Svenska
Gamereactor
artiklar
Rainbow Six: Siege

Rainbow Six: Siege - Operation Velvet Shell

Gamereactor besökte Ubisoft i Montreal för att prova på vad "Year Two" i Rainbow Six: Siege har att erbjuda...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Det var i november förra året som Ubisoft avslöjade att Rainbow Six: Siege kommer byggas ut ytterligare under 2017, med mer innehåll enligt samma mall som förra året. Det betyder i klartext fyra säsonger med en ny bana och två nya operatörer i varje tillsammans med extra lullull såsom fler vapen och skins. Nu är den första av dessa säsonger här, Operation Velvet Shell, och här är allt du behöver veta om den.

Nya banan
Det har redan tidigare varit känt att den nya banan till Operation Velvet Shell heter Coastline och utspelas i Spanien, närmare bestämt på partyön Ibiza. Där bjuds vi på allt det vi kan förvänta oss i form av en pool, neonljus och kopiösa mängder solsken. Jag fick möjlighet att provspela den ordentligt på Ubisofts studio i Montreal, och noterade en massa tjusiga detaljer jag skulle vilja kolla in lite närmare - men som med alla andra banor i det här spelet handlar det om att ta sig in i byggnader och inte inspektera dem från utsidan.

Byggnade har två två våningar och är utrustad med allt du kan tänka dig från ett bättre ställe på Ibiza. Det känns som ett festställe, men blandningen av lokaler gör den ändå intressant. Det finns flera trängre utrymmen och korridorer som blandas upp med öppna ytor såsom trädgårdar och stora hallar med flera dörrar. Där somliga banor i Rainbow Six: Siege kan kännas höga men tunna är denna bana definitivt snarare kort men bred, och de starka kulörerna hjälper till med tydlighet och navigering.

Detta är en annons:

Med det sagt så betyder det inte att vertikalitet saknas. Det finns flera sätt på vilket du kan ta dig in genom toppen eller botten av banan, och det faktum att den är så bred gör att det finns flera bra ställen att förstöra golven för att kolla vad som finns därunder (eller ovan). Det finns även möjlighet att använda sig omgivningarna för att skjuta genom fönster, som exempelvis från ruiner.

Rainbow Six: Siege

Operatörerna: Mira
Den första av de nya operatörerna har en defensiv roll och heter Mira. Hon har en ny SMG och en hagelbrakare som andravapen. Om du gillar eldkraft finns här alltså potential. Som bara för att göra allt ytterligare lite bättre har Mira dessutom en väldans massa rustning.

Som med alla operatörer är hennes förmågor viktigast dock och hon har möjligheten att installera envägsspeglar. Dessa kan du installera i förstörbara eller förstärkta väggar varpå du kan se vad fienden har för sig medan de inte kan se dig. De ser dock en blank svart ruta och vet att de kan vara iakttagna.

Detta är en annons:

Det finns en liten hake för att balansera upp fördelen, och det är att när du ser någon så kan du inte skjuta direkt. Du måste nämligen först träffa en liten gasbehållare under spegeln för att desarmera den innan du kan öppna eld. Under min tid med spelet stod det dock klart att det här öppnar för en massa roliga strategier som att övervaka stora öppna ytor medan jag själv sitter tryggt utan risk att träffas. Det lär ta ett tag innan anfallare lärt sig handskas med detta nya hot.

Rainbow Six: Siege

Operatörerna: Jackal
Jackal är den offensiva operatören som medföljer Operation Velvet Shell, och han är en väldigt lagom karaktär. Hans rustning är medelbra, samma med hans fart och han kan traktera många olika vapen såsom automatkarbiner, hagelbrakare och SMG. De flesta lär alltså kunna spela som honom oavsett spelstil.

Hans förmåga hjälper dig att snabbt hitta motståndare tack vare ett visir som gör att du kan se fotspår på marken, vilka dessutom färgkoordinerats beroende på hur färskt det är. Jag provade att använda detta ett par gånger, men det tog ett tag innan jag lärt mig vilken färg som indikerade vad. Jag följde exempelvis ett spår bara för att springa rätt in i en motståndares pipa. Använd försiktigt, med andra ord men i rätt händer kan det säkert vara löjligt effektivt.

Fotspår kan även användas på dina egna lagkamrater för att göra det synligt var de gömmer sig på banan. En hake finns dock, Caveira märks inte när tysta steg används, så du måste fortfarande passa dig för henne.

Rainbow Six: Siege

Uppdateringen
Tillsammans med Velvet Shell släpps även en uppdatering som påverkar hela spelet. Det inkluderar annat extra innehåll, men även förändringar i användargränssnittet och menyerna. Nu kommer du till exempel kunna bläddra i menyerna medan du står i kö inför nästa match precis som i bland annat Overwatch.

Framtiden
Så vad kan vi förvänta oss i framtiden från Ubisoft? Jo, det hoppas att kunna "tacka" alla gamers - som de sade - för att de spelat med ett nytt loot-system. Tanken är att det ska göra det möjligt att kunna komma åt skins på andra sätt än genom att köpa dem. Skaderegistreringarna ("hit detection") är också något som ska finslipas ytterligare.

Den övergripande tanken för spelets andra år är hälsan för denna titel. Spelarantalet har fortsatt växa och de har kommit förbi den lite långsamma lanseringen samt fixat problem som varit med matchmakingen. Nu ska de se till att spelet fortsätter vara hälsosamt och även förbättras under året.

Rainbow Six: Siege

Omdömet
Operation Velvet Shells nya innehåll är bra och Ubisoft överdrev inte i Montreal när de till oss sade att de nu ändrar metat genom att lägga till nya platser för utforskande, samt ger olika operatörer förmåga att bekämpa andra lite extra (som hur Caveira har extra fördelar mot Jackal). Ubisoft ska också jobba med de befintliga operatörerna för att se till att de håller sig tillräckligt jämna/balanserade.

Med tre tävlingsinriktade ligor på PC och Major Leagues till konsol, så har Ubisoft verkligen lyckats skapa en tävlingsinriktad scen för spelet. Det visar också hur seriösa de är med detta spel och hur Rainbox Six: Siege är byggt för att hålla länge. Velvet Shell är en kanonbra början på det nya året för spelet och vi ser fram emot att även få besöka Hong Kong, Polen och Sydkorea.

Rainbow Six: Siege
Rainbow Six: SiegeRainbow Six: Siege

Relaterade texter



Loading next content