Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Deadpool och Punisher gör upp i ny serietidning

Mannen med världens dödligaste oneliners möter mannen med världens dödligaste vapen. Henric Petterson kollar in senaste mötet mellan Deadpool och Punisher...


Det hör inte till ovanligheterna att Deadpool ryker ihop med andra välkända karaktärer från Marvel. Det spelar ingen roll hur onda eller goda de är. Vi har redan fått tidningar som Deadpool vs Carnage, Deadpool vs Hawkeye och Deadpool vs Thanos. Den här gången är det ingen mindre än Frank Castle (The Punisher) som gör upp med den sjuka antihjälten och det första numret är skapligt bra.

I första numret möter vi Punisher som åter igen är ute och tar hand om skurkar på sitt sätt. Allt går som det ska men får under sitt uppdrag nys om en penningtvätt vid namn ''The Bank'' och bestämmer sig för att krossa dem på egen hand. Vad han förmodligen inte hade räknat med är att den personen med mest makt är en god vän till Deadpool och den dagen som Punisher gör ett hembesök hos den illegala gruppen är Deadpool olyckligtvis också där. Handlingen är lövtunn men det spelar ingen större roll när det handlar om en fight mellan Frank Castle och Wade Wilson.

Den som hade hoppats på mycket eldstrider i första numret kommer att bli besviken. Det presenterar istället orsaken till varför de två karaktärerna ryker ihop med varandra och det är inte förrän de sista sidorna som fighten börjar. Avslutningen tyder dock på att vi kommer kunna vänta oss en ordentlig fight mellan dem i andra numret och det ser jag väldigt mycket fram emot.

Fred Van Lente bjuder som sagt inte på någon märkvärdig handling men den fungerar. Precis som i filmen Deadpool handlar det sällan om en bra berättelse utan fruktansvärt bra action och roliga kommentarer från honom. Punisher hamnar såklart i skuggan av Deadpool men det kan han mycket väl ändra på i fortsättningen. Pere Perez levererar en illustration som fungerar för denna action-fokuserade serietidningen men som inte imponerar det minsta. Den har en simpel stil som påminner mycket om serietidningen Bullseye som hade premiär för inte så länge sen men når ändå inte riktigt upp till det resultatet jag hade önskat.

För att summera är Deadpool vs Punisher en passande serietidning för dig som vill ha något lättläst och roligt. Bryr du dig inte så mycket om handling eller fantastisk illustration utan vill ha häftig action rekommenderar jag den här serien. Och är det så att du helt enkelt gillar Deadpool och Punisher så bör du kolla in första numret oavsett. Att betala 3,99 dollar för detta är dock något jag inte anser vara ett okej pris så det är helt upp till dig om du är villig att betala så mycket för premiärnumret eller har tålamod att vänta lite på en prissänkning.