätt efter med en förbättrad och mindre (?) variant av Xbox One. Nintendo har dock den största chansen att sno hem "showen" detta år med utannonserandet av en helt ny maskin i form av NX. Den japanska speljätten behöver göra ett bra intryck jämfört med föregående mediokra show och jag förväntar mig således mer av Zelda och Mario men också mer fokus på spel till mobiltelefoner. Sonys senaste E3 show ligger nog färsk i mångas minnen, med utannonseringen av Shenmue 3 och remaken av älskade Final Fantast VII. Årets show tror jag dock kommer vara lugnare, med ett Sony som fokuserar på hypandet av VR och sin förbättrade Playstation 4 men jag hoppas också på mer material från titlar som kommande Horizon: Zero Dawn. För Microsofts del hoppas jag på mer information kring klassiska serier som Gears of War, Forza Motorsport och givetvis Halo men även på utannonseringar av helt nya exklusiva titlar.

Jag förväntar mig också, tråkigt nog, ett lugnare och mindre "Over the top" E3 olikt föregående år. Detta då stora giganter som Activision, Disney och EA meddelat att de inte kommer ta lika stor plats och närvara i samma kapacitet som vanligt. Trots detta förväntar jag mig mer kring stora titlar såsom Titanfall 2, Destiny och Ghost Recon: Wildlands men hoppas också att man presenterar helt nya spel som kan driva konsolgenerationen framåt.

Gamereactors E3-förväntningar

Kim Orremark är övertygad om:
E3-mässan är den tidpunkten på året då vi gamers mår som bäst. Även om strukturen och formatet på mässan har genomlidit ett par identitetskriser genom åren har jag alltid behandlat den som en högtid. Det planeras snaskintag, jobbschemat är lagt efter presskonferenserna och alla telefoner stängs av. I år verkar det bli Sony och Microsoft som smäller högst och det känns lite som E3 2013 där Playstation 4 och Xbox One visades upp.

Sony startar sin konferens med en blick på hur det har gått för Playsation 4, vilket de såklart är stolta över. Någonstans i presskonferensen kommer det övergå till Playstation VR (tidigare Morpheus) och då kommer vi också att få se Playstation 4K (tidigare Neo). Att dessa två har Matrix-namn är såklart ingen slump. Playstation 4K är optimerad för VR, den kommer att ha 4K-stöd för video och vara mer kraftfull än nuvarande konsol. Den kommer bundlas med Playstation VR och gå att köpa i oktober, i år. Microsoft kommer göra någonting liknande. Ryktena om Scorpio är inte fullt lika utvecklade som Sonys fall men, Phil Spencer kommer inte gå med på att Sony lägger i en högre växel. Jag tror vi får se en konsol, en uppgradering, med bättre komponenter än Sonys, till ett saftigare pris.

Pratar vi spel tror jag nya avtäckanden kommer lysa med sin frånvaro. Vi har en drös som ska släppas under första halvan av 2017 som vi kommer att få se mer av. Jag tror dock benhårt på Red Dead Redemption på Microsofts konferens, premiärdatum för The Last Guardian (i höst), att Valiant Hearts 2 visas, samt en och annan överraskning.

Gamereactors E3-förväntningar

Andreas Blom anser att:
Om man ska börja med det som jag tror kommer dyka upp, eller rättare sagt är rätt bombsäker på att vi kommer få se, har vi först årets upplaga av Call of Duty. Jag tippar på att vi under Microsofts presskonferens kommer få se lite mer av inte bara Infinite Warfare utan snarare den omdiskuterade remastern av det första Modern Warfare. Jag tippar på att det kommer talas om att den kan fås med standard utgåvan av spelet också, inte bara med specialutgåvorna. Varför just i Microsofts rampljus? Jo för att de har haft tidsexklusiviteter på tidigare spels DLC.

Utöver Call of Duty tror jag vi får se lite mer av The Last Guardian, kanske till och med ett datum. Under Nintendos stunder hoppas jag, för de som ser fram emot Nintendo NX, att just den får lite kärlek och omsorg. Premiärdatum behöver man inte klämma till med för egen del men lite mer information är alltid trevligt.

Vare sig det blir under Sonys eller Microsofts ledning hoppas jag innerligt att vi får se uppföljaren till Red Dead Redemption. Det finns bevis som talar för och emot och jag, såklart, ansluter mig till den gruppen som tror på en utannonsering. Vad releasedatumet behagar vill mitt hjärta säga i år men realistiskt blir det nog någon gång under maj- juni 2017 då Rockstar vanligtvis släpper sina spel. Jag tror inte på en expansion till Grand Theft Auto V då Rockstar helhjärtat och på heltid göder sin mikrotransaktionsfest GTA Online (hur mycket jag än skulle vilja se en fortsättning solo).

Avslutningsvis vill jag även se mer gameplay från Sniper Elite 4, denna gång i Italien under 1943. Varför då? Varför inte?

Gamereactors E3-förväntningar

André Wigert siar och undrar:
På förhand verkar årets E3 kretsa väldigt mycket kring ny hårdvara. Tokigt kraftfulla konsoler som banar väg för Virtual Reality-eran, och som kanske kan börja övertyga oss spelare att rörelsekänsliga skärmbrillor faktiskt kan bli bra. Vi kommer att få se flertalet trailers för nytänkande huvudviftar-spel där många kommer se fräna ut på förhand, men kommer det verkligen att räcka? Det är dags att en riktigt tung utvecklare presenterar en VR-titel som inte ställer sig exklusiv, utan istället förenar oss och tar död på konsolkrigandet. Årets joker däremot hade kunnat bli att Sony i stil med Xbox Elite Controller gör en egen Super DualShock med bättre kräm i batteriet, stryktåliga spakar och framförallt fler anpassningsmöjligheter.

När det kommer till spelfronten känns det som att vi ryktesmässigt inte vet lika mycket nu som vi gjorde inför förra årets E3. Jag tror, och hoppas, att detta blir just överraskningarnas mässa med feta titlar som välter fåtöljer i flera kontinenter, och ärligt talat är det dags för mer information från redan presenterade lir. Vad händer med exempelvis Wild, Recore, och Cuphead? Kommer vi att få reda på ett släppdatum till Kingdom Hearts 3, The Last Guardian, eller Horizon: Zero Dawn? Det har varit knäpptyst för länge nu. Vad gäller Nintendo verkar de spara på krutet, men det tvivlar jag starkt på. Något saftigt kommer att visas, något som kommer få vårt blod att koka inför när draperiet väl slits bort från NX senare i år. Därmed satsar jag ett kilo västkustsräkor på att en rejäl tredjepartsutvecklare kommer presenteras under Treehouse-sändningen.

Gamereactors E3-förväntningar

Kristian Kask önskar och hoppas på:
Star Wars, Star Wars och ännu mer Star Wars. Vi är nu mitt i en ny guldålder för Star Wars och tre år in i EAs tioåriga kontrakt på Star Wars-licensen och utöver Star Wars Battlefront, några expansioner till Star Wars: The Old Republic och en bunt småspel så har vi spelare inte fått ut så värst mycket av den dealen. Men nu är det nog äntligen dags för lite ändring på den fronten. Vi vet att en hel del studios hos EA flitigt arbetar på nya äventyr i en galax långt lång bort.

Det är alldeles för tidigt att se något från Respawns nyligen utannonserade Star Wars-projekt, men det finns en lite annat som borde kunna dyka upp under årets E3. Visceral Games, med hjälp av Motive Studios, har jobbat på sitt Star Wars-spel i snart mer än tre år, det är på tiden att vi får se någon sorts livstecken från spelet. Vi har ännu ett par DLC-paket till Star Wars Battlefront, det redan utannonserade Death Star-paketet samt ett okänt som troligen kommer vara anknytet till Rogue One, att vänta på innan det är dags för en uppföljare från Dice. Vi lär, till allas stora förtret, förmodligen även få se fler satsningar på mobilspel, då lyckade sådana trycker pengar.

När EA tidigare i våras nämnde alla sina studios som arbetar på Star Wars-spel dök ju självklart Bioware upp på den listan. Det kan ju mycket väl bara handlat om Biowares Austin-studio som fortsatt stödjer onlinerollspelet Star Wars: The Old Republic, men det finns ju alltid hopp om att Biowares kanadensiska avdelning äntligen stasar på en ordentlig uppföljare till Star Wars: The Knights of the Old Republic, som fortfarande står sig som ett av de absolut bästa Star Wars-spelen.

Gamereactors E3-förväntningar

Lisa Dahlgren funderar:
E3 står för dörren och gamers världen över bunkrar upp med chips och cola. Som vilket E3-suget spelfan som helst har jag siat om framtiden och samlat förhoppningar och drömscenarion i ett anteckningsblock.

Jag är övertygad om att vi får se en Xbox One Slim och jag tror på fler versioner av Xbox Elite-kontrollen. Jag tror hololens kommer att ta upp en liten plats på E3 men tror mindre på ett släppdatum. Jag tror på ett Alan Wake 2 och vill se mer av Sea of Thieves. Nintendo kommer att göra oss besvikna vad gäller spelutbud men visa upp NX. Sony kommer att prata feta indies och stora exklusiviteter, möjligtvis med Naughty Dog på scen och folket kommer att jubla. Jag gissar att vi även på Sonys presskonferens får se en hel del VR med tillhörande jubel från en mindre skara i publiken (och snorkiga ögonbrynshöjningar från resten).

Jag tror att vi får se en Witcher-samling med remasters på 1 & 2 samt Witcher 3 med DLC, jag tror vi får kika närmare på Recore, Horizon: Zero Dawn och Hellblade. Mass Effect: Andromeda och Dishonored 2 kommer att stjäla showen med briljans. Jag tror på en utannonsering från Rockstar (Red Dead 2), och jag gissar att det kommer att ske med Sony på scenen. Med det sagt tror jag inte på någon slags konsolexklusivitet, Rockstar har bättre koll på vad fansen vill ha för att utesluta en så stor del av dem (kanske får vi se ett PS4- exklusivt headset igen?).

Så till min vilda gissning, ett nytt Vampire: The Masquerade med Obsidian vid spakarna. Paradox köpte White Wolf samt rättigheterna till WOD och registrerade "Vampire bloodlines" för en kort tid sen. De är utöver detta polare med Troika Games-veteranerna på Obsidian. De har något i görningen.

Gamereactors E3-förväntningar

Calle suckar och tänker:
Okej. Here we go again. Nytt E3. Nya, skälvande, gråtmilda förhoppningar om att Microsoft ska få pinnen ur röven och utannonsera en riktig uppföljare till Conker's Bad Fur Day. Inte en remake av remaken Live and Reloaded, inte ett nytt spotta-fansen-i-ansiktet-experiment som Conker's Big Reunion. Jag pratar om ett fläskigt, påkostat AAA-Conker med humor som är så grov att SVT måste rusta upp Studio 8 för lite bajsnödig vuxendebatt igen.

Jag vill ha ett spel med jättegullig yta som lurar föräldrar att köpa spelet till sina barn i julklapp, och som sedan sätter glöggen i halsen när de ser de söta små djuren gå bärsärk. Jag vill se mängder av popkulturella referenser, uppleva extremt bisarra spelscenarion, lösa pussel som inbegriper de sjukaste lösningarna, ta mig an klassiska plattformsmoment och däremellan uppleva dialog och story så skruvad att Matt Stone och Trey Parker skulle bli gravt avundsjuka.

Hur sannolikt är det det då att det här kommer att slå in? Inte överhuvudtaget, skulle jag tro. Inte efter praktfiaskot Project Spark. Jag tror inte Microsoft har kulor nog att släppa ett fullfjädrat Conker längre, tyvärr. Men jag kommer alltid att fortsätta drömma.

Gamereactors E3-förväntningar

Joakim hoppas vi får se:
Mer spel och mindre hårdvara. Det är vad jag hoppas på även om jag förväntar mig raka motsatsen. De ryktade uppdaterade konsolerna från Microsoft och Sony intresserar mig nämligen inte det minsta utan bara tanken låter - enligt mig - snudd på korkat och extremt osexigt. Visst, om de bara är till för VR-tjafs låter jag det passera men börjas det skapas ögrupper inom företagens respektive community kommer båda tummarna hos undertecknad snabbt peka söderut. Ge oss istället mer spel. Nya intressanta idéer och perfekta förfiningar gällande redan beprövade koncept. Jag vill som exempel se mer från Recore och Sea of Thieves på Microsofts pressevent och jag hoppas även uppleva mer från Platinumgames färgstarka actionäventyr, Scalebound. Angående Sony ser jag gärna att de fortsätta på den inslagna vägen som de vek in på förra året. Ni vet, den med att skapa drömprojekt och leverera upplevelser spelare verkligen suktar efter. Är Crash Bandicoot som exempel äntligen på väg tillbaka som olika rykten hintar om? Skulle vara roligt att se pungråttan i ny tappning.

Från tredjepartsutvecklarna så som EA är jag sedan nyfiken på att få se livstecken från det nya Star Wars-spelet. Håller tummarna på att det rör sig om ett grafiktungt tredjepersonslir likt Uncharted, fast satt i en galax långt, långt borta och att man tagit inspiration från det sorgligt nedlagda Star Wars 1313. Ingen öppen värld och ingen påklistrad multiplayer. Tajt Visceral, håll det tajt. Ubisoft lär sedan i sin vana trogen avsluta med något vi aldrig sett förut i ett försökt att sno showen men innan dess lär vi sannolikt få höra mer från bland annat For Honor som enligt mig ser löjligt intressant ut.

Låt slutligen Nintendo få briljera med sin 90-minuterlånga Zelda-demo. Nintendo behöver det och vi behöver Nintendo.

Gamereactors E3-förväntningar

Jonas kräver att det visas:
Mer spel som backar bandet, det är vad som ligger överst på min önskelista. Efter en tid där spel blivit större och alltmer komplicerade vore det ljuvligt att se fler titlar ta ett kliv tillbaka med fokus på gameplay och bilduppdatering. Jag vill även se gamla storheter få nytt liv igen istället för att ängsliga utgivare ska driva skickliga spelmakare på flykt eftersom de inte får göra sina spel på sitt sätt (som när Keiji Inafune lämnade Capcom för att för göra andliga Mega Man-uppföljaren Mighty No. 9, eller när Koji Igarashi hoppade av Konami för att få göra klassisk Castlevania-action i Bloodstained: Ritual of the Night).

Det jag vill se i klartext är exempelvis ett Resident Evil 7 som faktiskt känns som Resident Evil, jag vill ha ett Battletoads som fungerar som ett vanligt beat 'em up, och jag skulle älska återkomsten av Duke Nukem i ett maffigt old school-äventyr i samma fotspår som Doom-rebooten samt att Sony gärna får skrälla med ett nytt Crash Bandicoot. Men jag vill såklart också ha nya spel, där hoppas och tror jag på att Bethesda överraskar mig med Prey 2 och sedan vill jag återvända till Rapture i Bioshock 3 - utan någon som helst multiplayer. Till sist måste jag nämna Red Dead Redemption 2, för min egen del kan inget vara hetare än så samt att jag verkligen hoppas att Bioware gör en Destiny-utmanare i Star Wars-miljö.

Du tittar på

Preview 10s
Next 10s
Annonsera

Det var redaktionens önskningar - nu vill vi såklart veta vad du tror och hoppas ska visas under E3. Berätta i kommentarsfältet.Loading next content


Cookie

Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy