Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Detta skedde mellan Injustice-spelen

Injustice: Gods Among Us blev en storsäljare. Lever fortsättningen upp till förväntningarna. Henric har läst första numret och har svaret!


Det var nog extremt få som hade räknat med att serietidningen som baseras på fightingspelet Injustice: Gods Among Us skulle innebära en så enorm succé. Till en början kändes det mer som en kul grej att en serietidning följde med samlarutgåvan till spelet men några månader senare hyllades serien från både fans och kritiker. Idag har över hundra nummer släppts och originalserien är sedan ett tag tillbaka avslutad. Drygt en månader så här innan Injustice 2 dyker upp på butikshyllorna har dock serietidningen fått en uppföljare som ska fylla igen gapet mellan de två spelen.

Första numret av Injustice 2 tar vid där spelet slutade. Superman sitter numera inspärrad efter sina tyranniska dåd som världsdiktator och hans regim är splittrad. En del lever i skuggorna medan andra skakar galler. Batman som också miste alla han höll kära hälsar på hos Superman och deras dialog är inte helt olik de dialoger mellan Xavier och Magneto i de gamla filmerna. De ser fortfarande helt olika på situationen. Batman ser honom som inte mer än en diktator som gick för långt och förtjänar det straff han fått medan Clark står fast vid att deras gamla sätt att bekämpa brott inte fungerar längre.

Jim Lee har gjort omslaget till första numret som skvallrar om att hjältarna kanske måste enas för att besegra ett större hot.

Jokern och Harley är inte längre partners och hon har valt att lämna sitt kriminella liv. Batman har till viss del börjat samarbeta med henne men regeringen har inte samma planer. Amanda Waller har nämligen inte förlåtit henne för hennes förflutna på långa vägar och det ser ut som att Suicide Squad ska aktiveras med Harley som en i gänget. Vare sig hon vill eller inte.

Detta täcker det mesta som premiärnumret handlar om. Det är en lovande fortsättning på en av de bästa serietidningarna från DC Comics på länge och jag hoppas att även berättelsen i spelet kommer leverera när det väl släpps i maj.

Tom Taylor som skrev majoriteten av tidningar i Injustice: Gods Among Us återvänder även denna gång och som jag redan påpekat är detta en riktigt välgjord fortsättning. Även Bruno Redondo som illustrerade många av de föregående numren är tillbaka och det känns tryggt att de båda är tillbaka eftersom de fungerat som ett väldigt bra team. Redondo må inte leverera de mest otroliga bilderna men de är ändå härligt färgglada och känns passande för priset på serietidningen.

Alla har förlorat något eller någon i Injustice. Batman är en av dem som lidit mest.

Till skillnad från många av premiärnumren från Marvel är priset på Injustice 2 #1 ett som alla har råd med. För endast 0,99 dollar kan du köpa hela första numret och jag är rätt så säker på att kommande nummer kommer att kosta lika mycket. Att köpa enstaka digitala nummer ska inte kosta mycket och det känns schysst att fastän DC vet att Injustice: Gods Among Us hyllades av både kritiker och läsare och därför hade kunnat sätta en högre prislapp valt att inte göra det.

Har du tänkt att spela Injustice 2 om knappt en månad så tveka inte på att köpa den här serietidningen. Det spelar ingen roll om du läst den föregående tidningen utan det räcker gott och väl att du spelat originalspelet.