Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar
Halo Wars 2

Halo Wars 2: 8 tips för att briljera i Blitz

Kortbaserat strategikrig kan vara komplicerat. Vi har plitat ned ett par tips för att du ska kunna komma igång med Blitz i Halo Wars 2 så smärtfritt som möjligt..


Halo Wars 2 släpptes tidigare i veckan och många strategiälskande spelare kommer bege sig ut för utmana andra i det nya kortbaserade spelläget "Blitz" under den kommande helgen, såklart. Det kan vara något förvirrande till en början att veta hur man ska spela för att vara så effektiv som möjligt, därför har vi samlat ihop åtta tips som kommer få dig att briljera i Blitz. Innan du börjar läsa rekommenderar vi dig att spela Blitz-träningen som finns i spelet, där får du lära dig grunderna med energi och utmattning, vilket vi kommer återkomma till nedan.

Spela kampanjen
"Är inte det här en Blitz-guide?" undrar du. Jo, det är det. Men, börja med att spela igenom kampanjen i Halo Wars 2. Dels får du gå igenom alla spelets enheter på ett pedagogiskt sätt och lära dig allt om vilka trupper som kontrar vilka mest effektivt och dels får du se och använda en del av ledarkrafterna som även de dyker upp i Blitz. Det är även ett perfekt sätt att få koll på spelkontrollen och spelets övergripande struktur. Du får dessutom ett kortpaket för varje uppdrag du slutför och erfarenhetspoäng som ger dig ett kortpaket för varje nivå du går upp. Det är alltså cirka 15 kortpaket helt gratis om du spelar kampanjen och det för oss in på nästa tips.

Ha koll på dina kort
I Blitz bygger du inte baser, du kan inte spamma enheter för att göra ett episkt luftanfall med 120 Hornets på samma gång. Du är alltid begränsad till de 12 korten som finns i din kortlek. Alltid. Alla ledare kommer utrustade med en standarduppsättning som förvisso inte är helt fy skam men det gäller att du anpassar din kortlek efter din egna spelstil. Visst gäller det att se till att kunna kontra alla typer av enheter men du har mycket frihet till hur du vill göra detta.

Ju fler kortpaket du låser upp desto fler nya enheter kommer du kunna lägga till i din lek. Det gäller även att ha koll på att vissa kort har samma enhet som ett annat men med andra egenskaper. Exempelvis finns det ett Wraith-kort som kostat 110 energi att använda, senare kan du låsa upp ett annat Wraith-kort som kostat 160 energi men det kortet har egenskaper "Guard" vilket sätter ett extra skydd på alla trupper som befinner sig i närheten av enheten. Det finns en mängd olika egenskaper och varianter på de olika korten som är viktiga att hålla koll på.

Halo Wars 2Halo Wars 2
Halo Wars 2Halo Wars 2

Gör dag- och veckoutmaningarna
Under Blitz-menyn finns det någonting som heter "Challenges", det är utmaningar som vill att du spelar vissa spellägen eller uppnår ett visst antal avklarade matcher med en specifik ledare. Genom att klara av dessa (tre per dag och tre i veckan) får du erfarenhetspoäng som i slutändan leder till fler kortpaket. Fler kortpaket betyder fler eller starkare enheter vilket i slutändan kan resultera i skillnaden mellan vinst eller förlust. Utmaningarna är ofta generösa i sin utformning och kräver inga eller väldigt få vinster för att avklaras. Det kan röra sig om att spela ett viss antal matcher med en ledare, spela ett visst spelläge och så vidare.

Upprätthåll god kommunikation
Detta gäller givetvis inte om du spelar Blitz en-mot-en men så fort du har lagkamrater blir det superviktigt att försöka hålla en god kommunikation med varandra. Vem skickar vad till vilken zon? Vad anfaller fienden med? Hur långt är det kvar till ett superkort som en Scarab eller ett bombanfall? Genom att ständigt prata med dina medspelare kan ni lättare förutse vad motståndarna sysslar med och på så viss agera korrekt när det är dags. Hamnar du i en match där ingen vill prata kan du trycka på den vänstra analogspaken för att göra en markering på kartan (som även spelar upp ett litet ljud) för att påkalla uppmärksamhet om en pågående attack eller be om att få energi upplockad.

Halo Wars 2
Halo Wars 2
Halo Wars 2Halo Wars 2