Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
ARTIKEL - SPONSRAT INNEHåLL

Roccat - Vilken kone-modell passar dig?

Vi jämför två nya Roccat-möss, Roccat Kone EMP och Roccat Pure Owl Eye. Vilken av dem passar dig?


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

DETTA ÄR EN ANNONS.

Denna artikel kan fungera som en guide till dig som letar efter en ny Roccat-mus. Nedan jämför vi två helt nya modeller från tillverkaren, nämligen Kone EMP och Kone Pure Owl Eye, och förhoppningsvis kan du på detta sätt lättare avgöra vilken som passar dig bäst.
Hitta din KONE här

Form

Roccat Kone EMP

Det finns många möss att välja bland, men långt ifrån alla låter dig välja en som passar just din handstorlek. Med Roccat Kone EMP får nu även de med hel- och halvstora händer möjlighet att nyttja en toppmodern mus, anpassad för actionspel, som faktiskt passar näven. Musen är en högerhandsmus som är voluminös i formen, och det betyder rent konkret att du inte behöver ha handen formad som en klo (det så kallade Claw Grip) utan har plats för hela handflatan (Palm Grip) vilandes på musen, vilket i sin tur minskar belastningen under användning.

Roccat Pure Owl Eye

Musen bygger på den klassiska Kone Pure-modellen, men i denna utgåva har den försetts med Roccat Owl Eye-sensor som garanterar optimal kontroll och respons när det hettar till i spelen. Det är en högerhandsmusför alla som tarvar stilren design utan krusiduller, där knapparna samtidigt sitter lättillgängligt utan att för den sakens skull aktiveras av misstag. Med sina ynka 88 gram är musen väldigt lätt, utan att för den sakens skull kännas billigt plastig. Den kompakta formen ger en riktigt god ergonomi och den känns nästan skräddarsydd efter tummen.

Yta, mushjul och knappar

Roccat Kone EMP

Ytan är Roccats kända Pro Grip - och som du kanske vet slits den inte ner som många av konkurrenternas alternativ gör ens efter åratal av dagligt slitage. Tillsammans med en vikt på 116 gram och den ofta kopierade Kone-formen, får du därmed en mus som känns behaglig och naturlig var dag. Kone EMP är utrustad med Roccats 4D Tital Wheel-mushjul, vilket i sig är utmärkt men också kan klickas både nedåt och i sidled, där båda ger samma känsla som riktiga musknappar. Det är ganska ovanligt med tanke på att musen inte är speciellt dyr. Easy Shift-funktionen garanterar maximal funktionalitet, och med denna kan du ge knapparna en sekundär funktion. Därmed har du perfekt möjlighet att nyttja det 578 KB stora makrominnet som byggts in i musen. Som en liten extra bonus är kabeln dekorerad med både Roccat och Kone EMP, så det är ingen risk att du glömmer bort vad du arbetar med.

Roccat Kone Pure Owl Eye

Utsidan består av Roccats klassiska Pro Grib som garanterar ett fast grepp om musen. Precis som andra Kone-möss är Pure Owl-Eye utrustad med Easy-Shift-funktion, så knappar och mushjul kan tilldelas sekundära funktioner, även makron. Du fördubblar därmed funktionsmöjligheterna.

Sensor och RGB-ljus

Roccat Kone Pure EMP

Musens Pièce De Résistance är Roccats nya Owl Eye-sensor. Här har man tagit en Pixart PMW 3360, en sensor som används i nästan alla toppmöss på marknaden och modifierat den med en Distance Control Unit för att på så sätt uppnå riktig 1:1-tracking. Den kan du sedan justera mellan 400-3000 DPI. PMW3361, även kallat Owl Eye, är en unik Roccat-sensor och ger dig bättre kontroll som kan rädda precis de där millisekunderna du ibland behöver i kritiska lägen. Kone EMP är utrustad med två RGB-ljuskällor som enkelt kan konfigureras via medföljande program. Den har en enkelt och tydligt gränssnitt som gör det lätt att konfigurera och inte minst synkronisera dina Roccat-produkter.

Roccat Kone Pure Owl Eye

Som sin storebror Kone EMP är detta utrustad med en 12 000 DPI Pixart 3361-sensor, modifierad med Roccats egna Distance Control Unit. Musen har en hastighet på 3,35 m/s så det är bara frågan om hur snabb du själv är när du spelar, det kommer nämligen inte vara Kone Pure Owl-Eye som är flaskhalsen i systemet. Musrörelser återges i 1:1 och du får därmed inte bara precision, utan också en naturligt flytande känsla som varje seriös gamer kräver. Som med andra Roccat-produkter erbjuds RGB-belysning med 16,8 miljoner kulörer som kan konfigureras och inte minst synkroniseras via Roccats program Swarm.


Summering

Roccat Kone Pure EMP

Musens följsamhet känns naturlig och en direkt förlängning av armen - som det ska vara med en bra mus. Det är inte längre förbehållet dyra möss att ha toppsensorerSpeciellt vi låga DPI-inställningar kommer du märka den förbättrade precisionen.

Roccat Kone Pure Owl Eye

Musen är perfekt till dig som föredrar Claw Grip, kompakthet eller bara önskar en ren "no nonsens"-mus som dessutom är bestyckad med samma fina sensor som Kone EMP.

Du kan läsa mycket mer om Roccat Kone EMP på "Hitta din KONE här".

Du kan läsa mycket mer om Roccat Kone Pure Owl Eye på Hitta din KONE här.