Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Kungen av Inhumans är tillbaka

Marvel har äntligen gett Black Bolt sin egna serietidning. Men är den värd din uppmärksamhet?


Nu när TV-serien Inhumans är på ingång så var det ingen överraskning att Marvel skulle börja släppa ett gäng nya serier med gruppen. Personligen så har jag dock haft väldigt svårt för Marvels Inhumans-serier nu på senare tid. Majoriteten har haft ett mediokert resultat samtidigt som Inhumans (som bäst) har känts som sämre X-Men kopior. Men det ser ut som att man nu har lyckats vända på steken. Marvel har släppt debutnumret av en helt ny solo-serie med hjälten Black Bolt (känd som ledaren och kungen av Inhumans) och jag måste erkänna att jag blev väldigt glatt överraskad.

Black Bolt #1 börjar med ett väldigt dystert och mörkt scenario. Hjälten öppnar sina ögon och upptäcker att han är fängslad på en okänd plats. Men var, och varför, är han här? Det första numret fokuserar på dessa frågor samtidigt som Black Bolt nu måste försöka fly från från sitt mystiska fångenskap.

Ett stilrent omslag av illustratören Christian Ward!

Det här är den första solo-serien som Marvel har släppt med Black Bolt, och det är något som egentligen är lite underligt. Han introducerades nämligen redan vid 60-talet och är samtidigt den populäraste karaktären av alla Inhumans. Något annat som även är intressant är att seriens författare, Saladin Ahmed, enbart har skrivit poesi och sci-fi-noveller innan detta. Men när jag läser tidningen så blir det uppenbart att det fanns en tydlig plan bakom att låta honom skriva en serietidning med Black Bolt (en hjälte som inte kan prata pga att hans krafter alltid aktiveras när han använder sin röst). Ahmed väljer nämligen att leverera mycket av sin text i formen av poetiska tankar som cirkulerar i Black Bolts huvud, och utförandet blir riktigt bra. Jag blir som mest imponerad när han, tillsammans med bilderna, lyckas förmedla den hopplöshet och sorg som Black Bolt känner i sin tuffa situation.

Illustratören Christian Ward kompletterar sen allt med sin flytande och konstnärliga stil. Tillsammans med Ahmeds poetiska skrift så blir det här en kombo som inte alls känns som en klassisk Marvel-titel. Det blir en väldigt speciell och unik läsupplevelse som möjligtvis inte passar för alla men som griper tag i mig till hundra procent.

Kombon mellan Ahmeds skrift och Wards bilder är klockren!

Är du sugen på att prova något annorlunda så borde du verkligen ge Black Bolt en chans. Det första numret bjuder på en spännande och snygg start som lyckas sticka ut ordentligt mot resten av Marvels aktuella serier. En serietidning som ser ut att bygga upp en mörk berättelse kring desperationen av fångenskap och som slutligen doppas i en stor burk med sci-fi. Det här är en serie som har stor potential att bjuda på något riktigt minnesvärt, och personligen så kan jag knappt vänta på att få dyka ner i nästa nummer.