Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Hetast just nu (2)

Det kommande året ser direkt oförskämt stekhett ut och här på Gamereactor har vi valt ut tre spel var, som vi på redaktionen längtar efter...

  • Text: Redaktionen

Många av oss är ordentligt sugna på nya Marvel vs Capcom...

FREDRIK SÄFSTRÖM
Super Mario Odyssey
Av alla kommande storspel det här året så är det utan tvekan Super Mario Odyssey som jag ser fram emot allra mest. Trots att vi har fått väldigt lite information från spelet så ser det supersmarrigt ut och det här verkar minst sagt vara ett Super Mario-äventyr utöver det vanliga. Att få besöka en värld med realistiska byggnader, bilar och människor är helt klart ett nyskapande perspektiv i ett Super Mario-sammanhang och att stifta bekantskap med den lilla rörmokaren igen, i en stor sandlåda, är något jag har längtat efter sedan Gamecube-titeln Super Mario Sunshine. Dessutom har Mario fått en ny uppgradering som betyder att han kan kasta sin keps och använda den som en tillfällig plattform att hoppa på och det borde rimligen betyda mer utforskning och fler sätt att ta sig fram på, vilket helt klart är en positiv bemärkelse och det kan rimligen ge oss mer utforskarglädje - gentemot spelseriens övriga delar.

Det kanske är dumt att dra förhastade slutsatser men av det lilla vi har fått se så ser det otroligt lovande ut, och om bara Nintendo lyckas hålla bandesignen varierande genom hela spelet samtidigt som de bjuder på nya och fräscha utmaningar så har det potential att bli ett av de bästa Super Mario-spelen någonsin. Spelet lär med största sannolikhet dyka upp under E3-mässan i år och jag ser fram emot att veta mer om Nintendos nästa, stora Super Mario-äventyr.

Kingdom Hearts III
Jag älskade de två första Kingdom Hearts-spelen enormt mycket och har även njutit av alla sidospår i serien. Trots att jag emellanåt har svårt för att hänga med på grund av den obegripliga berättelsen så är spelidén genialisk och att blanda Disney med Final Fantasy i ett och samma spel är ett klockrent koncept. Inför den kommande trean så är förväntningarna skyhöga och jag är redan förväntansfull över att få veta exakt vilka fantastiska Disneyvärldar som har bakats in i deras framtida projekt. Jag är också oerhört nyfiken på att få veta mer om den nya spelmekaniken som har introducerats och en av de häftigaste grejerna är det faktum att Square Enix har experimenterat genom att låta spelaren ta kontroll över andra karaktärer, som exempelvis Musse Pigg och Kalle Anka. Lägg också till att det pratas om att spelaren ska kunna använda sig av åkattraktioner från Disney Land i strid, vilket är ett lysande tillskott - om det görs på rätt sätt, så att säga.

Det är fortfarande oklart om Kingdom Hearts III släpps i år, men jag hoppas ju självklart att Square Enix utnyttjar tiden och utvecklar ett spel som är 100 procent felfritt. För egen del får det ta all oändlighet, bara vi får ett fantastiskt Kingdom Hearts-äventyr, och det är jag också övertygad om att vi får. Och en sista sak: Jag hoppas självklart att storyn är lite mer lättbegriplig denna gång...

Sonic Mania
Trots att jag var lite mer en Super Mario-kille som grabb så älskade jag Segas blåa igelkott. Det kommande Sonic Mania ser minst sagt ut som en retrofylld dröm kommer gå i uppfyllelse och de försöker verkligen vinna tillbaka sina gamla fans genom att hämta inspiration från tiden då Sonic var som allra bäst. Sonic Mania ser exakt ut som de Sonic-spel jag en gång lärde att älska, med en fenomenal bandesign och en snortajt spelkontroll. Och det bästa är att spelet inte utvecklas av Sonic Team utan istället har de överlämnat projektet i händerna på Christan Whitehead - en av de största Sonic-entusiasterna som existerar och han om någon borde ju rimligen kunna spelserien allra bäst.

Sonic Mania kommer inte bara kika tillbaka på fornstora dagar utan de kommer också blanda gammalt med nytt såsom ny, färsk bandesign. På förhand känns det precis som det Sonic-spel jag har suktat efter i över 20 år, och jag har svårt för att se hur Christan Whitehead ska misslyckas. Sonic Mania ser alldeles förtjusande ut och i sommar slår drömmen in som vi fans har haft i åratal. Jag längtar kopiöst mycket.

Super Marios kommande Switch-promenad ser väldigt lovande ut.

KIM ORREMARK
Destiny 2
Att det redan har gått tre år sedan Bungie släppte lös Destiny är smått ofattbart för mig. Tre år, tusentals timmar, och en massa minnen senare sitter jag och stirrar tomt på kalendern. Destiny 2 kommer om mindre än ett halvår och jag skulle ljuga om jag inte påstår att jag är lika nervös som upprymd. I skrivandets stund vet vi inget mer om spelet än det som visades i trailern (alltså ingenting, egentligen) och det gör enbart att fantasin skenar. Jag är tämligen övertygad om att Bungie har tagit reda på de delar som inte riktigt fungerade i första spelet, putsat på belöningar, balanserat och utökat. Jag tror däremot inte att vi får ett spel som skiljer sig särskilt mycket från det vi har idag.

Spelbarheten i Destiny är i det närmaste perfekt och har varit så sedan 2014, att de skulle gå in och ändra på det känns inte särskilt troligt. Däremot kommer den nya, eller uppdaterade, spelmotorn inte längre behöva ta hänsyn till förra generationens konsoler, bara den aspekten kommer ge Bungie nya möjligheter att göra fler och bättre saker. Jag hoppas på fler sätt för samarbete, en ordentlig story samt ett par överraskningar.

Red Dead Redemption 2
Förväntningarna på Rockstars kommande westernepos är ingenting annat än gigantiska. Jag längtar så mycket att min näsa konstant rinner av upphetsning och jag kan knappt sova, äta eller umgås med vänner längre. Så mycket längtar jag verkligen efter att sadla en häst och ge mig av mot horisonten. Rida förbi prärievargar, banditer, folk i nöd och kaktusar. Jag vill även skjuta hatten av folk, uppvakta damer, spela poker och binda folk på tågräls. Att Rockstar inte kommer lyckas leverera ser jag som omöjligt just nu och bara en liten tanke på vad de kan göra med Red Dead Redemption Online får mig att greppa min vänstra chipstutte och vrida om den som en disktrasa.

Oavsett om vi får en helt ny berättelse eller en prolog på Marstons brokiga förflutna är jag tämligen övertygad om att Rockstar inte kommer hålla igen. Det blir även deras första spel som är helt utvecklat till Playstation 4 och Xbox One (samt Pro och Scorpio) vilket borde kunna höja standarden ett par snäpp, bara det.

Marvel vs Capcom: Infintie
Jag var beroende av Street Fighter en gång i tiden men jag har återhämtat mig. Jag är just nu beroende av Marvel dock. Grovt beroende. Jag har spelat fler timmar Capcom vs Marvel 3 än vad jag någonsin gick i skolan, tror jag, och längtan efter Infinite är såklart så intensiv den kan vara. Att Marvelkaraktärerna kommer baseras på filmuniversumet låter helt rätt enligt mig och kan Capcom bara låta bli att exkludera innehåll för att spara som nedladdningsbart material ser jag mig själva spela ett tiotal matcher om dagen under kommande år. Jag vill ha snitsigt handritad grafik, svinläckra animationer och ett tempo som skulle få Leffe G.W att flämta (mer än vanligt).

Jag vill utmana Mäki och prygla hans ansikte med Spider-Man vid min sida och sedan hoppkrossa Aldins smala pojkkropp som Hulken. Mängden karaktärer, kostymer, banor och kombinationer är nästan helt oändlig. Ge mig nu, tack.

Sonic Mania kan mycket väl bli titeln som gör att vi glömmer/begraver de senaste tio årens misslyckade försök att återuppliva den laserblå långdistanslöparen.

HENRIC PETTERSSON
Injustice 2
Jag lade ned otroligt många timmar med Injustice: Gods Among Us. Jag var otroligt dedikerad och spelade otroligt många timmar på min dåvarande iPhone för att låsa upp alla kostymer och andra belöningar i huvudspelet. Jag köpte det även två gånger igen till PC och Playstation 4 när jag hade sålt mitt Xbox 360 och har sen dess lagt ned ännu mer tid i spelet. Du kan räkna med att jag i maj kommer sitta med min mobil i handen för att, precis som i föregångaren, låsa upp allt bonusmaterial i konsolversionen. Något jag också saknat är såklart att sparka min kollega Kennys stjärt och se honom bita sig i läppen för att inte ta strypgrepp om mig. Detta kommer jag längta efter att återuppleva i Injustice 2.

Jag älskar berättelsen i Injustice och är ett stort fan av serietidningen som släppts efteråt och som även har en pågående uppföljare. Jag är därför supertaggad på att se hur berättelsen utvecklas i Injustice 2 och lära mig att spela som nya karaktärer. På förhand ser Brainiac, Captain Cold och Poison Ivy ut som att kunna bli nya favoriter.

Final Fantasy XII: The Zodiac Age
Jag spelade aldrig originalet till Playstation 2 och fastän många säger att spelet stinker ordentligt så kan jag inte motstå längtan efter mer Final Fantasy. Under de senaste två åren har jag nämligen spelat alla Final Fantasy i huvudserien förutom det tolfte och jag behöver därför spela det för att känna mig komplett. Att ha spelat allihopa har varit jäkligt skoj och att jämföra dem med varandra och se vilka element som finns kvar och vilka som har tagits bort är alltid intressant.

Av vad jag förstått ska man också ha ändrat lite på spelsättet så kanske kommer det inte vara så dåligt ändå? Av det jag sett hittills så tycker jag även att miljön ser otroligt spännande ut och jag vill omedelbart ge mig ut och grinda och känna kraften inom mig stärkas. Min största rädsla är att handlingen inte ska tilltala mig och att karaktärerna ska kännas trista. Lite som Final Fantasy XIII. Det var ett fruktansvärt mediokert spel och jag hoppas verkligen att XII inte är lika illa!

Super Mario Odyssey
När Odyssey först visades upp satt jag som ett enda stort frågetecken. Det såg fruktansvärt konstigt ut att se Mario i en värld som vår där människor lever sitt dagliga liv. Samtidigt har jag ett stort förtroende för Nintendo när det kommer till 3D-spel innehållandes vår käre rörmokare. Jag tokälskar Super Mario Galaxy, Super Mario Sunshine och Super Mario 64. Tokälskar! Därför tvekar jag inte alls på att Nintendo kommer blåsa mig av stolen med Super Mario Odyssey.

Min Nintendo Switch står för stunden och samlar damm och jag befarar att den lär fortsätta göra det den närmsta tiden. Jag ser därför kommande Odyssey som riddaren i vit rustning som ska rädda mitt käre Switch för att glömmas bort. Jag älskar konsolen men saknar spännande spel till den. Framför allt saknar jag Nintendos egna spel och jag ber till gudarna att Switch inte blir en repris av Wii U med få egna titlar. Jag hoppas Nintendo har lärt sig av sin läxa och bjuder på ett Super Mario-spel i samma höga klass som The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Länk till den första delen hittar du här.