Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

E3 2016: Olivers tio favorittrailers

Då var årets Electronic Entertainment Expo över och det har blivit dags för Oliver att summera hans favorittrailers från den gångna veckan...


Jag älskar trailers. Och vi fick några riktigt bra sådana från årets upplaga av E3. För två år sedan gjorde jag en artikel med mina tio favorittrailers från det året och tänkte att det var dags att återinföra konceptet. Det har släppts så många (och vid det här laget har även eftersläntrarna trillat in) att välja mellan även i år så jag får välja baserat på hur väl sammansatt trailern i fråga är, hur intresserad den lämnar tittaren och hur mycket spelsug som den väcker i hjärtat.

Så vi kör igång.

10. DAYS GONE
Playstation 4

Days Gone var en överraskning och jag gillar överraskningar. Vad jag tror om spelet i sig vågar jag inte säga ännu då gameplay-presentationen som avslutade Sonys konferens i år inte imponerade mig särskilt mycket. Däremot gillade jag den här trailern, som antyder att Days Gone kan komma att bli mer än en hjärndöd zombieslaktarfest. Vi ser inte mycket av sånt i trailern, utan den fokuserar mer på huvudkaraktärens (som ser ut att spelas av Sam Witwer) och världen han lever i. Det är en trailer för ett spel med ändlösa horder av zombies som ger oss tid att få se protagonisten drömma tillbaka till bekymmerslösa tider med flickvännen på motorcykeln, och den sortens återhållsamhet uppskattas.

9. DEATH STRANDING
PC, Playstation 4

Wow... Jag vill inte veta hur Hideo Kojimas feberdrömmar är. Det här är helt sinnessjukt. Jag brukar inte ha mycket till övers för den här typen av trailer, som visas flera år innan vi lär få se spelet på hyllorna och inte innehåller någon form av gameplay-antydan. Kojima har inte ens bestämt sig för vilken spelmotor han vill bygga Death Stranding i. Samtidigt kan jag inte hjälpa det, jag blir omåttligt nyfiken på vad det är han har i kikarn med det här spelet. En naken Norman Reedus vaknar på en lortig strand tillsammans med tusentals döda fiskar och ett dussintal döda valar samt ett foster som sedan blir... olja? Sedan sänks fem gestalter ner från himlen och trailern tar slut. Om Kojimas mål med denna första titt på Death Stranding var att få min uppmärksamhet så lyckades han.

8. SPIDER-MAN
Playstation 4

Spider-Man står sig som min absoluta favoritkaraktär att födas i en serietidning, tillsammans med Batman. Sistnämnda har fått se enorma framgångar i spelmediet tack vare Rocksteady men det samma kan knappast sägas om Spidey. Jag hoppas att Insomniac kan ändra på det och även om den här trailern inte avslöjar särskilt mycket om storyn så tycker jag att det syns att studion är på rätt väg i alla fall. Detta är snyggt ihopsatt och det väcker både spelsuget och nyfikenheten jag vill att en trailer ska göra.

7. MAFIA III
PC, Playstation 4, Xbox One

Snacka om att det här spelet ser ut att ha ryckt upp sig sedan vi såg det första gången. Jag var ett stort fan av båda föregångarna men var inte alls imponerad i vilken riktning Hangar 13 verkade vilja ta serien. När de började prata om att fylla spelvärlden med mer sidoaktiviteter och annat bös ville mest gräva ner mig men tamejtusan om det inte verkar som att jag kommer få äta upp mina ord i slutändan. Mafia III ser, precis som de andra spelen, ut att bjuda på högkvalitativt och filmiskt berättande med gott om nerv och jag kan knappt bärga mig tills jag får lägga vantarna på spelet. Den här trailern gör det knappast lättare.

6. TITANFALL 2
PC, Playstation 4, Xbox One

Titanfall var ett av 2014 års bästa spel enligt mig. Jag älskade det av hela mitt hjärta. Vi fick se mer av tvåan på årets E3 och även om det kanske var kampanjtrailern som folk pratade om mest (då det är en helt ny aspekt för serien) så var det givetvis multiplayertrailern som fick mitt blod att pumpas på högvarv. Respawn är, enligt mig, verkligen bäst i världen i sin genre och de lyckas än en gång med konsten att få mig så sugen på att spela att det blir löjligt. Jag gillar hur de lyckats få det att se ännu mer mångsidigt och lekfullt, inte minst tack vare de nya änterhaken.