Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Gamereactor recenserar The Button (Part 1)

Kenny har läst det första numret av "Batman möter Watchmen" och är imponerad...


Författaren Geoff Johns överraskade alla sina läsare förra året med de sista sidorna av serietidningen DC Universe: Rebirth. Här avslöjade han att en gömd gudomlig kraft hade byggt om och förändrat DCs serieuniversum under flera tillfällen. Serien avslutades sen med att vi fick se hur Batman hittade en mystisk knapp i formen av en gul smiley med ett blodstänk på. Allt pekade alltså på att Watchmen (och med största sannolikhet Doctor Manhattan) hade ett finger med i spelet.

Den första delen av fortsättningen The Button finns nu att plocka upp via serietidningen Batman #21, av författaren Tom King. En berättelse som kommer att utspelas genom fyra nummer och som låter oss följa Batman och Flash när dem försöker lösa mysteriet kring den mystiska knappen.

King startar igång allt ganska enkelt, med Batman sittandes i sin grotta helt nedgrävd i sina tankar kring Watchmen-knappen. Han kontaktar Flash för ett möte men får sen ett oväntat besök av en välkänd skurk som har sina egna planer för knappen. Det blir en väldigt stämningsfull och actionfylld start. King bjuder på väldigt atmosfärisk serieläsning och utförandet är i topp, men det är illustratören Jason Fabok som verkligen briljerar. Hans snygga och detaljerade bilder är höjdpunkten i min läsning och gör att jag sitter helt fastklistrad mellan varje sida. En kul bonus är att tidningen även bjuder på lite extra godis för oss som har läst serien Flashpoint.

Problemet som tidningen har är dock att den fokuserar lite för mycket på tonen i berättelsen, för att bygga upp ett stämningsfullt intro. Vi kommer därför inte särskilt långt in på berättelsen och i slutändan så blir jag lite orolig för att fyra nummer inte kommer att vara tillräckligt.

Men för att summera så är den första delen av The Button riktigt bra. Tom King och Jason Fabok bjuder på en minnesvärd introduktion som tar oss ett litet steg närmare svaren kring Watchmen-mysteriet. Det är lite frustrerande att vi inte kommer så långt, med tanke på att berättelsen bara utspelas genom fyra nummer, men känslan är på topp och mot slutet så vill jag bara ha mer. Det ska bli spännande att få se vad författaren Joshua Williamson har att bjuda på i nästa del, som vi hittar i serietidningen The Flash #21.