Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Drömmar om E3 - Del 1

Det brukar alltid dyka upp en hel del överraskningar under E3. Här är redaktionens egna drömmar om vad som förhoppningsvis dyker upp under spelvärldens största mässa...

  • Text: Redaktionen

Kim Orremark gör vad som helst för Bloodborn II
Om jag bara får välja en enda sak att önska mig under årets E3-vecka kan vi glömma Project Scorpio, Spider-Man till Playstation 4, nya God of War eller Halo 6. Jag vill se en Playstation-konferens där de släcker allt ljus, det blir kolsvart och det lilla ljud som kan höras är den smått upphetsade andningen från publiken, sedan händer det. En lågmäld stråkorkester drar igång, ackompanjerad av ett hummet från en kör. En mörk röst säger "We are born of the blood, made men by the blood, undone by the blood. Our eyes are yet to open.." och två blodröda streck uppenbarar sig på skärmen. Sekunden senare kommer titeln: Bloodborne II.

Suget på monsterslakt är så stort just nu att jag ständigt jagar runt på Mathias Holmberg, beväpnad med dubbla yxor och ansiktsuttrycket som Jack Nicholson har i The Shining. Jag vill återvända till Yarnham för att sedan bli transporterad till nya skräckinjagande områden, bli dödad och banka sönder storslagna bossar, och bli dödad igen. Jag vill att From Software visar upp ett spel som i grunden är intakt men med förändringar gjorda på både stridssystem och samarbetet. Jag vill ha fler möjligheter att skräddarsy min vapenarsenal och en ny erotiskt utmanande spelvärld, proppad med läbbiga fiender och hemliga gångar. Bloodborne II utannonserat på E3 och släppt i butik till julhandeln är allt jag önskar och ber om.

Oliver Thulin drömmer om att Microsoft slår världen med häpnad
Man måste beundra Microsoft för vad de lyckats göra med ett sjunkande skepp. Att gå från världens mest bespottade konsolavtäckning till vad Xbox One är idag är inget att fnysa åt. Numer är Xbox One konsolen jag trivs bäst med (en otänkbarhet för bara ett par år sedan). De sociala funktionerna, hyrtjänsten för film och bakåtkompatibiliteten använder jag hur flitigt som helst. Men på en front förblir de söndersmiskade av Sony; de exklusiva spelen. Det är ändå en viktig aspekt av varje konsol.

Bara hittills i år har Sony dundrat ut med grejer som Horizon: Zero Dawn, Nioh, Nier: Automata och Persona 5. Vad har Microsoft bjussat på? Halo Wars 2? Visserligen ett spel som en liten skara spelare suktat efter länge, men den är just liten och idag pratar inte en kotte om det. Både Halo 5 och Gears of War 4 har respektive seriers svagaste kampanjer och för många utannonserade spel blir nedlagda. Vad håller de på med?!

Microsoft behöver verkligen göra årets E3 till deras fetaste någonsin om de ska kännas riktigt heta igen. Mitt drömspel för i år är något vars existens vi fortfarande inte ens anar. Jag vill bli överraskad av något som kan stå pall med Sonys The Last of Us eller Nintendos Breath of the Wild - något som verkligen sopar mattan med både konkurrens och kritikerkåren när det släpps. Jag har inga som helst förväntningar om att Microsoft har det i sig just nu, men vi pratar ju ändå om drömmar.

Henric Pettersson hoppas att Rocksteady avslöjar ett spel med Superman
Det kommer kanske inte som någon överraskning att jag är tokförtjust i Arkham-trilogin. Jag älskar Rocksteady för att de bevisade att det i dagens spelklimat går att göra suveräna superhjältespel. Efter fem spel (inklusive Arkham Origins och Arkham VR) är det däremot dags för att utforska DC-universumet ännu mer och låta Batman vila ett tag. Green Lantern, The Flash, Green Arrow, Nightwing/Robin hade alla varit roliga att spela som men visst vore väl ändå Superman häftigt? Redan i Arkham Knight placerade man ut påskägg som bekräftade att Batman existerade i ett universum där bland annat Metropolis och Central City också existerar.

På Sonys presskonferens släcks alla lysen. På skärmen blir en kvinna jagad in i en gränd. Hon trampar snett och faller mot marken och den maskerade mannen närmar sig med sin pistol. Hennes skrik ekar när han tar tag om henne och vi ser Clark titta upp från gräsfältet i Smallville. Mannen höjer armen som fryser till is. Vi ser den svävande silhuetten av Superman och det är bekräftat. Rocksteady jobbar på ett Superman-spel.