Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Captain Americas nya världsherravälde

Cap är ond? Kenny har satt tänderna i Secret Empire...


Det var för ca ett halvår sedan som författaren Nick Spencer fick internet att explodera med avslöjandet av att Captain America egentligen är en hemlig agent för Hydra. Men mot alla odds så lyckades Spencer att bjuda på riktigt intressant och spännande läsning. I serietidningen Captain America: Steve Rogers fick vi följa hjältens nya bakgrundshistoria och hans hemliga planer, och vi har nu nått berättelsens klimax. Det är dags för den första delen av serie-eventet Secret Empire. En berättelse som utspelas genom tio nummer och som kommer att låta oss följa Marvels hjältar i en desperat kamp mot deras forna vän och ledare.

Det första steget mot Hydras världsherravälde startar i Secret Empire #0.

Marvels två senaste serie-event Civil War 2 och Inhumans vs. X-Men lyckades bli två riktigt stora besvikelser. Men potentialen för Secret Empire är på förhand betydligt bättre då det är en berättelse som byggts upp under en längre period. Samtidigt så har Marvel avslöjat att de kommer att avvakta i över ett år innan de startar igång nästa event. Det här betyder att Secret Empire har chansen att ge fullt krut utan att behöva tänka på vad som väntar runt nästa hörn. Och om det första numret är en indikation på vad vi kan förvänta oss så ser det just nu väldigt bra ut.

I regel så brukar introduktionsnummer (som detta) fokusera på att ställa ut alla spelpjäser innan berättelsen startar igång ordentligt. Men författaren Nick Spencer lyckas göra det samtidigt som han startar allt med en ordentlig smäll. Vi får se finalen av allt som Captain America har planerat och hur han nu tar full kontroll. I slutändan så har jag läst en serietidning som är så pass fullsmockad av maffiga händelser att den lika gärna kunde ha varit seriens "nummer #1". Men utförandet har en lika bra balans som det känns episkt, och grunden för de kommande nio numren sitter stabilt på plats efter den sista sidan.

Illustrationerna av Rod Reis och Daniel Acuna blir sen ett klockrent komplement. Reis tecknar en tillbakablick i början av numret och hans stil passar perfekt för att man ska få en lite suddigare känsla av gammal historia. Acuna visade sig sen vara ett passande val för huvudberättelsen, och som bäst blir det när han skiftar mellan Captain Americas mörka personlighet och hans falska fasad.

Steve Rogers kan nu visa sitt sanna (onda) jag.

Secret Empire är igång med en väldigt imponerande start. Nick Spencer anpassar sig väldigt bra för att alla som börjar sin läsning här ska förstå vad som sker, samtidigt som han tillfredställer de som har följt Captain Americas resa som Hydra-Agent tidigare. Däremot så kan jag varmt rekommendera att ni plockar upp tidningarna Captain America: Steve Rogers #1-15 innan ni startar med Secret Empire. Helheten av det här numret kommer att bli tydligare och ni får en djupare förståelse för Captain Americas nya roll. Men hursomhelst så är det här något som ni inte bör missa. Det första numret blir en riktigt vass start för Marvels nya event.